Geçtiğimiz ay ABank’ta Mali İşler ve Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine getirilen 2006 İşletme ve Ekonomi mezunumuz Kağan Gündüz ile bir araya geldik, kariyer hikayesi ve yeni görevi hakkında konuştuk.

Merhaba Kağan, öncelikle iş yaşamındaki yeni gelişmeden dolayı seni tebrik ederiz. Kendini mezunlarımıza tanıtır mısın?

Merhaba, Lisans eğitimimi Koç Üniversitesi’nde İşletme ve Ekonomi bölümlerinde tamamladım. 2006 yılı mezunuyum. Aynı dönem Koç Üniversitesi mezunlarından olan eşim Beste ile 20 aylık bir oğlumuz var.

Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra neler yaptın?

Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra Ernst & Young Kurumsal Finansman bölümünde çalışma hayatına başladım. Sekiz yılın üzerinde bir süre firmalara birleşme ve satın alma süreçlerinde çeşitli pozisyonlarda danışmanlık sağladım. Farklı sektörlerde deneyim kazanmakla birlikte özellikle finansal hizmetler alanında özelleşerek bu sektördeki deneyimimi güçlendirdim. Bu süreçte proje bazlı ve çok-uluslu ekiplerle çalışmak bana önemli deneyimler sağladı. Daha önce birkaç projede hizmet verdiğim Commercial Bank of Qatar’ın (CBQ) ABank’ta çoğunluk hissesini satın almasından sonra 2014 yılında ABank’ta Mali Kontrol Grup Müdürü olarak çalışmaya başladım. Bu süreçte ayrıca Doha’da CBQ ve HEC Paris işbirliği ile gerçekleştirilen ve 18 ay süren Custom Executive Education programına katılıp tamamladım.

ABank’taki yeni görev ve sorumluluklarından söz edebilir misin?

Mayıs ayından itibaren Mali İşler ve Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandım. Bu görevimdeki sorumluluk alanım muhasebe, mali kontrol, finansal planlama & analiz ve performans yönetimi & müşteri analitiği olmak üzere dört fonksiyonu kapsamaktadır.

Koç Üniversitesi’nden aldığın eğitimin iş yaşamında gösterdiğin başarılara ne gibi katkıları oldu?

Koç Üniversitesi’nde aldığım eğitim iş hayatımda çok önemli katkılar sağladı. Öncelikli olarak üniversitenin kazandırdığı vizyon ve bakış açısı olaylara yaklaşımımda her zaman avantaj sağlayan bir özellik oldu. Bununla birlikte uluslararası standartlarda akademisyen kadrosu tarafından güncel metodolojiler ile verilen eğitim ise paha biçilemez.

Bu sektörle ilgilenen genç mezunlara tavsiyelerin neler olurdu?

Her şeyden önemlisi özveriyle, çok çalışmak diye düşünüyorum. Kariyerine yeni başlayacak arkadaşlarımıza, ilk yıllarında yaptıkları bütün çalışmaların aslında işverenden çok kendi geleceklerine yatırım olduğunun bilincinde olup, buna göre yılgınlığa düşmeden hedeflerine ilerlemelerini öneririm.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.