Mezunlar Derneği KUMED sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini ekledi. Mezunlarımız 16 Ocak akşamı Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile birlikte Taksim civarında, sokakta yaşayan insanlara çorba dağıtımı yaptılar. Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Aslı Yantra’11 etkinliği anlattı.

Koç Üniversite Mezunlar Derneği olarak, yaptığımız etkinliklere ek olarak, sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almaya çalışıyoruz. Adım Adım projesinde birden fazla dernek adına koştuktan sonra son olarak 16 Ocak Pazartesi günü uzun süredir katılmak istediğimiz yeni dernekleşme sürecini tamamlayan Çorbada Tuzun Olsun Derneği'nin çorba dağıtımına Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak katılım gösterdik.

Sokakta yaşayan insanlara kalıcı çözümler yaratmayı da planlayan Çorbada Tuzun Olsun Derneği, her akşam sokakta yaşayan insanlara çorba ikram ediyorlar. Bizim de Çorbada Tuzumuz Olsun diyen herkesi de aralarında görmekten memnuniyet duyuyorlar. Her akşam dağıtım yapıldığı için hem finansal olarak hem de dağıtım sağlamak için gönüllülere çok ihtiyaçları var.

Benim de çorbada tuzum olsun diyen herkesin yapabilecekleri var. Çorba dağıtımına katılabilir, çorba için malzeme gönderebilirler ya da sokakta yaşayan insanlar için istihdam sağlayabilecek firmalara da ihtiyaç var. Destek olabilecek mezunlarımıza bunu da duyurmak isterim.

Bizim için çok keyifli, farkındalığı çok yüksek bir çalışma oldu. İlk çorba dağıtımımızı birlikte gerçekleştirdiğimiz Mezunlar Derneğimizden, Dirim Binbaşıoğlu Topkaya'08, Mahir Parlakay'10, Arca Akalın'11, Gökay Ödacıoğlu'12 ve Noyan Topkaya'13'a çok teşekkür ederiz. Her ay bir gün malzemelerin sağlanması için finansal destek verecek ve katılım göstereceğiz. Tüm mezun arkadaşlarımızı da davet ederim. Mezunlarımız tarih ve zaman planlaması için alumni@ku.edu.tr adresinden derneğimize katılmak istediklerini bildirebilirler. Bu proje dışında, tüm mezunlarımız sosyal sorumluluk projeleri varsa, önerilerini de bize yazabilirler. Derneğimizde daha çok sorumluluk projeleri yapayı hedefliyoruz. Şimdiden destekleri için herkese teşekkür ederiz.

Aslı Yantra’11