Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği (KUMED) her bir Mezunumuzla Koç Üniversite camiası arasındaki ilişkilerinizi sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeniz için çalışıyor, biliyor muydunuz?

KUMED’in 2011-2013 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı olarak birkaç soru-cevap ile KUMED hakkında iştahınızı kabartmayı ve ilginizi çekmeyi hedefliyorum.

İşte sorular, işte cevaplar!

KUMED neden var?
Derneğimizin temel varlık nedeni, üniversitemizde yaratılan değerleri mezuniyet sonrasında bir çatı altında korumak ve mezunlarımızın birbirleriyle ilişkilerini sürdürebilecekleri ortak bir platform oluşturmak. Bu yıl KUMED’in 18. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz ve şu anda yaklaşık 2600 mezunla üye sayımızı her geçen gün arttırıyoruz.

Asıl amacımız, tüm mezunlarımızı aktif üyemiz haline getirmek ve hem mezunlara, hem de öğrencilere sürekli fayda sağlayan bir yapıya dönüştürmek.

Sizler gibi 25 Koç Üniversitesi Mezunundan oluşan Yönetim Kurulu Ekibim ve Üniversitemizde kurulan Mezunlarla İlişkiler Ofisi’yle koordineli olarak, hem iş hem de sosyal alanlarda birbiriyle kenetlenmiş, aidatlarını düzenli ödeyen, faaliyetlere katılan, destek veren ve yararlanan, diplomasının değerinin arttığının bilincinde olan bir mezun kitlesine ulaşmak için çalışıyoruz.

KUMED’i kim yönetir?
KUMED’in profesyonel olarak çalışan bir Genel Sekreteri, bir sekreteri, bir de lokal personeli vardır.

KUMED Genel Sekreteri dernek Misyonunu yönlendirirken seçilmiş Yönetim Kurulu ile çalışır. Yönetim Kurulu Dernek Üyesi olan Mezunlardan oluşur.

KUMED Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Mezuniyet yıllarımız 1998 ile 2011 arasında değişiyor, eğitimini aldığımız bölümler de ekonomiden sosyolojiye, hemşirelikten executive MBA’e kadar farklılık gösteriyor. Aynı bu sene yeni mezun olan 970 arkadaşımızla birlikte toplam 9 bin 320’ye ulaşan mezun kitlemiz gibi her birimiz birbirimizden farklıyız. Ortak yanımız ise Koç Mezunları ile bir arada olmaktan ve Koç mezunlarına fayda sağlamaktan dolayı duyduğumuz hazdır.

KUMED Yönetim Kurulu Üyesi olmak için ne yapmam gerekir dersiniz, her ayın ilk Salı veya Çarşamba günü düzenli olarak yaptığımız Yönetim Kurulu Toplantılarına katılarak ilk adımı atabilirsiniz. Yazılı olmayan ama gelenekselleşen bir yaklaşımla, bir veya iki dönem gönüllü olarak faaliyetlere katkı sağlayan ve KUMED misyonuna sürdürülebilir destek verebileceğine inanan Mezunlarımız her iki senede bir Kasım ayında yapılan seçimlerle aday oluyorlar. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu asil, yedek üyeleri olarak Yönetime dahil oluyorlar.

Toplantılarımıza katılmak isterseniz syukselsoy@ku.edu.tr r adresinden Dernek Genel Sekterimize yazabilirsiniz, size bilgi verecek ve toplantımıza davet edecektir.

KUMED’in faaliyetleri nelerdir?
Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği olarak kuruluş amaçlarımıza hizmet edecek çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Rumeli Feneri Kampüsü ve yeni dönemde açılacak olarak Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi ANAMED Binası’nda yer alan lokallerimiz de mezunlarımızın buluşma noktaları.

Yılbaşı Partisi, Mezunlar Günü, Yeni Mezunlara Hoş Geldiniz Kokteyli, 10.-15. Mezuniyet Yılı Yemeği gibi geleneksel etkinliklerimiz, Kültür Turları, öğrencilerle mezunları bir araya getiren Mezun Panelleri, Career Coaching – Mentorship Programı, Rektörümüzle Sohbet Toplantıları, Şehir/Ülke Buluşmaları ve yeni dönemde başlattığımız aynı sektörlerde çalışan mezunları bir araya getirdiğimiz KUâBAĞ Business & Networking buluşmaları mezunlarımızla bir araya geldiğimiz başlıca etkinlerimizdir.

