Koç Üniversitesi 2014 Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Simge Pınar ile müzik kariyeri hakkında konuştuk. Şarkıları ile adından söz ettiren mezunumuz Simge Pınar’ın ilham veren kariyer yolcuğunu röportajımızda bulabilirsiniz.

Öncelikle kendini tanıtır mısın?

Merhaba, ben Simge. 29 yaşında, İstanbul’da yaşayan bir şarkıcı – şarkı yazarıyım. Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2014 yılında mezun oldum. Kurumsal bir firmada bir süre çalıştıktan sonra her zaman hayalini kurduğum üzere tüm vaktimi ve enerjimi müzik çalışmalarıma vermeye başladım. 2019 yılında ilk albümüm “Güzel Şeyler”i paylaştım. Şu sıralar ikinci albümüm üzerine çalışıyorum, İTÜ MIAM’da Ses Mühendisliği ve Tasarımı yüksek lisans eğitimime devam ediyorum, ayrıca “klik” isimli reklam, film, dizi müziği ve müzik prodüksiyonu yapacağımız şirketimizle ilgileniyorum.

Koç Üniversitesi’nde eğitim aldığın dönemden biraz bahseder misin? Nasıl bir öğrencilik geçirdin?

İçerisindeyken bir hayli zorlandığım günler olmuştu; ödevler, projeler, sınavlar hiç eksik olmazdı. Şimdi geriye dönüp baktığımda Koç’ta geçirdiğim yıllarımı hep mutlulukla anıyorum. Yalnızca mühendislik dersleri değil, ilgimi çeken hemen her konuda -toplumsal cinsiyet, sinema, girişimcilik gibi- ders alma şansım oldu, üniversitemizin bu çeşitliliği sunması çok kıymetliydi. Koç’un bana kattıkları için şükran doluyum. Kampüsün mis gibi havasını, yurt ve okul arkadaşlarımı ve hatta kütüphanede sabahladığımız günleri bile her daim çok özlüyorum.

Müzik kariyerin nasıl başladı? Bu yolda dönüm noktası diyebileceğin bir an yaşadın mı?

Katıldığım bir atölyede Harun Tekin’le tanışmam benim için bir dönüm noktasıydı. O ana dek bambaşka bir yolda ilerliyordum. Müzik yapmak hayalimdi fakat çok zor bir yolculuk olduğunun farkındaydım. Harun Tekin bu yola girmem ve müzik yapmam konusunda beni yüreklendirdi; ilk albümümün prodüktörlüğünü üstlendi.

Koç Üniversitesi mezunu olarak kendi üniversitenin etkinliklerinde konser vermek sana neler hissettirdi?

Mutlu ve şanslı hissettirdi açıkçası, çok sevdiğim eski bir dostuma kavuşmuşum gibi. İlk albümümdeki şarkıların bir kısmını üniversite yıllarımda yazdım, büyüleyici kampüsümüz bana çok ilham vermiştir. Umarım Koç’ta daha nice konserlerim olur!

2019 yılında “Güzel Şeyler” albümünü çıkarttın. Yeni bir albüm çalışması gelecek mi?

Evet, şu sıralar ikinci albümüm için yoğun bir şekilde çalışıyorum. Bu yıl içerisinde yayınlama hayalim var, çok heyecanlıyım bu konuda. 🙂

Simge Pınar’ı takip etmek ve şarkılarını dinlemek isteyen mezunlarımız seni hangi mecralarda bulabilir? 

İlk albümüm “Güzel Şeyler”i tüm dijital platformlarda dinleyebilirler, beni takip etmek isterlerse aşağıya sosyal medya hesaplarımın linklerini ekliyorum!

Bu keyifli röportaj için teşekkür ederim.

http://instagram.com/simgepinar

http://facebook.com/simgepinar/

https://twitter.com/simgepinar

https://www.simgepinar.com