Anadolu Bursiyeri olarak Koç Üniversitesi’nde eğitim alan mezunumuz Cem Bülbül ’19 ile Anadolu Bursiyerleri Programı ve pandemi süreci hakkında konuştuk.

Cem merhaba. Anadolu Bursiyerleri Programı’ndan faydalanan ve şimdi Koç Üniversitesi hastanesinde Dahiliye bölümünde çalışan doktorlardan birisin;

Tıp mezunlarımızdan birisi olarak kendini kısaca tanıtır mısın?

Ben Mustafa Cem Bülbül. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Bölümünde asistan doktor olarak çalışıyorum. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesine 2012 yılında Anadolu bursiyeri olarak girdim ve 1 sene hazırlık + 6 sene tıp eğitimi olmak üzere 2019 yılı Temmuz ayında okulumdan mezun oldum.

Pandemi döneminde hastanede çok yoğun günler geçiriyorsun. Doktor olduğun ilk yıl böyle bir durumla karşılaştın. Doktorluk nasıl gidiyor?

Mesleğe başlamamın 3. Ayında yaşanan Covid salgını süreciyle beraber daha önce hiç yaşamadığımız bir durumla karşılaşmış olduk. İlk başlarda hiç bilmediğimiz bir virüse karşı hastaların tanı ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgi edinebilmek için yoğun bir şekilde makale ve araştırmaları okuyorduk. İlerleyen dönemde birçok hastamızın uygulanan tedavilerle iyileştiğini ve hastaneden taburcu olmalarını görmek bizim için çok büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Bütün sağlık çalışanları olarak kenetlenip son hastamızı hastaneden taburcu ettiğimiz güne kadar durmadan çalışmaya devam ettik. Yaşanan bu zorlu süreçte doktor olarak çalışmak ve hastalarımıza yardım edebilmek benim için meslek hayatım boyunca hiç unutmayacağım bir dönem olarak aklıma yerleşti.

Anadolu Bursiyerleri Programı’nın başına dönelim, nasıl duydun ve neler düşündün?

Anadolu Bursiyerliği sürecini öğrenmem benim için hayatımın dönüm noktalarından biri oldu. Liseme diplomamı almak için gittiğimde okul yöneticilerimizden Koç Üniversitesi`nde Anadolu Bursiyerleri Programını öğrendim ve bununla birlikte programı araştırma şansım oldu. Programı inceleyip Koç Üniversitesi`ni programa başvurarak gezme şansım olduğunda tereddütsüz 1. tercihim oluşmuştu.

Koç Üniveritesi’nde Anadolu Bursiyeri olarak okumaya başladıktan sonra neler değişti hayatında?

Koç Üniversitesi`ne Anadolu Bursiyeri olarak başladıktan sonra yaşadığım süreçte her zaman kendimi çok şanslı olarak görüyorum. Her zaman bize yardım eden Anadolu Bursiyerleri Programı yöneticileri ile birlikte kendimi hep güvende hissettim.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmak nasıl hissettiriyor? Bundan sonrası için hayallerin neler?

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak fakülteme olan aidiyet duygum her zaman devam edecek ve umarım ileride fakülte ve hastaneme akademisyen olarak hizmet etme şansını da bulabilirim.

 Son olarak Anadolu Bursiyerleri Programı ile ilgili neler söylemek istersin?

Bizim bugünlere gelmemizde çok büyük etkisi olan Anadolu Bursiyerleri Programı ile ilgilenen bütün yöneticilerimize ve bize her zaman destek veren bağışçılarımıza çok teşekkür ederim.  Bugüne kadar bursiyeri olarak destek gördüğüm Anadolu Bursiyerleri Programının ileride de mutlaka bağışçı olarak içinde bulunacağıma inanıyorum.