KUMED’in 2012 Güz ve 2013 Bahar dönemlerinde gerçekleştirdiği etkinlikler şunlardır:
• 8 Aralık 2011’de 10. Mezuniyet Yılı Yemeği İstinye Kampüsü'nde yapıldı.
• 23 Mart 2012’de Beyoğlu Lokali ön gösterimi ve Rektörümüz ile Mezunlar buluşması yapıldı!
• 15 Nisan 2012, Pazar Zeyrek-Süleymaniye Kültür Turu Yapıldı!
• 18 Mayıs 2012’de Koç’taki Koçlular Buluşması’nda, kariyerine Üniversitemizde devam eden mezunlarımız bir araya geldi.
• 26 Mayıs 2012, Pazar günü Sabancı Müzesi Rembrant Sergisi gezildi ve brunch etkinliği yapıldı!
• 10 Haziran 2012’de Mezunlar Günü yapıldı!
• 13 Haziran 2012’de Sivil Toplum alanında çalışan mezunlar bir araya geldi ve Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım’ın STK Yönetimi Kitabı’nun Lansmanı yapıldı.
• 29 Eylül 2012’de Rektörümüz ile 2010-11-12 Mezunları Yeni Mezunlar Hoşgeldiniz Kokteylinde biraraya geldi!
• 8 Ekim 2012, Pazartesi akşamı Graduate School of Business MBA mezunlarına özel lokalde kokteyl yapıldı.
• 14 Ekim 2012, Pazar mezunumuz İpek Yeginsu rehberliğinde Borusan Contemporary Müze gezisi yapıldı ve Brunch yapıldı.
• 11 Kasım'da Avrasya Maratonu'nda 12 Mezunumuz koştu ve TEGV VAN Çatak Eğitim Birimi için bağış topladı.
• 13 Kasım 2012’de İzmir’de Şehir Buluşması Mezunlar Ofisi ve KUMED katılımı ile yapıldı.
• 8 Aralık 2012, Cumartesi günü 10. ve 15. Yıl Mezuniyet Yemeği’nde Mezunlarımıza ödül töreni ve yemek yapıldı!
• 25 Aralık 2012'de Babylon'da Yılbaşı Partisi yapıldı.
• 31 Ocak 2013’te Pazarlama alanında çalışan mezunlarla 1. KU®BAĞ Business&Networking Buluşması yapıldı.
• 16 Şubat 2013’te Londra’da Ülke Buluşması yaşayan mezunlarımız bir araya geldi.
• 7 Mart 2013’te Şirket Satış & Satın Almaları konusunda çalışan Finansçı, Hukukçu ve Yatırımcı Mezunlarımızla 2. KU®BAĞ Business&Networking Buluşması yapıldı.
• 14 Mart 2013’te New York’ta Ülke Buluşması ile ABD’de yaşayan mezunlarımız Rektörümüzün ve Prof. Ali Çarkoğlu’nun katılımı ile bir araya geldi.
• 4 Mayıs 2013’de Tophane, Karaköy, Galata Bölgesi’ne Kültür Turu yapıldı!
• 28 Mayıs 2013’te İnsan Kaynakları alanında çalışan Mezunlarımızla 3.KU®BAĞ Business&Networking Buluşması yapıldı.
• 1 Haziran 2013’te Bursa’da Şehir Buluşması ile Bursa’da yaşayan mezunlarımızla Şehir Buluşması yapıldı.

Yeni dönemde planladığımız etkinliklerimiz de şöyle:
• Eylül ayında Mezunlar Günü ve Rektörümüzle Buluşma ve Mezunlar Burs Fonu Lansmanı
• Ekim ayında 4. KU®BAĞ Business&Networking etkinliği Girişimcilik Alanında
Ekim ayında 13. İstanbul Bienali Gezisi
• Kasım ayında 10.&15. Mezuniyet Yılı Yemeği
• Kasım ayında Yeni Mezunlara Hoşgeldiniz Kokteyli
• Kasım ayında 5. KU®BAĞ Business&Networking etkinliği Hukuk Alanında

