2009 Ekonomi bölümü mezunumuz Özge Arpaç kendi markasını yaratmak amacıyla çıktığı yolculuğuna sade’ce ile ulaştı. Özge’nin kendi tasarımları olan ürünleri inceledik ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Merhaba Özge, kendini mezunlarımıza tanıtır mısın?

Merhaba, ben Özge Arpaç, 1986 İstanbul doğumluyum. Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden 2009 yılında mezun oldum.

Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra neler yaptın?

Mezun olduktan sonra Chanel Kozmetik Departmanı’nda Marka Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladım. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladım. Sonrasında ise Kale Grubu bünyesinde Marka İletişim Uzmanı olarak çalıştım.

Kurumsal hayattan girişimciliğe geçiş süreci nasıl gelişti?

Kurumsal geçmişimde çalışmalarımın odağında marka yönetimi ve iletişimi üzerine deneyimim olduğundan kendi markamı yaratmak birincil hedeflerimden biriydi. Bu fikir uzun yıllardır aklımdaydı ancak iş fikrini geliştirmem, pazarı analiz etmem, tasarlanacak ürünler üzerine araştırma yapmam ve tabii ki marka kimliğini oturtmam uzun bir zaman aldı. Bütün bu hazırlıklar tamamlandığında sade’ce markası tüketiciyle buluşmaya hazırdı.

Sade’ce markası nasıl doğdu? Ne gibi ürünler tasarlıyorsunuz? Senin de tasarımların var mı?

Markanın yola çıkış fikri eviniz ve sizin için sade’ce ürünler tasarlamak, çünkü araştırmalar gösteriyor ki hepimiz evlerimizde vakit geçirmeyi seviyoruz. Çünkü evimiz, şehir hayatının karmaşasından ve stresinden kaçabileceğimiz, kendimizi şımartabileceğimiz, özel hissedebileceğimiz, kendimize ait bir mekan.

Biz de sade’ce ekibi olarak eviniz ve sizin için sade, doğal, rahat, kaliteli tasarımlar yaratmayı hedefliyoruz. Tamamı bana ait olan ürün gamı peştemaller, soya mumları, yastıklar, ev/plaj giyimi, mutfak tekstili gibi tasarımlardan oluşmaktadır.

Son zamanlarda doğal kelimesini çok duyuyoruz, sade’ce de doğallığı ön planda tutan bir marka. Ürünleriniz ne kadar doğal?

Doğallık sade’ce için en önemli unsur, markanın yapı taşlarından biri diyebilirim. Koleksiyonu hazırlarken her bir ürün için mümkün olan en doğal malzemeyi seçmeye gayret ediyoruz.

Örneğin bakır kapaklı soya mumları diğer mumların aksine doğaya ve sağlığınıza zarar verebilecek hiç bir kimyasal içermez, saf ve temizdir. Her bir mum cam bardaklara elle doldurulur, el yapımı bakır kapaklarla doğallığı tamamlanır. Çocuk odaları dahil olmak üzere tüm yaşam alanlarında güvenle kullanılabilir.

Keza peştemallerimizin tamamı %100 pamuk ipliği ile el tezgahlarında dokunuyor, Her biri Oeko-Tex® Standard 100’e göre zararlı maddelere karşı kontrol ediliyor. Dediğim gibi koleksiyonun her bir parçası için doğallık bizim için olmazsa olmaz. Yani sade’ce ürünleri gerçekten doğal.

En beğenilen ürününüz hangisi?

Bu yazın olmazsa olmazı yuvarlak peştemaller ve Liberty Art Fabrics T-shirtler.

Taşıma kolaylığı, yüksek emicilik ve hızlı kuruma özellikleri ile yüzyıllardır hamamlarda görmeye alıştığımız peştemaller son bir kaç yılda suyla buluştuğumuz her yerde bizimle. Hafif, emiciliği yüksek ve doğal. Bütün bu özelliklere bir de sıra dışı tasarımı eklendiğinde yuvarlak peştemaller, bu yaz sahillerin vazgeçilmez aksesuarı oldu.

Liberty Art Fabrics T-shirtler ise rahat kalıbı, ipeksi dokusu ve renk skalasıyla ilgi odağı oldu. Özgürlük renkleri ve şal desenleri ile bilinen Liberty birçoğumuzun bildiği gibi pamuklu bir kumaş türüdür. İngiltere’de Kraliyet ailesine özel dokunmuş bir kumaş olarak da bilinir. 1920’li yıllarda Tana adı verilen bir dokuma türüyle kumaş üretmeye başladığından beri bu kumaş, hafif pamuklu kumaşlar içerisinde en yüksek standart olarak kabul edilir. Liberty kumaşıyla, sade’ce kalıbı ve %100 pamuk ipliği birleşince ortaya harika bir koleksiyon çıktı.

Mezunlarımız ürünlerinize nasıl ulaşabilir?

Bizi ve hikayemizi takip etmek isteyen mezunlarımız aşağıdaki adreslerden bize ulaşabilirler.

www.sadecestore.com
www.instagram.com/sadecestore
www.facebook.com/sadecestore
www.medium.com/@sadece

Tasarımlarımızı görmek, dokunmak isteyen mezunlarımız ise aşağıdaki adreslerde sade’ce ürünlerini bulabilirler;

Bonvagon Signature Store Kanyon AVM, İstanbul
Lunaparkshop Galata, İstanbul
TheDesignMarket, Alaçatı, İzmir

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.