Yurtdışı eğitim danışmanlığı alanında kendi şirketini kuran 2014 Ekonomi mezunumuz Elif Gürsoy ile Your College Link’i konuştuk.

Merhaba Elif, kendini mezunlarımıza tanıtır mısın?

Merhaba Ben Elif Gürsoy, 11 Mart 1989 İstanbul doğumluyum. Saint Benoit Fransız lisesinden mezun olduktan sonra 2014 Ocak’ta Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldum.

Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra neler yaptın?

Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan hemen sonra uluslararası bir Yurtdışı Eğitim Danışmanlık şirketinde Eğitim Danışmanı olarak çalışmaya başladım. Daha sonrasında şu anki ortağımla beraber “Your College Link” isimli Yurtdışı Eğitim Danışmanlık şirketini kurduk.

Yeni kurduğun girişimin YCL’yi bize tanıtır mısın?

Your College Link bir yurtdışı Eğitim Danışmanlık şirketidir. Eğitim hayatında beraber çalıştığımız kişilerin, bireysel olarak neye ihtiyacı var ise, ne yapmak istiyorsa ona yönelik çalışmalar yapıyoruz örneğin üniversiteye mi, yüksek lisansa mı, sertifika programlarına mı, yaz okullarına mı yoksa dil okullarına mı başvuru yapmak istiyorlar. Bunları yaparken beraber çalıştığımız kişilerin hedefleri ve kişiliklerine uygun en doğru okulları bulmak için çalışıyoruz. Kısacası akademik ilgileri ve eğitimdeki amaçlarına bakarak kariyer planlarına en uygun programları seçmenizde yardımcı olup bu süreçte yanlarında oluyoruz.

Bu alanda bir iş kurma fikri nasıl doğdu?

On üç ay boyunca bir yurtdışı eğitim danışmanlık şirketinde çalıştıktan sonra daha özel ve butik bir hizmet vermek için Michigan State mezunu olan ve bu konularda oldukça tecrübeli ortağım Alım Dabak ile Your College Link Şirketini kurmaya karar verdik.

Bize biraz kendi içinizde kurmuş olduğunuz topluluk Your College Mate’den de bahseder misiniz?

Öğrencilerimizi dünyanın en iyi yerlerinde en iyi eğitimi almalarını giden yolda hazırlarken aynı zamanda da keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. İşte tam da bu yüzden “Your College Mate” grubunu kurduk. Bu grup Your College Link ailesini temsil edebilecek öğrencilerin dahil olduğu bir topluluk. Gruba dahil olan hem mevcut hem de potansiyel öğrencilerle birlikte haftasonları/haftaiçleri çeşitli sosyal aktiviteler, geleceklerine katkı sağlayabilecek önemli insanlarla tanışma imkanı gibi olanaklar sağlayarak tam bir aile ortamı yarattığımızı düşünüyoruz.

Hedef kitlenizde kimler var?

Hedef kitlemizde herhangi bir yaş sınırlaması yok. Yurtdışında eğitimine lisans-lisansüstü eğitim, yaz okulu, dil okulu veya sertifika programlarıyla ilgilenen herkes diyebiliriz.

Sizi benzer girişimlerden ayıran özellikleriniz/hizmetleriniz neler?

Butik bir yurtdışı eğitim danışmanlık şirketi olduğumuzdan ötürü bütün öğrencilerimiz ile birebir özel ilgilenebiliyoruz. Özellikle başvuru sürecinde, herhangi bir saat kısıtlaması olmadan, beraber bir aile gibi en doğru ve uygun başvuruyu yapıyoruz. Bizim için bütün öğrencilerimiz eşsiz olduğu için, başvuru sürecinde öğrencilerimizin karakterleri, kişisel istekleri, amaçları çok önemlidir ve araştırmaları bunları dikkate alarak itinayla yaparız. Çünkü bizim amacımız bu değerli öğrencilerimize hayallerine bir adım daha yaklaşabilmelerini sağlamaktır.

Yurtdışında eğitimine devam etmek isteyen mezunlarımıza tavsiyelerin ne olur? Nelere dikkat etmelerini önerirsin?

Doğru tercih yapmak çok önemli. Bunun için ise ilk başta yurtdışında eğitimine bir şekilde devam etmek isteyen mezunlarımızın hedefleri ve kişiliklerine en uygun okulları bulmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra istedikleri okulları iyice araştırmaları gerekiyor. GPA’lerini olabildiğince yüksek tutup sosyal olmaları ve yapmış oldukları aktivitelerde süreklilik olması lazım.

Mezunlarımız size nasıl ulaşabilirler?

Mezunlarımız daha ayrıntılı bilgiler edinmek için www.yourcollegelink.com olan web sitemizi inceleyebilir. egursoy@yourcollegelink.com mail adresinden bana direkt ulaşabilirler.
İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.