Derneğimizde 4 Haziran 2015 Perşembe günü gerçekleşen Yaza Merhaba’15 etkinliğimizde butik pastanesinin müthiş lezzetleriyle bize eşlik eden mezunumuz Ayşe Şenol’06, atölyesinin hikâyesini anlatıyor.

Hikayeniz nasıl başlıyor?

Hani derler ya “çocukluktan beri” diye, gerçekten de öyle. Küçükken mutfaktan gelen güzel kokular içime işlerdi. Annem ne zaman mutfağa girse, ben de onunla birlikte mutfağa girer, yaptıklarını izlerdim. Yaşım ilerledikçe önce ona yardım etmeye başladım, ardından da tabiri caizse mutfağı işgal ettim. Çünkü yemek yapmak benim için bir tutkuydu. Ama zamanla asıl harika olanın, o tutkuyu başkalarıyla paylaşmak olduğunu fark ettim. Hazırladığım yemekler ailem ve yakın çevremin dikkatini çekince ve onlar beni bu işi yapmam konusunda yüreklendirince Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra bu tutkunun peşinden gitmeye karar verdim. 2006-2008 yıllarında Amerika, İtalya ve Avusturya’da pastacılık ve yemek eğitimi aldım. Türkiye’ye döndüğümde ünlü pasta ustaları ve şeflerden lezzet sanatının püf noktalarını öğrendim. Bu lezzetleri daha çok insanla buluşturmak için de 2008’de Canella Bakery’i kurdum.

Canella Bakery nerede? Orada neler yapıyorsunuz?

Canella Bakery’de müşterilerimizin hayallerindeki doğum günü, söz, nişan, bekârlığa veda veya düğün pastasını, her ayrıntısını müşterimizin arzu ettiği konseptte özenle tasarlıyor ve üretiyoruz. Atölyemizde her gün belirli bir adet sipariş kabul edildiğinden, doğum günü ve kutlama pastalarında, özellikle kutlama hafta sonu gerçekleşecekse teslimat tarihinden bir hafta öncesinde sipariş alabiliyoruz. Canella Bakery’de kişiye özel pastalarımızın yanı sıra cupcakelerden çöreklere, tatlılardan tuzlulara geniş bir ürün yelpazemiz bulunuyor. Bu ürünlerimizle de kurumsal iş toplantıları, lansman ve davetlerde ya da özel ev davetlerinde müşterilerimize destek oluyoruz. Ayrıca doğum günü, bebek doğumları ve baby shower gibi kutlamalar için özel temalı partiler düzenliyoruz. Üretimimiz Levent’teki atölyemizde gerçekleşiyor. Pazar günleri hariç her gün 08.00-19.00 arası açık olan Teşvikiye’deki cafemizde de yine özel lezzetlerimizin yanı sıra kahvaltı ve öğle yemekleriyle de müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Şu sıra çok fazla butik pastacı görüyoruz. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye’de butik pastacılığın durumu nedir sizce?

Sektörün son zamanlarda bu kadar ilgi görmesi mutluluk verici gibi görünse de aslında pek öyle değil. Çünkü yaptığımız iş; gıda hammaddesinin tedarikinden depolanmasına, ürünün hazırlanmasından paketlenmesine hatta müşteriye teslim sürecine kadar oldukça hassas bir süreç. Gıdanın sağlıkla ilişkisi göz önüne alınınca işin kaliteli yapılması daha da önem kazanıyor. Bir diğer nokta ise fiyatlandırma. Doğru hesaplanamayan maliyet ve işçilik, beraberinde kalitesiz rekabeti getiriyor tabi. Ancak bu işte de diğer sektörlerde olduğu gibi bir gün bu dalgalanmanın son bulacağını ve gerçekten kalite ve lezzeti bir arada sunabilenlerin kalıcı olacağını düşünüyorum.

Siz kendi tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Canella olarak, yaptığımız işi, “Vazgeçilmez ve en doğal lezzetlerin buluşması” diye tanımlıyoruz. O yüzden müşterilerimizin ruhunu ve midesini şımartacak tatları, hiçbir katkı malzemesi kullanmadan ve en iyi kalite malzemelerle hazırlıyoruz. Örneğin; kurulduğumuz ilk günden bu yana ürünlerimizde dünyanın en iyi çikolata üreticisi olarak bilinen Belçika’nın yine en iyi çikolata markalarından birini kullanıyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız ve çok sevilen çilek hariç, her şey mevsiminde. Bizim en önemli düsturumuz, bizim sevmeyeceğimiz ya da yemeyeceğimiz bir ürünü, müşterilerimize de sunmamak. Mesela biz, pastalarımızda şeker hamuru kullanmamak için çok direndik; ancak tasarım pastaların ortaya çıkışı da şeker hamuruyla oldu. O nedenle aslında şeker hamuru yenilebilir ve ISO:22000 Gıda Güvenliği programı çerçevesinde hazırlanan bir madde olsa da, biz müşterilerimize yememelerini tavsiye ediyoruz.

En beğenilen ürününüz hangisi?

Ne mutlu ki beğenilmeyen ürünümüz yok. Bu beni ayrıca gururlandırıyor; çünkü bu yola çıkma sebebim buydu, yani “insanları mutlu edecek tatlar”. Pastalarımız olsun, cupcakelerimiz olsun, atıştırmalıklarımız ya da öğle yemeklerimiz olsun, tadan herkes ürünlerimizin ne kadar lezzetli olduğundan söz ediyor. Ve o anda gözlerinde gördüğüm ışıltı, bu işi yapmakla ne kadar doğru bir karar verdiğimi bana bir kez daha gösteriyor. Ancak, “En çok tercih edilen ürünleriniz neler?” diye soracak olursanız, çilekli ve beyaz çikolatalı pastalarımız ile yaklaşık bir ay süren denemelerimizin sonunda son halini verdiğimiz çift çikolatalı browniemiz diyebilirim.

Ürünlerinize nerelerden ulaşabiliriz?

Şu an güncellemesi yapılan www.canellabakery.com internet sitemizden ya da “canellabakery” Instagram sayfamızdan ürünlerimize ulaşılabilir. Özel üretim sipariş vermek isteyenlerin ise birkaç gün önceden randevu alması gerekiyor.

Sizce Canella Bakery’ı en iyi ifade eden kelimeler nedir?

Müşterilerimizin deyimiyle “çok lezzetli” 🙂

Bundan sonrası için hedefleriniz nedir? Neler yapmak istiyorsunuz?

Öncelikli hedefimiz, bizi bilen ve tercih eden müşterilerimize yenilerini eklemek, Canella Bakery adını daha çok duyurmak ve şubeleşerek lezzetlerimizi daha çok kişiyle paylaşmak. Uzun vadede hayata geçirmek istediğimiz farklı projelerimiz de var. Umarım onları da ilk olarak sizin aracılığınızla duyurma gururunu yaşarım.

Son olarak, eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim. Tüm KUMED üyelerini her zaman, tercih edecekleri ürüne göre yüzde 15’e varan özel indirim fırsatından da yararlanabilecekleri lezzetlerimizi tatmaya bekliyoruz.

Canella Bakery
Adres : Teşvikiye Mah. Şakayık Sk. No:28/A Şişli – İSTANBUL
Telefon : (212) 241 30 63
Mail : info@canellabakery.com

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.