Bilgisayar Mühendisliği mezunumuz Dilhan Şener’14 yeni girişimi tazekahve.co ile kaliteli kahveyi evimize getiriyor. Buenos Dias!, Mösyö, Rudolph gibi eğlenceli isimleri olan kahvelerle tanıştık, biz çok sevdik. Yılbaşı öncesi %10 indirimi de hatırlatmak isteriz.

Kendini mezunlarımıza tanıtır mısın? Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra neler yaptın?

Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2009 yılında Koç Üniversitesi’ne başladım. Ocak 2014’te Bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum. Bir yandan Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü bitirdim. Biraz çalıştıktan sonra Koç Üniversitesi’nde Full-Time MBA yapmaya karar verdim. Geçtiğimiz Haziran ayından beri yeni MBA mezunuyum.

Bilgisayar mühendisliğinden mezun olduktan sonra kendimi Akbank IT departmanında buldum. Kurumsalda mutlu olamayacağımı anlamam çok uzun sürmedi. Dört aylık kurumsal maceramdan sonra işimden ayrıldım ve babamın yanında çalışmaya başladım. MBA’den mezun olduktan iki ay sonra ortağımla beraber tazekahve.co’yu kurduk.

Girişimcilik fikri nasıl oluştu?

Aslında hep kendi işimi yapmak istiyordum fakat hiçbir zaman bu kadar ciddi peşinden koştuğum bir fikrim olmamıştı. Ortağım Sabancı Üniversitesi’nden mezun. Onun da başka girişimleri olmuştu. Girişimciliğe çok uzak değildik yani. MBA süresince de girişimcilik, e-ticaret, marka yönetimi gibi dersler almamın çok faydası oldu.

3. nesil kahve nedir? Neden bu kadar popüler oldu?

3. nesil kahve, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinin özenle kavrulup farklı demleme çeşitleriyle en iyi tat alınacak şekilde sunulmasıdır. İstanbul bu tarz kafeler konusunda çok zengin. Herkes yavaş yavaş iyi kahvenin nasıl olması gerektiğini ayırt etmeye başladı. Çoğu kişi büyük kahve zincirlerinin kahvelerini artık tercih etmiyor.

Tazekahve.co ne gibi hizmetler sunuyor?

Biz tazekahve.co olarak evde, işte ve okulda iyi kahve içmek isteyenlerin tercih ettiği site olmak istiyoruz. Kahvelerimizi isterseniz biz sizin için öğütüp yolluyoruz, isterseniz de çekirdek olarak yolluyoruz. Siparişler verilen saate göre aynı gün ya da ertesi gün kargolanıyor. Geçtiğimiz ay kurumsal paketlerimizi de hazırladık. Artık kahvelerimizi 1 kg’lık paketlerde şirketlere gönderebiliyoruz.

İlginç kahve isimleriniz var. Nereden geliyor bu isimler?

Biz kahveleri demleme yöntemlerine göre modelledik. Örneğin filtre kahve sevenler için şu anda sitede dört modelimiz var. Yöre isimleri çok uzun olabiliyor ve akılda kalmayabiliyor. Biz, kahveyle ilgili merak edilen her şeyi ürün sayfasında belirtiyoruz (yöresi, yetiştiği yükseklik, kavrulma derecesi, tadım notları) ama Colombia Supremo demek yerine o kahveye Mösyö diyoruz. Mösyö, French Press’le kahvesini demleyenler için önerimiz. Böyle olunca hem daha eğlenceli ve görsel, hem de akılda kalıcı.

Bundan sonrası için planlarınız neler?

Siteyi açtığımızdan beri her ay yeni bir yöre ekledik. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Kahveseverler için çeşidin önemli olduğunu anladık. Bir de kahve dışında tamamlayıcı ürünler de eklemek istiyoruz. Bunlarla ilgili çalışacağız.

Senin kahveyle aran nasıl?

Kahveyi çok seviyorum. Sitede sattığımız yörelere karar vermeden önce sürekli kahve denedik. Bu da işin güzel kısmıydı. Bu fikir de zaten sürekli gidip çok sevdiğimiz 3. nesil bir kafede ortaya çıktı.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.