2011 mezunumuz Aslı Yantra, 2020 yılında Endüstri Mühendisliği ve Psikoloji bölümlerinden mezun olan Selda Öztürk ile kariyeri ve Anadolu Bursiyerleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

Selda merhaba. Öncelikle seni ve diğer mezunlarımızı takip ediyoruz ve gurur duyuyoruz. Sizlerle hep iletişimde kaldığımız için çok mutluyuz. İlk olarak kısaca kendini tanıtır mısın? 

Merhabalar Aslı Ablacim😊 Hep iletişimde kaldığımız ve yanımda olduğun için ben çok teşekkür ederim! Kısaca kendimi tanıtmam gerekirse Koç Üniversitesi 2020 mezunlarındanım, Endüstri Mühendisliği ve Psikoloji bölümlerinden mezun olmuştum. Ailem Kocaeli’nde yaşıyor, ben de mezun olduktan sonra İstanbul’da yaşamaya devam ettim. Şu an Johnson & Johnson’da Neutrogena cilt bakım markasında kıdemli yardımcı marka müdürü olarak çalışıyorum.

Anadolu Bursiyerleri Programı’ndan mezun olmuş biri olarak Anadolu Bursiyerleri Programı’nı kendi gözünden bağışçılarımıza anlatır mısın?  

Program aslında eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan bir program özetle. Özellikle ülkemizin eğitim sistemini göz önünde bulundurduğumuzda 18 yaşındaki gençlere “kim olduklarını” ya da “kim olacaklarını” sadece 3 saatlik bir sınavın belirlemediğini göstermek için bence çok önemli. Hepimizin öne çıkan farklı iyi yönleri, hevesleri, hayalleri var temelde; sınavda kaç boş bıraktığından ya da kaç yanlış yaptığımızdan bağımsız..

Anadolu Bursiyerleri Programı’nı sen ilk nasıl duymuştun, nasıl başvurmaya karar vermiştin?

Gittiğim dersanede benden 2-3 yaş büyük mezunlarımızdan bir tanesi başvurmuş daha önce. Ve kabul alınca buradaki hayatından çok memnun kaldığı için olabildiğince çok kişiyle bu programı paylaşmak istemiş. Bana da dersaneye ziyarete geldiği bir gün kendisi anlatmıştı ve onun sayesinde öğrenmiştim.

Koç Üniveritesi’nde Anadolu Bursiyeri okumaya başladıktan sonra hayatında neler değişti?

Yani bence hayatımızda değişimsel olaylar ve duygusal anlar olarak “dönüm noktası” diye adlandırdığımız şeyler var. İlk kısmını düşündüğümüzde; benim hayatımdaki en büyük değişimsel dönüm noktası dediğim şey bu program ile Koç Üniversitesi öğrencisi olmaktı. Şuan benim Koç’a geldiğim ilk gün üzerinden 8 yıl geçti ve dönüp baktığımda o gün 18 yaşında gelen kişinin, şuan olduğum kişiye dönüşmesi beni çok mutlu ediyor:’)

Dubai’de bir ödül aldığını gördüm. Çok tebrik ederim. Bu ödülden biraz bahseder misin?  

Evet çok teşekkür ederim! Daha önce bahsettiğim gibi ben şuanda Johnson & Johnson’da Neutrogena markasında kıdemli yardımcı marka müdürü olarak çalışıyorum. Geçtiğimiz yılın mart ayında bu göreve başlamıştım. Dubai’de farklı ülkelerle beraber 2023 yılı için bir kick-off eventimiz vardı, ben de Türkiye adına en iyi çalışan ödülü almış oldum, süper  mutluyum bu durumdan tabii

Bundan sonrası için hayallerin neler?

Şuan güzellik sektöründe olmak ve pazarlama yapmak bana çok iyi geliyor, doğru yerde olduğumu hissediyorum. Bu zamana kadar hep çalıştığım markalar ve ekipler açısından çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Çok şey öğrenmeme ve aynı zamanda kendi bakış açımı da oluşturmama katkı sağladılar, bu sayede de kariyerim iyi gidiyor diyebilirim. Bundan sonra da kendimi mutlu ve iyi hissettiğim yerden devam etmek istiyorum.

İleride Anadolu Bursiyerleri Programı’na sen de destek olmak ister misin?

Kesinlikle isterim tabii, bu tur işlerin sürdürülebilir olmasını sağlamak bence bu şekilde mümkün ancak. Bunun dışında da zaten eğitim odakli olması ve dediğim gibi benim için dönüm noktası olması sebebiyle çok özel bir yeri var

Son olarak, bağışçılarımıza Anadolu Bursiyerleri Programı ile ilgili neler söylemek istersin?

Hepimiz ülkemizin geleceğiyle ilgili endişe ettiğimiz günlerdeyiz ve belirsizlik de her geçen gün bu endişemizi büyütüyor. Aslında içinde bulunduğumuzun durumun çözümü; doğru eğitim ortamından geçiyor. Gerçekten bize Koç Üniversitesi’nde sunulan, öğretilen gibi kendi başına düşünen bireyler olabilmek.. Toplumumuzda bu bireylerin daha çok sayıda olmasını isteyen herkese bu programı desteklemenin bunun dogru ve en guzel yonlerinden biri oldugunu soyleyebilirim