2011 Ekonomi bölümü mezunumuz Erdoğan Yücel yeni girişimi DoktorSaati.com ile sağlık alanında önemli bir hizmet sunuyor.

Erdoğan ile diş hekimliğinden beslenme ve diyet uzmanlığına kadar pek çok alanda görev yapan uzman ve doktorlardan tek tıkla randevu almanın mümkün olduğu DoktorSaati ve hizmetleri hakkında konuştuk.

Merhaba Erdoğan, bize kendini tanıtır mısın?

2011 Koç mezunuyum. Şu anda bir yandan Marketing alanında yüksek lisans yapıyorum. Daha önce FMCG, Bankacılık ve Sağlık sektörlerinde iş tecrübelerim oldu. Girişimcilik her zaman aklımdaydı ve mezun olduğumdan bu yana da sağlık sektöründe bir kaç girşimim olmuştur.

DoktorSaati.com fikri nasıl oluştu? Sağlık alanında bir girişim yapmaya nasıl karar verdin?
Bu fikir aklımızda bir süredir vardı. Ortağım Ege Hanoğlu projeyi Aralık 2013’te başlattı ve Mart’ta 2013 şirketi kurduk. Kamu sağlık kuruluşlarında MHRS (Mobil Hekim Randevu Sistemi)’den online randevu alımı yapılabilmekteydi ancak böyle bir platform özel sağlık sektörü için yoktu. Biz bu açığı kapatmak için fırsatı görerek bu işi yapmaya karar verdik. Sağlık sektörüne de ailemde doktorların çok olmasından dolayı hiç yabancı değilim zaten.

Koç’ta aldığın eğitim girişimcilik konusunda seni nasıl etkiledi?
Üniversite yıllarımda aklımda girişimcilik hep vardı. Aslında kendimi de bir bakıma bu anlamda geliştirmeye çalıştım.

DoktorSaati.com kullanıcılara ne gibi hizmetler sunuyor, hangi ihtiyaçları karşılıyor?
DoktorSaati.com aslında insanların hayatını kolaylaştırmak amacında. Çağrı merkezlerinin uzun bekletme süreleri, telefon aramaları artık insanları yavaşlatan etkenlerden. Günümüzde hayat o kadar hızlı akıyor ki artık zaman herşeyden daha önemli. Biz insanların, hangi sigorta hangi kurumda geçiyor, hangi lokasyonda hangi doktorlar var, doktorun bilgileri nelerdir gibi sorularını araştırma yapmalarına gerek kalmadan cevaplıyoruz. Mobil ve dijital bir online randevu platformu olarak, insanların kolayca randevu alabilmelerini sağlıyor, randevu hatırlatmaları ve doktor yorumlarıyla da bu hizmetimizi pekiştiriyoruz. İnsanlar restoran ve otel rezervasyonlarını bile online olarak yapabiliyorken hatta kamu sağlık randevularını online alabilirken neden özel sağlık randevularını da alamasınlar. Biz bu hizmeti sunuyoruz.

Benzer web sitelerinden sizi ayıran özellikleriniz neler?
Aslında biz anlık online özel doktor randevusu anlamında ilk kurulan şirketlerden bir tanesiyiz. Bu anlamda sektör aslında çok yeni. Benzer web sitelerinden temel farkımız, randevuların anlık olarak alınabilmesi ve kolay kullanım diyebiliriz. ‘3 Kolay Adımda Sağlık’ sloganımız ile 30 saniyeden kısa bir sürede randevu almak mümkün.

Bundan sonrası için planların neler?
Şu anda her şey yolunda gidiyor. Aslında kamu sağlık kuruluşlarından da online olarak randevu alınabilmesi, bu anlamda sektörde insanların online olarak randevu alabilecekleri güvenini veriyor. Bu da tabiki bizim işimize geliyor. Şimdilik sadece İstanbul için randevu servisi sağlayıyoruz. Bundan sonra ki aşamalarda bilinilirliğimizi ve kullanım oranımızı arttırarak Türkiye’de ki diğer illerimizde bu hizmeti sağlamayı hedefliyoruz.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.