Belçika, İsveç ve Gaziantep’te yaşayan Koç Üniversitesi mezunları, 2022 yılında “Yurt Dışı ve Yurt İçi Şehir Buluşmaları” kapsamında bir araya geldi.

Geçtiğimiz haftalarda Şehir-Ülke Mezun Temsilcileri Zoom üzerinde bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda Koç Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Ofisi de yerini aldı. Toplantıda pandemi süresi içinde sekteye uğrayan buluşmalar gündeme getirildi ve bunun neticesinde neler yapılabileceği üzerine konuşuldu. Bu toplantı sonrasında Şehir ve Ülke temsilcilerinin ortak kanısı, yeni buluşmalar organize ederek dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan mezunlarımızı bir araya getirmek oldu. Belçika temsilcisi Arda Toy, İsveç temsilcisi Ali Başol ve Gaziantep temsilcisi Ali Arpacıoğlu’nun girişimleri ile de yılın ilk buluşmaları gerçekleştirildi.

Mezun temsilcilerimizin yardımlarıyla organize ettiğimiz “Yurt Dışı ve Yurt İçi Mezun Buluşmaları” İstanbul dışında yaşayan mezunlarımızın ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan mezunlarımız bir araya gelerek birbirleriyle tanışma ve sosyalleşme imkanı buluyorlar. Okullarını ve birbirlerini özleyen Koç Üniversitesi mezunları, organize olarak yaşadıkları şehirde veya yakındaki bir kentte buluşmalar düzenliyorlar. Mezunlarla İlişkiler Ofisi ve Mezunlar Derneği’nin iletişim ve duyurular konusunda destek vermesi ile daha çok mezunumuzun bu tarz etkinliklerden haberdar olması sağlanıyor. Bu buluşmalarda emeği geçen tüm mezun temsilcilerimize ve bu buluşmalara katılım sağlayarak camia kültürüne büyük destek veren tüm mezunlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Şehir-Ülke temsilcilerimizin destekleri ile bazı buluşmalar da şu an planlama sürecinde. Yılın ilerleyen günlerinde Londra, Belçika, Ankara, İzmir gibi yerlerde mezunlarımız bir araya gelmeye hazırlanıyor.