Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan ‘Oyunda Büyümek’ adlı kitap, Psikoloji ve Çocuk Gelişimi kategorisinde raflardaki yerini aldı. Gelişim psikolojisi ve eğitim alanlarının ileri gelen isimlerinden Artin Göncü’nün yazıları Türkçede ilk defa kitaplaştırıldı. Illinois Üniversitesi Chicago’da Emeritus Profesör Artin Göncü’nün kaleme aldığı kitap, Ayşegül Turan tarafından Türkçe’ye kazandırıldı.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan ‘Oyunda Büyümek’ adlı kitap raflardaki yerini aldı. Psikoloji ve Çocuk Gelişimi kategorisinde yayımlanan kitap, Illinois Üniversitesi Chicago’da Emeritus Profesör Artin Göncü tarafından kaleme alınan kitabı Ayşegül Turan Türkçe’ye kazandırdı.

Gelişim psikolojisi ve eğitim alanlarının ileri gelen isimlerinden Artin Göncü’nün yazıları Türkçede ilk defa kitaplaştırılıyor. Çocuk gelişimi, eğitim psikolojisi, erken çocukluk eğitimi, çocuk ve yetişkinlerin hayatında ve gelişiminde oyunun rolü gibi konularda çığır açıcı araştırmalar yürütmüş Göncü, bu kitabıyla oyun ve çocuk gelişimine sosyokültürel bir açıdan yaklaşıyor.

Kitap, üç kısımdan oluşuyor. Birinci kısımda konuya genel bir bakıştan sonra sosyokültürel yaklaşımın ana hatları ele alınıyor. İkinci kısımda çoğunluğu çocuk oyunlarını konu edinen ama oyunun insan hayatı boyunca önemli olduğunu tartışan makale ve kitap bölümleri yer alıyor. Son kısımdaysa erken eğitime ve çocuk yetiştirmeye sosyokültürel açıdan yaklaşan çalışmalar bulunuyor.

Sınıflarda ve dünyanın farklı köşelerinden topluluklarda gerçekleştirilmiş ampirik çalışmalarla Piaget ve Vygotsky’den yola çıkan teorik çalışmaları derin bir deneyim ve gözlem birikimiyle dengeleyen Oyunda Büyümek, Türkçe eğitim ve çocuk gelişimi literatürüne bir temel eser kazandırıyor.

Künye Bilgisi:
Yazan: Prof. Dr. Artin Göncü
Çeviren: Ayşegül Turan
Fiyat (KDV Dâhil): 35 TL
ISBN: 978-605-2116-84-5
Barkod: 9786052116845
Ürün Sırası: 192
Ana Kategori: Psikoloji, Çocuk Gelişimi
Ebat: 16,5 x 24 cm
Sayfa Sayısı: 349
Kapak Türü: Karton Kapak
Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika no: 18318
Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer-İstanbul +902123381000
kup@ku.edu.tr • www.kocuniversitypress.com • www.kocuniversitesiyayinlari.com

Koç Üniversitesi Yayınları Hakkında
Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.

Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.

Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.

Maddiyat dizisi Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.

Tuhaf Etki dizisiyse adının da çağrıştırabileceği gibi Türkçenin, okunduğunda “tuhaf bir etki” bırakan ayrıksı metinlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Dizide daha önce yayımlanmış ama değeri bilinmemiş ya da unutulmuş kitapların yanı sıra, ilk kez yayımlanacak çalışmalar da yer alıyor.

KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.

KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.