Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin Kasım ayında seçilen yeni Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı görevini 2008 Hemşirelik mezunumuz Begüm Yalçın üstlendi. 2011 yılından beri gönülden bir bağlılıkla Mezunlar Derneği’nde bulunan Begüm’den KUMED’in çalışmalarını ve derneğimizin yeni hedeflerini dinledik.

Sevgili Begüm, mezunlarımıza biraz kendinden bahseder misin?

2008 yılında Hemşirelik bölümünden mezun oldum, ardından 3 yıl kadar Acil Servis hemşireliği yaptım. Daha sonra 2011 yılında okuluma önce araştırma asistanı sonrasında da öğretim görevlisi olarak geri dönmüş oldum. Tabii bu sırada lisansüstü eğitimime de bir yandan devam ettim ve İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelikte Yönetim bölümünden 2017 yılında doktoramı aldım. Şimdi Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde akademisyen olarak kariyerime devam ediyorum.

Ne zamandır Mezunlar Derneği’ndesin? Bu macera nasıl başladı?

Aslında dernekle ilk tanışıklığım 2008 yılında üniversiteden çıkış işlemlerimi yaparken öğrenci kimliğimi verdikten sonra boşluğa düşmemle oldu. Öğrenci Merkezi -3’ten şu an Özsüt olan mezunlar lokaline çıktım ve kendimi orada derneğe üye olurken buldum. 2011 yılına kadar dernekle pek bir daha bir bağım olmamıştı; ancak okulda çalışmaya başladığımda Mezunlar Günü’nde Sevgili Güneş İngin ile tanıştım ve sonrasında bir gün ondan Mezunlar Derneği’nin toplantısına bir davet aldım. O gün aslında başka bir programım vardı ve iptal olunca ben de bir gideyim bari diyerek ANAMED Binası’ndaki toplantıya katıldım ve o günden beri de dernekteyim.

 Senin için Mezunlar Derneği ne ifade ediyor?

 Benim için o kadar çok şey ifade ediyor ki nereden başlasam…

Öncelikle dostluğu ifade ediyor. Hemşirelik bölümü benim okuduğum zaman Nişantaşı’nda olduğu için aynı dönemlerde okuduğum kişilerle bile bir tanışıklığım yoktu ama dernek sayesinde farklı yıllardan ve bölümlerden kişilerle tanıştım ve zaman içerisinde inanılmaz iyi, asla kopmayacağım dostluklarım oldu.

Onun dışında emek ifade ediyor. 2011 yılında dernek yönetim kuruluna ilk girdiğim dönemden bu döneme geldiğimiz nokta bana inanılmaz büyük mutluluk veriyor. KoçPera’nın açılması, ardından mezunlara birçok farklı içerik sunmaya çalışan, üniversitemizin yürüttüğü Anadolu Bursiyerleri programının önemli bir ortağı olan ve artık camialaşma için adımlarını daha sağlam atmaya çalışan bir dernek olarak çok iyi bir noktaya geldik. Bütün bunlar hem çok emek vererek hem de inanılmaz keyifle yapıldı ve yapılmaya da devam edecek. Her dönem daha neler yapabiliriz diye düşünmek beni heyecanlandırıyor.

Dernekte ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?

 Dernekte, mezunlarımızın keyif, bilgi ve ilham alacağı aynı zamanda gurur duyacağı işler yapmaya çalışıyoruz. Sosyal buluşmalar, kültür sanat konuşmaları ve gezileri, mezunlarımızın kendi işleri için yeni network kurabileceği birçok içeriği yıl içerisinde sunmaya çalışıyoruz. Onun dışında geçen yıl giriş hakkını aldığımız Koç Spor Topluluğu Kulübü (KTSK), şehrin içinde hem güzel bir doğa alanı hem de spor yapabilecekleri, çoluk çocuk vakit geçirebilecekleri bir mekân. KTSK’yı daha fazla üyemizin tanıması ve kullanması bu yılki hedeflerimiz arasında. Aynı zamanda Üniversitemizle iş birliği içerisinde Anadolu Bursiyerleri programını destekliyoruz. Bu süreçte derneğimizin 25. Yılını kutlamaya hazırlanırken yeni projeler içinde çalışmaya devam ediyoruz.

Sence mezunlar derneğe neden üye olmalılar ve derneğe nasıl katkı sağlayabilirler?

Üniversitede geçirilen yıllar bir insanın hayatını çok önemli derecede etkiliyor. Kurulan birçok dostluk ömürlük oluyor ya da hiç tanımadığınız biriyle ilk defa tanıştığınızda aynı okuldan mezun olduğunuzu duyduğunuzda kendinizi anlamlandıramadığınız bir şekilde o kişiye yakın hissediyorsunuz. Aslında önceki soruda da bahsettiğim gibi benim hikayem de böyle…Bu yüzden ben derneğin herkesin evi olduğunu düşünüyorum. Biz büyük bir camiayız ve aynı çatı altında buluştuğumuzda birlikte çok güzel işler yapabiliriz. Derneğin sunduğu birbirinden farklı ilgi alanı var o yüzden herkes kendisi için bir şey bulabilir, yeni fikirleri için bizimle iletişime geçebilir.

Mezunlarımıza bir mesajın var mı?

Üye olmayanları üye olmaya, KoçPera’ya ya da KTSK’ya yolu henüz düşmemiş olanları hemen gelmeye, KUMED ile ilgili bilgi almak isteyenleri bizimle iletişime geçmeye davet ediyorum. Birlikte çok daha güçlü, çok daha parlak bir ışık yakabiliriz.