KUMED Yönetim Kurulu nasıl çalışır?
KUMED Yönetim Kurulu gönüllü bir birimdir, her ayın ilk salı veya çarşamba günü bir araya gelerek gündem maddeleri üzerinde tartışır ve kararlar alır. Dernek Genel Sekreterliğinin çalışmalarını yönlendirir. Yönetim Kurulu Üyelerinin hem yetkinlik hem de ilgi alanlarına göre ayrıldıkları komisyonlar gündemin ilgili maddelerini detaylıca görüşmek ve çalışmak üzere ay içerisinde bir veya iki kez toplanırlar. Bu komisyonlar, Business&Networking, Organizasyon&İletişim, Gönüllülük&Mentorship gruplarıdır, bir araya gelerek yapılacak faaliyetlerin stratejilerini ve içeriklerini planlarlar ve uygulamasında Dernek yöneticisine liderlik ederler.

KUMED ile Koç Üniversitesi Mezunlar Ofisi’nin farkı nedir?
KUMED, Koç Üniversitesi Mezunları tarafından 1995 yılında kurulmuş, üyelik şartı Koç Üniversitesi Mezunu olmak olan, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na kayıtlı bir sivill toplum kuruluşudur.

Koç Üniversitesi Mezunlar Ofisi, Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler ve Geliştirme Direktörlüğü altında hizmet veren, mezunlarımızın Üniversite ve Fakültelerle olan hem bürokratik hem sosyal bağlarını kuvvetlendirecek faaliyetler üzerinde çalışan bir birimdir.

İki kurum Mezunlara yönelik faaliyetlerini yürütürken koordineli olarak çalışmaktadır.

Koç Üniversitesi Mezunlar Ofisi ne yapar?
Mezunlar Ofisi mezun e-bültenleri, mezun panelleri, Şehir ve Ülke Buluşmaları, Fakülte/Bölüm Buluşmaları ve Mezunlar Bağış Programları üzerine KUMED ile birlikte koordineli olarak çalışarak Mezun Ağının güçlendirilmesine katkı sağlar. Mezunlar Ofisi’nin yeni web sitesi üzerinden anketler, haberler ve duyurularla Üniversite ve Mezunlar arasındaki bağı somutlaştırmaktadır: http://mezun.ku.edu.tr

KUMED Etkinliklerinden nasıl haberdar olacağım?
İrtibat bilgilerinizde değişiklik varsa Bilgi Güncelleme Formu’nu doldurarak alumni@ku.edu.tr adresine gönderebilirsiniz, biz size ulaşırız.

Ayrıca, Derneğimizin sosyal ağlarına ulaşmak ve takip etmek için şu linkleri kullanabilirsiniz:
https://www.facebook.com/KocMezunlariDernegi
https://twitter.com/KocMezunlari

KUMED’e üye miyim acaba?
Tüm bu etkinliklerde öncelikli ve avantajlı olmak isteyeceğine eminim! KUMED üyesi olmak için gereken tüm bilgileri daha önce hazırlayıp buraya yüklemiştik: http://mezun.ku.edu.tr/dernek/uyelik

Mezun oldukları sene üye olan Mezunlarımızın giriş aidatlarını Üniversitemiz karşılıyor. Sonraki yıllar için aidatlarınızı ödemek üzere bize ödeme talimatı vermeniz yeterli.

Aidatlarımız yıllık 50TL, birikince çok oluyor, o yüzden otomatik ödeme talimatı vermenizi tavsiye ediyoruz

Sizlerle KUMED etkinliklerinde görüşmeyi diliyor, harika bir dönem geçirmenizi ümit ediyoruz.

Bana ve Yönetim Kurulumuza her zaman ulaşabilirsiniz: http://mezun.ku.edu.tr/dernek/yonetim

Sevgilerimle,
Seçil Kınay (Sosyoloji ’04, MA ACHM ‘07)
Yönetim Kurulu Başkanı
Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği
secilk@koc.com.tr

KUMED İletişim Bilgileri:
Ay Sanem Yükselsoy Tekcan – Dernek Genel Sekreteri
Email: syukselsoy@ku.edu.tr
Tel: 0212 393 61 30
Dernek Sekreteryası
Email: alumni@ku.edu.tr
Tel: 0212 338 30 34
Çetin Bodur – Rumelifeneri Lokali Görevlisi
Tel: 0212 338 30 37