Koç Üniversitesi 2000 Ekonomi Bölümü mezunlarından Teri (Palombo) Nudelman ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Mezunumuz Teri Nudelman’00 ile astroloji ve kendi girişimi olan amethystastrotarot.com hakkında konuştuk. Sohbetimizin detaylarını bu röportajda bulabilirsiniz.

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Teri (Palombo) Nudelman. 1978 senesinde İstanbul’da doğdum. 1996 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde burslu olarak okumaya başladım ve 2000 yılında mezun oldum.

Şu anda halen eşim ve 2 çocuğumla birlikte Edinburgh’ta yaşıyorum. Profesyonel olarak Astroloji ve Tarot konusunda çalışmalarıma devam ediyorum.

Koç Üniversitesi’nde aldığınız eğitim döneminden biraz bahseder misiniz? Nasıl bir öğrencilik geçirdiniz?

Açıkçası Koç Üniversitesi’nde okuduğum dönemde, özellikle irregular öğrenci olmanın birçok yararını gördüğüm gibi, student mentor olarak çalışmanın da bana çok şey kattığı bir gerçek, özellikle şu anda da Tarot konusunda mentorlük yaptığım düşünülürse.

Bunların dışında İtalyanca öğrenmenin benim hayatım açısından çok önemli bir rol oynadığını söylemeden geçemem. İtalyanca benim birçok kere, farklı sebeplerden dolayı İtalya’ya geri dönmemi sağladı.

Ancak en önemlisi, Koç’taki öğrencilik hayatım çok köklü ve önemli arkadaşlıkların başlangıcına olanak sağladı.

Mezuniyetten sonra neler yaptınız?

2000 yılındaki mezuniyetimin ardından, Aiesec bursu ile İtalya’ya gidip 1 seneye yakın Siemens S.p.A’da staj yaptım. 2003’ten 2013’e kadar Türkiye İş Bankası A.Ş ve yurtdışı ağında çalıştıktan sonra (2005-2006 yılında da İtalya’da Bankacılık ve Girişimcilik master programını bitirdim), 2010-2013 tarihleri arasında çalıştığım Amsterdam Şubesi’nde Krediler Bölümü yetkilisi olduğum dönemde bankadan ayrıldım ve eşimle birlikte Edinburgh’a taşındım. Astroloji ve Tarot ile profesyonel olarak ilgilenmeye başlayana kadar Forex trading ve Crypto trading yapmaya devam ettim.

Astroloji ile ne zaman tanıştınız? Bize Astroloji ve Tarot serüveninizden bahsedebilir misiniz?

Aslına bakılırsa, benim astroloji ve tarot ile tanışmam çok eskiye dayanıyor. Özellikle astroloji ile büyüdüm desem yanlış olmaz. Annem çok ilgiliydi, evimizin her yerinde astroloji kitapları vardı. Kitaplardan okuyup öğrendiklerimi ben de amatör olarak aile içinde pratiğe dökmeye çalışırdım hep.

Keza, Tarot da 15-16 yaşlarımdayken hayatımıza dahil oldu ve yine amatör olarak kartlara bakıp, anlamlandırmaya çalışmak her zaman bir zevkti.

Her ne kadar ‘alaylı’ diye tabir edebileceğimiz çok yetenekli astrologlar ve Tarot okuyucuları olsa da, ben ‘eğitim şart’ diyerek hem varolan bilgilerimi pekiştirmek, hem de yeni bakış açılarıyla ufkumu genişletmek adına 2019’da Londra’daki Faculty of Astrological Studies’e kayıt oldum. Burada halihazırda diploma çalışmalarım devam ediyor.

Buna ek olarak, 2020’de International Tarot Foundation’ın sertifika programına katıldım ve 2021 sonunda sertifikamı aldım. Aynı kurum bünyesinde bir yandan mentor programında eğitim alıyorum, bir yandan da fiili olarak sertifika öğrencilerine danışmanlık yapıyorum.

amethystastrotarot.com isimli bir web sitesi kurdunuz. Bize biraz bu web sitesinin doğuş hikayesini anlatabilir misiniz?

Bu hikayeyi anlatmadan önce, şunu belirtmek isterim ki yukarıda değinmiş olduğum hayatımdaki dönüm noktalarının İngilizce ‘transit’ olarak bilinen geçişlerle birebir örtüşmesi de astrolojinin gerçekliğini ispat ediyor. (Astroloji o kadar gerçek ki; İngilizce klavyede şu anda Türkçe karakterlerle yazma çabam ve geçişteki Merkür’ün doğum haritamda değdiği noktalar düşünülünce, Merkür retrosu daha ne bekliyorsun Teri dedirtiyor:)))

Amethysastrotarot nasıl doğduya gelince; açıkçası bir yandan eğitimlerim bir yandan da profesyonel çalışmalarım devam ederken, bu bilgi birikimimi daha geniş kitlelere nasıl ulaştırayım diye düşünmeye başladım ve hem renginden hem de verdiği enerjiden dolayı çok sevdiğim ametistin isminin içinde olduğu bir web sitesi kurmaya karar verdim.

Şu anda sitem, blog yazılarıma ve de hem astroloji harita yorumlamaları hem de Tarot okumalarının içinde bulunduğu online dükkanıma ev sahipliği yapıyor.

Size ulaşmak ve hizmetlerinizden yararlanmak isteyen mezunlarımız hangi kanallarda sizleri bulabilir?

Web sitemin adresi: https://amethystastrotarot.com/

E-posta adresim: tpastrotarot@gmail.com

Instagram hesabım: amethystastrotarot (Günlük olarak, Astroloji ve Tarot hakkında yazılar yayınlıyorum.)

(Mezunlarımıza %10 indirim sağlanmaktadır.)

Sizin mezunlarımızla paylaşmak istediğiniz veya genel anlamda eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Öncelikle sizlere röportaj için çok teşekkür ederim ve sürç-ü lisan ettiysem affola.

Şunu belirtmek isterim ki şu anda mesleki açıdan en mutlu ve huzurlu olduğum bir dönemdeyim, çünkü hakikaten sevdiğim ve zevk aldığım bir alanda çalışıyorum. Tek amacım, bana gelip danışmak isteyen herkesin yerine önce kendimi koyarak, empati kurmak ve sunduğum rehberliğin danışanların sorularına en iyi şekilde, anlaşılır ve gerçekçi cevaplar üretmesini sağlamaktır.

Astroloji ve tarot danışmanlığında verilen hizmetin kalitesi yanında etik prensiplerin çok önemli bir parçası olan gizlilik büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, birebir seanslar sırasında söylenen, yaşanan herşeyin danışanla benim aramda kaldığını da vurgulamakta yarar vardır.

Sonuç olarak, eğer derseniz ki senle birlikte gezegenler, yıldızlar, evler ya da Tarot kartları arasında bir yolculuğa çıkmak için biz varız, ‘Ben de varım ve sizlere her zaman kapım açık.’derim.

(Bazı fotoğraflarla ilgili açıklamalarım:

– Benim bulunduğum fotoğrafta tam olarak gözükmeyen doğum haritası, çok ünlü Amerikalı bir şarkıcıya ait olup, seminer sırasında üzerinde çalıştığım bu haritaya internet üzerinden erişim mümkündür. Sözün kısası danışan haritası değildir.

– Üzerinde Başak burcunun sembolü olan fotoğrafta sembolün altındaki el çizimi harita benim doğum haritam olup, çizim ve kolaj bana aittir.)