Bu iletiyi düzgün göremiyorsanız online versiyonu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
 

Mezunlarımızdan Mesaj Var

Koç Üniversitesi’nin en önemli paydaşları kuşkusuz mezunlarıdır. Mezunlarımızın bir camia kültürü oluşturmasını ve bu kültürle birlikte fayda yaratmasını çok önemsiyoruz. Çok genç bir üniversite olmamıza karşın ülkemizin hemen hemen her bölgesinden bir genci mezunlarımızla destekleme başarısını gösterdik. Mezun Sınıfları Bağış Kampanyası ile birlikte “Bir Olan” mezunlarımız sayesinde üniversitemizin sıralarında 22 Anadolu gencimiz yer alıyor. Her ne kadar gidilecek daha çok yolumuz olsa da, iyi bir gelecek hayalimize ortak olan mezunlarımızın olduğunu bilmek üniversitemiz ve ülkemiz adına umut verici.

Koç Üniversitesi’nin değerini, üniversite sıralarından geçen sizlerden daha iyi kimse bilemez. Koç Üniversitesi’nin değerini bilen ve Mezun Sınıfları Bağış Kampanyası ile Anadolu gençlerine bu değerli eğitim olanaklarının kapısını aralayan mezunlarımızdan bazılarının sizler için mesajları var. Enes Gün’17, Ezgi Yılmaz’10, İsmail Boy’08 ve Melda Soymen Bacak’07’nin sizlere mesajlarını görmek için tıklayınız.

Haberin devamı!

Koç Üniversitesi Mezunu Podcast Yayıncıları

Dijital medyada ses getiren podcast konusunu, podcast yayıncılığı yapan Koç Üniversitesi mezunlarımızla konuştuk. Birbirinden farklı konularda podcast yayıncılığı yapan mezunlarımız, podcast yayıncılığına giriş öykülerini ve kanallarının içeriklerini röportajımızda anlattı. 2011 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan İsmail Can Çeken ile “International History Turkish Podcast” hakkında konuştuk. 2016 yılında Tarih Bölümü’nden mezun olan Doğukan Atmaca ve 2017 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun olan Levent Tökün ile de “Tarihten Sesler” kanalı ile ilgili bilgi aldık. 2021 Endüstri Mühendisliği ve İşletme mezunu olan Ayşegül Karahan ve 2021 İşletme ve Psikoloji mezunu olan Doğa Akın ile ise “Cv’m Ektedir” hakkında sohbet ettik. İlgi çekici konu başlıklarına sahip bu kanallar hakkında detaylı bilgileri röportajımızda bulabilirsiniz.

Haberin devamı!

Koç Üniversitesi Hastanesi “Klinik Araştırmalar Ünitesi” Açıldı

VKV Sağlık Kuruluşları bünyesinde bulunan Koç Üniversitesi Hastanesi, “Klinik Araştırmalar Ünitesi”ni hayata geçirdi. Koç Üniversitesi Hastanesi liderliğinde kurulan merkezin açılış törenine, VKV Sağlık Kuruluşları CEO’su Dr. Erhan Bulutcu, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Dilege, Klinik Araştırmalar Ünitesi Direktörü Prof. Dr. İhsan Solaroğlu ve Mayo Clinic’ten Prof. Dr. Rahmi Öklü katıldı. Merkez, ulusal ve uluslararası düzeyde farklı disiplinlerden araştırmacılarla, en yüksek kalitede klinik araştırma sağlayacak uzmanlardan oluşan bir ağ oluşturmayı hedefliyor.

Haberin devamı!

KUMED AKADEMİ / Bitexen İle Kripto Varlıklar ve Piyasalara Giriş

KUMED Akademi serimizde, Spinn işbirliğinde ve Bitexen sponsorluğunda düzenlediğimiz Bitexen ile Kripto Varlıklar ve Piyasalar Giriş Eğitimi 5 Nisan Salı akşamı online olarak başlıyor. Agah Selim Sesli eğitmenliğinde, Uygulamalı Kripto Varlıklar ve Piyasalara Giriş Sertifika Programı çerçevesinde katılımcılara kripto varlık piyasasın temelleri hem kavramsal hem de uygulamalı olarak anlatılacak, değerleme ve fiyat tahmini için gerekli metotlar öğretilecektir. Ayrıca katılımcıların hesaplarına tanımlanacak hediye coinlerle* eğitim sırasında kripto para ile işlem tecrübesi edinmeleri sağlanacaktır.

Haberin devamı!

Pera’dan Galata’ya 6-7 Eylül 1955 Olaylarının İzinde

Fest Travel işbirliğinde, Selçuk Yiğitsoy rehberliğinde gerçekleşecek olan kültür turumuza bekliyoruz. 6-7 Eylül 1955 olaylarının Pera ve Galata'daki izlerinin değerlendirilmesi: Galata Meydanı, Kamondo Apartmanı, Asseo Apartmanı, Serdar-ı Ekrem Caddesi, Karaköy Meydanı, Tünel Metro Han, Narmanlı Han, Markiz, Hıdivyal Palas Oteli, Rus Sarayı, Botter Apartmanı, Santa Maria Kilisesi, Ragıp Paşa Apartmanı, Çiçek Pasajı, Ayios Konstantionos Rum Kilisesi, Luvr Apartmanı, Rumeli Han, Suriye Pasajı, Elhamra Pasajı, St. Antuan Katolik Kilisesi, Mısır Apartmanı…

Haberin devamı!

Ve Dahası...

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA) Türkiye’de Sosyal Girişimciliği Araştırıyor

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA), Dünya Bankası tarafından yürütülen ve tamamı Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Seçilmiş Bölgelerde Yaşayan Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için Ekonomik Fırsatların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Türkiye’de sosyal girişimciliği araştırıyor. Proje, ülke bağlamına özgü politika önerileri geliştirmeyi ve sosyo-ekonomik kalkınma için sosyal girişimciliğin önemini gösteren kanıtlar sunmayı hedefliyor.

Haberin Devamı!


Kitap - Sivil Toplum: Bir Fikrin Eleştirel Tarihi

John Ehrenberg’in ödüllü çalışması “Sivil Toplum”, Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlandı. “Sivil Toplum” kitabı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi’nin (KUSİTHAM) işbirliğiyle başlattığı “Sivil Toplum Serisi”nin de ilk kitabı olma özelliği taşıyor. Giderek artan eşitsizliklere karşı harekete geçme çağrısında bulunan “Sivil Toplum”, siyasal yaşamın temel bir öğesine dair kapsamlı bir bakış sunuyor.

Haberin Devamı!


ANAMED Sergilerinin 10. Yılı “Geçmiş ve Şimdinin Buluşması: Fotoğrafik Bir Keşif” Sergisi ile Kutlanıyor

2012 yılından bu yana 22 farklı sergiye imza atan Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), “Geçmiş ve Şimdinin Buluşması: Fotoğrafik Bir Keşif” sergisini açtı. Sergide, Bruno Vandermeulen ve Danny Veys’in geniş format analog fotoğraf makinesiyle siyah-beyaz film üzerine oluşturduğu fotoğrafların yanı sıra Ömer M. Koç Koleksiyonu’ndan 19. yüzyıl fotoğraf ve albümleri de yer alıyor.

Haberin devamı!


 

MEZUNLAR WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Bültenlerimizde mezunlarımızdan gelecek haberlere daha çok yer vermek, iş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyurmak istiyoruz. Önerilerinizi, fikirlerinizi, resimlerinizi ve haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.