Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, “Haliç Dostluk Kupası” için yarıştı. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde başlayan ve Rahmi M. Koç Müzesi önünde son bulan 10. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda bu yıl Kadir Has Üniversitesi kürek takımı birinci oldu.

Koç Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi kürek takımları Cumhuriyet’in 100. yılında 10. kez dostluk için yarıştı. Haliç Dostluk Kupası kürek yarışı bu yıl Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde başladı ve Rahmi M. Koç Müzesi önünde tamamlandı. Genç sporcular dostluk için dakikada ortalama 36 kürek çekti. 10. Haliç Dostluk Kupası’nı kazanan takım, 7 dakika 17 saniyelik skoru ile Kadir Has Üniversitesi kürek takımı oldu.

Cumhuriyet’in 100. yılını sporla ve dostlukla kutlamak üzere 28 Ekim Cumartesi günü bir araya gelen gençler, 2.100 metrelik parkur için son hazırlıklarını tamamladı. Saat 10.00’da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayan ve Rahmi M. Koç Müzesi önünde son bulan yarışta Koç Üniversitesi kürek takımını antrenör Yalçın Fidancı, dümenci Toprak Ata Kıvrak, Salihcan Kahraman, Ahmet Deniz Aydın, Nejat Işık, Mahmut Yusuf Güşlü, Onur Sapmaz, Cem Berk Görmüş, Furkan Polat ve Emir Saygılı oluşturdu.  Kadir Has Üniversitesi ekibinde ise antrenör Burkay Günay, dümenci Melike İdil Çalışkan’ken, Necmi Batuhan Acar, Görkem Tekoğlu, Metehan Kara, Emirhan Yıldırım, Emre Keklik, Enver Erman, Berkay Öztürk ve Murat Alp Yardım kürek çekti.

Prof. Dr. Metin Sitti: “Cumhuriyetimizin 100. ve üniversitemizin 30. yılını kutladığımız bu ayda böylesi güzel bir etkinliğin parçası olmaktan çok memnunum”

Yarışın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti, “10 senedir centilmenlik, disiplin gibi çok önemli değerleri kutlayan, bu spor faaliyetinin bir parçası olmak çok güzel… Cumhuriyetimizin 100. ve üniversitemizin 30. yılını kutladığımız bu ayda böylesi güzel bir etkinliğin parçası olmaktan da ayrıca çok memnunum.” dedi. Prof. Dr. Metin Sitti, her iki takımı da kutlayarak sözlerini noktaladı.

Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz: Bu dostluk kupasının Cumhuriyetin gelecek on yılları boyunca devam etmesi, en büyük dileğim

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz törende yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın en güzel örneğini sunan Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımı öğrencilerine teşekkür ederim. İki üniversite arasındaki bu dostluk kupasının Cumhuriyetin gelecek on yılları boyunca devam etmesi, en büyük dileğim. Dostluğumuz baki, ancak beşinci yılımda kupayı bir kez daha kazanmış olmamız çok güzel, çok gurur verici.” dedi.