İşletme 2005 mezunumuz Beril Başlıgil, 11 Kasım 2012 Pazar günü gerçekleştirilen 34. Avrasya Maratonu’nda 42KM 195M koşarak ilk maratonunu tamamladı! Ama onun bu ilk maratonu sadece koşmaktan ibaret değildi…

Adım Adım Oluşumu ile beraber bir kahramanın hayallerini gerçekleştirdiler ve bir şampiyon yarattılar: Martin!
“Itır’dan “Martin diye Fransız bir çocuk Avrasya’da Adım Adım ile koşmak istiyor” diye emaili aldığımda hiç tereddütsüz atladım nasıl bir işin içine girdiğimin farkında olmadan. Fransız kas hastası bir çocuk annesi ile Fransa’dan İstanbul’a gelip Avrasya’da koşmak istiyordu ve ben yardım etmeliydim. Tabii emaili okurken küçük bir ayrıntıyı o heyecanla okumayı atlamışım. O da maraton koşacak olmamızdı. Yani 42 km 195 metre koşacaktım!.. Bu gerçekle yüzleşince hemen hazırlanmaya başladım. Avrasya Maratonu’na çok az kalmıştı ve hemen hazırlanmalıydım. Her gün koşmaya başladım, hep o günü hayal ettim… Eminim takım arkadaşlarımın hepsi de benimle aynı hayalleri paylaşmışlardır. Ve o gün geldi çattı…

Hava çok güzeldi şansımıza. Geçen yılki gibi yağmur yağmıyordu. Ekip çok dinamikti… 5,5 saati hedeflemiştik ve 7.00 tempoyla koşmaya çalışacaktık. Gözde, Yegane, Altan, Emin, Suna, Aylin, Güngör, Patricia, Itır ve Megali ve kahramanımız Martin  En çok zorlanan o oldu şüphesiz. 42 km bizimle rüzgara karşı koştu o da. Maraton’un ilk başlarında çocuklar gibi şendik… Her köprüde veya akustik elde edebileceğimiz alanda “Martinnnnn… Adım Adım… Champion Martin…” diye bağırdık. Sürekli birbirimizi yokluyorduk. İki kişi önü açıyordu, diğerleri de yan ve arkada yer alıp Martin’i bir çember içine almıştık. Koşarken rahat olmalıydı Martin’i ancak 5 dakika itebildim çünkü hem ilk maratonumdu ve onlarla beraber bitirmemi istiyorlardı, hem de herkes Martin’i itmek istiyordu  Böyle uyumlu bir ekip daha önce hiç görmedim. Hepimiz tek yürek tek bir amaç için koşuyorduk. Son 10 km’ye geldiğimizde benim ayağım acımaya, bacaklarım ağrımaya başladı. Çaktırmamaya çalışsam da belli bir süreden sonra artık dayanamayacağımı hissediyordum. Daha önce ultramaratonlar koşmuş olan Aylin, “Ağrını düşünme, hedefe odaklan, hepimiz acı çekiyoruz” dedi. Yegane, “Şimdi bırakırsan Beril, yarın çok pişman olursun yürüdüğüne. Yürüsen bile aynı yolu kat edeceksin, sadece acını uzatacaksın, bizimle koşabilirsin, yarını düşün, az kaldı” dedi. Yanımda koşan Magali’ye (Martin’in annesine) baktım, “O kadın çocuğu için 42 km koşabiliyorsa ben de koşmalıyım” dedim kendi kendime.
Böylece ekiple sürekli koşarak bir baktım 40. km’ye gelmişiz. Gülhane’ye geldiğimizde Şener geldi. Ondan sonrası zaten o kadar hızlı geçti ki anlatmak mümkün değil. Destekleyenler, “adım adım” diye bağıranlar… Motivasyon çok önemliymiş bir insanın başarısında, bunu bir kez daha deneyimlemiş oldum. 30 km’de o ağrıları hissederken sadece koşucular vardı, seyirciler yoktu ve kendi kendimizle baş başa kalmıştık. Birbirimize destek olmasaydık ben o 42 km’yi koşamazdım ve Yegane’nin de söylediği gibi ertesi gün çok pişman olarak uyanırdım. Finish yazısını görünce “Ne çabuk geldik” dedim içimden “Daha yolumuz yok muydu?” diye düşündüm. 5 saat, 2 dakika, 10 saniyedir koşuyorduk oysa ki!..

O an muhteşem bir andı. Herkes “Martin” diye bağırıyordu ve biz o finish yazısından geçtik. Sonra şaşkınlıkla bakındım çevreme, “Şimdi ne olacak?” diye. Spor A.Ş. başkanı bizzat kendi eliyle Martin’e madalyasını verdi ve çiçekler verildi Magali’ye. Martin çok mutlu ve gururluydu. Kardeşi geldi madalyayı inceledi ve o da hayranlıkla Martin’e baktı. Martin başarmıştı… O gerçek bir şampiyondu artık.

Not: Benim bağış kampanyam devam ediyor. TEGV’in deprem bölgesinde Adım Adım’ın adını taşıyacak olan yeni bir öğrenim birimi yaratmak için başlatılan “Hiç Van’a koştun mu?” projesine bağış topluyorum. Kredi kartı, paypal veya banka havalesi ile bağış yapmak için tüm gerekli bilgiler burada:
http://www.adimadim.org/tegv-banka-hesap-bilgileri-2012/

BERİL BAŞLIGİL
İşletme ’05

HAVALE VE EFT İÇİN TEGV BANKA HESAP NUMARALARI

BANKA ADI :YAPI KREDİ BANKASI (TL) ( 0067 )
ALICI ADI :TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI
ŞUBE :BEYOĞLU ÖZEL BANKACILIK MERKEZİ (410)
HESAP NO :1000000
IBAN : TR74 0006 7010 0000 0001 0000 00, SWIFT KOD: YAPITRIS
Önemli Not: Banka havalesi/EFT’nin “Açıklama” alanına şu bilgiyi yazmanız gerekir: “AA Beril Başlıgil / (Sizin Adınız)”

Adım Adım Oluşumu Hakkında: Adım Adım, kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Bireysel ve amatör olarak yaptığı sportif etkinlikleri, sosyal çevreleriyle paylaşarak toplumun yararına bir etkinliğe dönüştürme fikriyle yola çıkan Adım Adım sporcuları, spor, koşu, birliktelik, takım, yardım, destek, fark yaratmak gibi anahtar kelimeleri ortak paydalarına alarak topluma katkıda bulunmak için faaliyet gösteriyor. Adım Adım koşucuları son yıllarda katıldıkları ana aktivitelerin (Runtalya ve İstanbul Avrasya Maratonları) her birinde 500 bin TL bağışın STK’lara aktarılmasına ve kamuoyunda farkındalık yaratılmasına aracı olmuşlardır.

Adım Adım Oluşumu ve üyelerini daha yakından tanımak ve bir parçası olmak isterseniz tıklayın: www.adimadim.org ; www.facebook.com/hareketegec

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.