Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Nur Erdem Özeren, yıllardır verdiği Kariyer ve İletişim eğitimlerinden sonra 24 Ağustos’ta TGRT Haber TV’de “Bu İş’te İŞ Var” isimli bir programa başladı.

Hedef kitlesi sınava girmiş ve üniversiteye başlayacak olan gençler olan programda, her programda farklı meslekler tanıtılıyor.

Ayrıca, her hafta bir burs veren kurum da konuk edilerek üniversite öğrencilerine verilen burslar hakkında bilgiler veriyor.

Nur Erdem Özeren’in sunduğu programın ilk haftasında meslek tanıtımının ardından “Burs Rehberi”nde konuğu Vehbi Koç Vakfı Proje Yöneticisi olan mezunumuz ve Mezunlar Derneği Başkanımız Seçil Kınay’dı.

Seçil Kınay’ın Vehbi Koç Vakfı’nın üniversite öğrencilerine yönelik verdiği burslarla ilgili detaylı bilgi verdiği programı https://www.youtube.com/watch?v=joF867fVe4o linkinden izleyebilirsiniz.

“Bu İş’te İŞ Var” Programı hakkında…
LYS sonrası sonuçlara göre % 40’ı açıkta kalan öğrencilerin Eylül’deki ek yerleştirme dönemi öncesi son dönemi olan Ağustos – Eylül dönemi çok kritik.
Program bu dönemde üniversitelerin boş kalan kontenjanlarını doldurmak ve daha çok öğrencinin yükseköğrenim görmesini teşvik etmek amacıyla hazırlandı.
Popüler meslekler dışında kalan, ailelerin genellikle pek tercih etmediği Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim, Moda, Aşçılık, Turizm gibi mesleklerin tanıtımının yapılacağı programda, her hafta iki benzer meslek (Ör. Grafik Tasarım ile Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon aynı bölümde) anlatılıyor olacak.
İlgili mesleklerden bir meslek erbabı ve bir öğretim üyesinin konuk olacağı programda, mesleklerden birinden katılan meslek erbabı öncesinde ziyaret edilip “Meslekte Bir Gün” VTR’si çekiliyor ve programda yayınlanıyor. Ayrıca sokak röportajları ve öğrencilerle yapılan röportajlarla da mesleklerle ilgili farklı sorular ve yorumlar alınacak.
Her programda son bölümde de “Burs Rehberi” adı altında burs veren kurumlar konuk oluyor ve kimlere hangi kriterlere göre burs verdiklerini öğrencilere anlatıyorlar.

İlk programda Grafik Tasarım ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümleri tanıtıldı ve Vehbi Koç Vakfı konuk oldu.
İkinci programda ise Medya Sektörü tanıtıldı ve KYK bursları – kredileri hakkında bilgi verildi.
Bu haftadan itibaren Eylül ayı boyunca her Cumartesi – Pazar saat 14:00’da canlı olarak yayınlanacak programı Mezunlar Derneği Başkan Yardımcımız Nur Erdem Özeren hazırlayıp sunuyor.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.