2004 işletme mezunumuz Aslı Güvenç “Aslı’nın Dolabı” ile çok başarılı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Aslı ile bir araya gelerek projeyi, bu fikrin nasıl doğduğunu ve mezunlarımızın bu kampanyaya nasıl destek verebileceklerini konuştuk.

Merhaba Aslı, bize kendini kısaca tanıtır mısın? Koç’tan mezun olduktan sonra neler yaptın?
1982, İstanbul doğumluyum. 2004 senesinde Koç Üniversitesi İşletme Bölümünden, 2011 senesinde Boğaziçi Üniversitesi MBA programından mezun oldum. Şu an GE Healthcare de Global Competitive Intelligence & Marketing Analytics Manager olarak çalışıyorum. Hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Özel ilgi alanım ise porteler ve moda fotoğrafçılığı. 2009’da İstanbul Moda Akademisi’nde Moda Fotoğrafçılığı ve Styling Eğitimi aldım ve o tarihten bu yana bu konudaki her türlü workshopa katılmaya çalışıyorum.

Proje fikri nasıl ortaya çıktı, neler amaçlıyordun?
Aslında bu girişimimin en büyük çıkış noktası sokak ve barınak hayvanları için bir şey yapma isteğiydi. Maalesef gündelik koşuşturmadan barınaklarda aktif olarak çalışacak vakit yaratamadım. Hep internetten takip ettim. Gördükçe, okudukça yüreğim burkuldu bir şey yapamadıkça kendimi sorguladım ve sonunda bu fikir çıktı. Aslı’nın Dolabı benim vicdan rahatlatma projem oldu bir açıdan…

2006 senesinden beri güncel konular ve hayata dair fikirlerimi paylaştığım kişisel bloglarım oldu. “Aslı’nın Dolabı” ise Mayıs 2011’de hayata geçti. Dolabımda yepyeni ve doğru düzgün giyilmemiş kıyafetler olduğunu fark ettim. Bunlarla ne yapacağımı düşündüm ve sonunda aklıma bir blog oluşturup bu kıyafetleri barınaklara bağış karşılığı dağıtma fikri geldi ve hiç beklemeden uygulamaya koyuldum. Hem giyilmeyen kıyafetlerden kurtulur hem de her gördüğümde içimi burkan sahipsiz sokak hayvanlarına yardım etmiş olurum dedim. Sonrasında Aslı’nın Dolabı aracılığıyla sadece barınaklara değil başka vakıf ve derneklere de yardım etmek isteyen kişiler olduğunu gördüm ve sitenin kapsamını genişletmeye karar verdim. Bu konuda en büyük destekçim Aslı’nın Dolabı ile katıldığım Bir Fikrin Mi Var? yarışması aracılığıyla tanıştığım değerli Leyla Alaton oldu. Leyla hanım hem kendi kıyafetlerinden Aslı’nın Dolabı’na bağışladı, hem de Mor Çatı’nın müzayede kıyafetlerinin Aslı’nın Dolabı aracılığıyla satışa çıkmasına ön ayak oldu. Şu an Sezen Aksu, Tarkan, Ajda Pekkan gibi birçok ünlünün kıyafetleri Aslı’nın Dolabı’nda satılıyor.

Aslı’nın Dolabı’nın üstlenmek istediği iki misyon var; ilki toplumdaki yardım bilincini güçlendirmek, insanları yardıma teşvik etmek ve bu vesileyle yardım kuruluşlarına küçük bir miktar da olsa fon sağlamak. İkincisi tüketim çılgınlığına dikkati çekmek.

Koç Üniversitesi’nde aldığın eğitimin bu projeye katkıları oldu mu?
Koç Ünversitesi’nde okumanın bana kesinlikle farklı ve zengin bir bakış açısı kazandırdığını düşünüyorum. Koç Üniversitesi verdiği yüksek kaliteli eğitim, sunduğu sosyal olanaklar ve özgür düşünme ortamı ile sadece alanında başarılı mezunlar vermekle kalmıyor fark yaratabiceğine inan ve ben de burdayım deme cesaretini gösterebilen duyarlı ve özgüveni yüksek bireyler yetiştiriyor.

Bundan sonrası için planların nelerdir?
Aslı’nın Dolabı işimden vakit bulduğum zamanlarda yürütebildiğim bir proje dolayısıyla dileğim şimdi olduğu şekliyle devam ettirebilmek imkanlar el verdiği sürece. Alışveriş sitesi formatında bir işi kar sağlamadan uzun süre devam ettirmek yada geliştirmek güç o sebeple bu modeli bu işi ticari olarak yapan firmaların benimsemesini ve sosyal sorumluluk adına kendi sitemlerine entegre etmelerini diliyorum.

Mezunlarımız projene nasıl destek verebilirler?
Projeye destek olmak isteyenler siteden alışveriş yapıp kurumlara bağışta bulunarak yada siteye ürün bağışlayarak katkıda bulunabilirler. Bunun yanı sıra sosyal medyada tweet ve beğenileriyle Aslı’nın Dolabı’nı destekleyebilirler. Benimle iletişime geçmek için bana info@aslinindolabi.com adresinden mail atabilirler.

Web adresi: http://www.aslinindolabi.com
Twitter Adresi: http://twitter.com/AslininDolabi
Facebook Sayfası: http://on.fb.me/AslininDolabi

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.