Koç Üniversitesi’nin ilk mezunlarından 1997 Tarih mezunumuz Pamira Bezmen Amerika’da sürdürdüğü profesyonel fotoğrafçılık kariyerini Professional Photographers of America’dan aldığı ödülle taçlandırdı. Pamira ile fotoğrafçılığa nasıl başladığı ve aldığı ödül hakkında konuştuk.

Merhaba Pamira, bize kendini tanıtır mısın, profesyonel fotoğrafçılık serüvenin nasıl başladı?

1999 senesinde Amerika’da Drexel University’de MBA’imi bitirdikten sonra Amerika’da kurumsal iş hayatına atıldım.

Takip eden senelerde Wyeth, BASF, Novartis ve Reckitt Benckiser gibi dünya devi ilaç ve kimya firmalarında yükselen idari görevlerde global pazarlama, yeni ürün ve operations ekiplerini yönettikten sonra 2011 yılında kızımın doğumu ile aktif iş hayatını bırakarak bebeğimi kendim büyütmeye karar verdim ve başka ailelerin de anılarını ölümsüzleştirmek üzere daha önceki senelerde part-time olarak yapageldiğim profesyonel fotoğrafçılığı asil işim olarak benimsedim.

Ne tür fotoğraflar çekiyorsun?

Yılın büyük kısmını geçirdiğim New Jersey’de, hamile, yenidoğan ve aile fotoğrafçılığı üzerine bir niş edindim. Burada Amerikalı ailelerinin yanısıra doğum için Türkiye’den gelmiş pek çok Türk ailesine de sevgi dolu bir servis ve hayat boyu bakmaktan keyif alacakları fotoğraflar sunuyorum.

Türkiye’de fotoğraf çekimi yapıyor musun?

Türkiye’yi ziyaret ettiğim zamanlarda İstanbul’da da küçük bir miktar çekim kabul ediyorum.

Aldığın ödülden bahseder misin?

Bu sene fotoğraflarımdan biri Amerika’nın önde gelen bir profesyonel fotoğraf birliği tarafından ödüle layık bulundu. Professional Photographers of America’nin düzenlediği International Print Competition’da başarı ödülü alan bu portrem özellikle iki çocuk arasındaki sevgi dolu gerçek bir anı tüm dürüstlüğü ile görsel bir bütünlük ve akıcılık içinde yakaladığı için bu onura layık bulundu.

Ödülle ilgili duygularını paylaşır mısın?

Kalpten aşk ile yaptığım işimin tecrübeli meslektaşlarım tarafından bu onura layık bulunması beni hem çok duygulandırdı hem de teşvik etti. Giderek artan tecrübem ile müşterilerime yüksek kalitede ve en önemlisi onların hayatlarının gerçek güzelliğini artistik olarak hapsetmiş portreler sunmaya devam etmek profesyonel çizgim.

Mezunlarımız çektiğin fotoğraflara nasıl ulaşabilirler?

Profesyonel portfolyom www.pamirabezmenphotography.com adresindeki web sitemde bulunabilir.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.