Seyahatler ve Kaşifler Atlası:

Tüm Zamanlardan ve Yerlerden Keşişlerin, Doğa Bilimcilerin, Gezginlerin Seyahatleri 

Isabel Minhós Martins’in kaleme aldığı ve Bernardo P. Carvalho’nun çizimlerinin eşlik ettiği Seyahatler ve Kâşifler Atlası’ Koç Üniversitesi Çocuk’ta (KÜ Çocuk) yayımlandı.

Haritaların olmadığı bir dünya hayal edebilir miyiz bugün?

Oysa, birkaç yüzyıl öncesine kadar dünyanın sınırlarını bilmiyorduk. Dünyanın birçok bölgesi bir diğeriyle bağlantısız, birbirinden habersizdi. Sadece diğer bölgelerde var olan türleri ve toprakları değil, aynı zamanda diğer insanları ve kültürlerini de tanımıyorduk. Dünyanın nasıl bir yer olduğunu öğrenmek için yola çıkmamız gerekiyordu: Eşekle, deveyle, gemiyle veya yürüyerek evden çıkıp bilinmeyene doğru yol aldık ve diğer yerlerle ilgili şaşırtıcı yeniliklerle döndük.

Keşişlerin, botanik bilimcilerin, tüccarların, denizcilerin veya ressamların yolculukları dünyayı daha iyi tanımamıza katkı sağladı ve bu sayede diğerlerinin varlığından haberdar olduk. Isabel Minhós Martins’in kaleme aldığı ve Bernardo P. Carvalho’nun harika çizimlerinin eşlik ettiği Seyahatler ve Kâşifler Atlası’nın başkahramanları, tüm zamanlardan ve yerlerden keşişler, doğa bilimciler, gezginler; ve onların gerçek maceraları…

Piteas, Xuanzang, Giovanni da Pian del Carpini, Marco Polo, İbn Battuta, Bartolomeu Dias, Evliya Çelebi, Jeanne Baret, Joseph Banks, Humboldt, Darwin ve Mary Henrietta Kingsley ile birlikte haydi yola koyulalım!

ALDIĞI ÖDÜLLER:

2021 Hollanda Vlag en Wimpel Ödülü, Kurgu Dışı İllüstrasyon Kategorisi

2018, 2019, 2020 Frankfurt Kitap Fuarı, dPICTUS 100 Olağanüstü Resimli Kitap Seçkisi

2019 Bologna Çocuk Kitapları Fuarı, Bologna Ragazzi Ödülü, Kurgu Dışı Kategorisi

Künye Bilgisi:

Seyahatler ve Kâşifler Atlası

Yazan: Isabel Minhós Martins

Resimleyen: Bernardo P. Carvalho

Çeviren: Duru Örs

Yayın tarihi: Eylül 2021

Fiyat (KDV Dahil): 110 TL (KDV’den muaftır)

ISBN: 978-605-7685-97-1

Barkod: 9786057685971
Ürün Sırası: 
14

Ebat: 24 x 30 cm

Sayfa Sayısı: 144

Kapak Türü: Karton Kapak