2005-2010 yılları arasında Koç’ta olan hemen hemen herkesin danslarıyla bir şekilde tanıdığı ya da hatırladığı Sertaç, Yetenek Sizsiniz Türkiye’de.

Merhaba Sertaç, seni bu aralar TV’de ve sosyal medyada sık sık görüyoruz. Bize biraz kendini tanıtır mısın?
Merhaba. Ben 1987’de İzmir’de doğdum. Babam müzisyen ve annem ev hanımı. Kardeşim dansçı, adı da Sergen. Liseyi İzmir 60.Yıl Anadolu Lisesi’nde okuduktan sonra 2005 yılında Koç Üniversitesi Matematik bölümünü başarı burslu kazandım. Şu an İstanbul’da ikamet etmekteyim. Accenture danışmalık şirketinde Senior Analistim.

Koç Üniversitesi yılların nasıl geçti?
Koç Üniversitesinde hayatım çok yoğun tempolu geçti. Okula başladığım ilk günden itibaren çeşitli kulüp aktivitelerinde yer aldım. Tiyatro kulübünde oyunculuk, sahne tasarımı, koreograflık, ışık ve müzik ile ilgilendim. Sevgi Gönül Kültür Merkezinde sahne alan ilk okul orkestrası ‘MAHUR’ dahil olmak üzere bir çok orkestranın bateristliğini yapıyordum. KU Gönüllüleri Düşünebilen Çocuklar projesinde dans eğitmenliği yapıyordum. Mentorluk yaptım. 2008-2009 eğitim yılında fakülte temsilcisi olarak konseyde yer aldım. Ve bütün bu aktivitelerin yanında Ekonomi ile çift anadal yapıyordum. Tabi insanların merak ettiği kısım dans olacaktır. Başlarda tek kişilik dans gösterisi hazırlamak dışında aktif olarak dans etmesem de son üç yılımda üniversitenin Latin gösteri grubundaydım.

En çok neyi özlüyorsun?
Öğrenciliğin tatlı yoğun temposunu bazen özlüyorum.

Mezun olduktan sonra neler yaptın?
Mezun olduktan sonra ekonomi üzerine yüksek lisan yapmak için Madrid’e gittim. Daha sonra ani bir kararla yüksek lisans yapmaktan vazgeçip Türkiye’ye geri göndüm. 2011 Mart ayından itibaren Accenture’da çalışıyorum. Bu arada da dansa olan özlemimi bireysel özel dans dersleri vererek giderdim.

İlk serginiz “Bağlantısızlar” hakkında bilgi verebilir misin? Neden bu sergiyle açılış yapmak istediniz?
Sergi ismini herhangi bir pakta ait olmayı reddeden devletlerin oluşturduğu Bağlantısızlar Hareketi’nden alıyor. Sergiye katılan sanatçıların ortak özellikleri de, farklı yönleriyle bağlantısız olarak nitelenebilmeleri. Sanat alanındaki ilişkilerden, disiplinlerden, belirli bir ifade formundan, mekansal kısıtlamalardan bağlantısız işlerle kurulan sergi, kendi alanında bağlantısız kalmayı tercih eden Mixer’in ilk karması. Bu nedenle de açılışımızı bu şekilde yapmayı tercih ettik. Sergide farklı disiplinlerde çalışan 15 sanatçının işleri yer alıyor.

Dansa olan ilgin nasıl başladı, bu konuda bir eğitim aldın mı?
Kendimi tanıtırken bahsettiğim gibi babam müzisyen ve evlendikten sonra sadece düğün müzisyenliği yaptı. Bu sebeple dans pistlerinde büyüdüm. Dans türlerinin çoğuna hakim olsam da sadece iki tanesinin eğitimini aldım. 6 yaşındayken annemle babamın keşfettikleri dans yeteneğimin geliştirilmesi gerektiğini düşünmüşler ve bale mi halk dansları mı tartışmalarından sonra halk dansları eğitimi almamda karar kılmışlar. 5 yıllık halk dansları eğitiminden sonra üniversite yıllarına kadar bir organizasyon şirketine bağlı olarak halk dansları dersi veriyordum veya gösterilerde yer alıyordum ilk iş deneyiyim aslında buydu. Üniversiteye başlayınca kendimi başka dans türlerinde de geliştirmem gerektiğini düşündüm ve Latin danslarına başladım. Aslında ilgilimin nasıl başladığını da tam bilmiyorum. 3 yaşından beri dansın içindeyim.

Dans dışında müzikle de ilgilendiğini biliyoruz, müzikle ilgili çalışmaların sürüyor mu?
Evet devam ediyor. Okul hayatım boyunca arkadaşlarımdan oluşan orkestrada zevkle çaldığım Rehavet Panayırında mezun olmama rağmen 2012 Mart ayında yine sahne aldım. 2005 yılında okulda kurduğumuz MAHUR grubumuz ise şu an aktif olarak sahne alamıyor. Çünkü grubun bazı üyeleri yurt dışında çalışıyor veya yüksek lisans yapıyor. Senede bir kere buluşup Taksim’de sahne alıyoruz.

Yetenek Sizsiniz’e katılma fikri nasıl oluştu?
Program başladığından beri arkadaşlarımın üzerimde yoğun bir baskısı vardı sürekli katılmamı istiyorlardı. Dersler, yüksek lisans, iş hayatı derken pek aklımda yoktu katılmak. Şu an hayatımı belirli düzene soktum. Sonra da yine arkadaşlarımın gazıyla evde otururken birden kendimi başvuru yaparken buldum.

İlk tur nasıl geçti? İkinci tur ne zaman olacak? Yarışmadan beklentilerin ne?
Bildiğiniz gibi ilk turu 3 evetle geçtim. Jürinin yorumları çok olumluydu. Yaptığım performansın beğenileceğini tahmin edebiliyordum ama sosyal medyada bu kadar büyük bir ilgi olacağını düşünmemiştim. İkinci tur için çalışmalara başladım. İkinci turun Aralık gibi olacağını düşünüyorum. Açıkçası yarışmadan hayatımı etkileyeceğini düşündüğüm bir beklentim yok. Bu yarışmayla birlikte yeni bağlantılar kurabileceğimi düşünüyorum.

Düzenlediğin dans atölyelerine mezunlarımız katılabilirler mi?
Hemen hemen her hafta dans atölyesi düzenlemeye çalışıyorum. Etkinliklerimi ve beni dans ile ilgili sayfam olan facebook.com/sertacyay adresimden takip edebilirler. Organize edebilirsek sadece Koç mezunlarına özel dans atölyeleri düzenlemek isterim.

Bundan sonrası için planların neler?
Hayatımdaki planlamalarımda bir değişiklik olmadı. Şu anki hedeflerim hala iş kariyerime yönelik. Tabi ki bunun yanında dans atölyeleri veya verdiğim dans derslerine devam ederek kendimi dans alanında tatmin etmeye devam edeceğim.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.