27 Nisan 2014 Pazar günü gerçekleştirilen Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği organizasyonunda tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç rehberliğinde "Erguvan Mevsiminde Boğaz Turu" Gezisi'ni gerçekleştirdik.

Her gün deniz ve kara yoluyla işimize, evimize giderken önünden geçtiğimiz, manzarasında huzur bulduğumuz ancak ne gibi sırlar sakladığını belki de tahmin edemediğimiz İstanbul Boğazı'nın tüm bilinmeyen yönlerini Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği üyeleri ile birlikte ödüllü rehber ve yazar Saffet Emre Tonguç eşliğinde keşfedip son derece keyifli bir haftasonu organizasyonunu geride bıraktık. Erguvan ağaçlarının tomurcuklarını açıp tüm İstanbul'u mor renge boyadığı kısa bahar döneminin güzelliğinden faydalanmak adına özellikle bu tarihte düzenlenen organizasyon boyunca hem güzel havanın hem de İstanbul'un kültürel zenginliklerinin tadını çıkardık.

Keyifstyle teknesinde öğlen 12:30'da Kabataş'ta başlayan yolculuğumuz boyunca Saffet Emre Tonguç'un sade ve başarılı anlatımı ile İstanbul'un tarihi zenginliklerini, efsanelerini ve bu mirasın günümüzdeki yansımalarını adeta yeniden keşfettik. Avrupa yakası boyunca sırasıyla Beşiktaş, Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Rumeli Hisarı, Baltalimanı, İstinye ve Yeniköy sahillerini gezip buralardaki tarihi ve kültürel yapılar hakkında bilgi sahibi olduk.

Saffet Emre Tonguç'un geziye damgasını vuran esprili anlatımı ve ilginç anıları, tekne içerisindeki ikramlar ve özellikle güzel havanın etkisiyle geziye KUMED üyeleri haricinde katılan birçok ünlü sanatçı ve yabancı turist ile kaynaşarak devam eden yolculuğumuzun Anadolu yakası etabında ise yine İstanbul'un doğal güzellikleri ve mimari başyapıtları ile ilgili şaşırtıcı bilgiler edindik. Anadolu yakası sahili boyunca sırasıyla Beykoz, Anadolu Hisarı, Kandilli, Çengelköy, Beylerbeyi ve Üsküdar'dan geçip "Tarihi Yarımada" olarak da bilinen Topkapı Sarayı ve Haliç bölgeleri ile ilgili de bilgilerimizi de tazeleyip, yolculuğumuzu saat 16:30 civarında başlangıç noktamız olan Kabataş'da noktaladık.

Yakında yeni bir kültür gezisi duyurularımız ile tekrar karşınızda olacağız. Görüşmek dileğiyle,
Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği

Bilgi güncellemeleriniz ve üyelik için: alumni@ku.edu.tr