Bu iletiyi düzgün göremiyorsanız online versiyonu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
 

Bursiyerinizden size mektup var!

Mezun Sınıf Fonları ile birlikte mezunlarımız, 22 Anadolu gencinin eğitimde fırsat eşitliğinden yana yüzünün gülmesine katkıda bulundu. Bu 22 öğrencinin bazıları mezuniyet için gün sayarken bazıları da üniversite hayatına yeni başlamanın heyecanını yaşıyorlar. Mezunlar camiası olarak desteklediğimiz öğrencilerimizden de mezunlarımıza mesajlar var. Bursiyerlerimiz sizlere okul yıllarından, kariyer adımlarından ve başarı hikayelerinden bahseden birer mektup gönderdiler. Bu haberin devamına tıklayarak bursiyerlerimizin mezunlarımızla paylaşmak istediği mesajlara ulaşabilirsiniz.

Haberin devamı!

Kelimelerle Oynayan Mezunumuz Rana Mengü’21 ile Röportaj

Koç Üniversitesi’nin yeni mezunlarından Rana Mengü’21 ile Koç Üniversitesi yıllarından, mezuniyet sonrası kariyer adımlarından ve yazarlık deneyimlerinden konuştuk. Bizleri GATE 27 ile tanıştıran Rana Mengü, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nden 2021 yılında mezun oldu. Kariyerine Koç Üniversitesi mezunlarının girişimi olan Aposto’da devam ettirecek mezunumuzun macerası ve “Çatlak” isimli şiir kitabı hakkında detaylar ilham veren bu röportajımızda yer alıyor.

Haberin devamı!

Yeniden “Yaza Merhaba” dedik.

Pandemiyle birlikte uzun aradan sonra ilk defa gerçekleşen Yaza Merhaba partimizde Divan KoçPera'da dernek üyelerimiz, mezunlarımız ve misafirlerimiz doyasıya eğlendi, hasret giderdi, yeniden birlikte yaza merhaba demenin tadını çıkardı. 300'den fazla katılımcının olduğu bu güzel etkinliğimiz için bizimle olan herkese teşekkür ederiz. Yazın Divan KoçPera'da teras buluşmalarıyla camiamızı bir araya getirmeye devam edeceğiz. Yaza Merhaba fotoğraflarını indirmek için instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Haberin devamı!

Koç Üniversitesinden Bir İlk Daha: Yapay Zekâ ve Büyük Veri Beraberliği, Toplum ve Siyasetin Karmaşık Yapısını Çözümleyecek Yeni Bir Platform Oluşturacak.

Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Erdem Yörük, “Politus: Yapay Zekâ Temelli Veri Platformu” adlı projesiyle Avrupa Araştırma Konseyi’nden (European Research Council – ERC) Kavram Kanıtlama desteği almaya hak kazandı. Politus Projesi, sosyal medya ve diğer büyük veri kaynaklarını kullanarak topluma ve siyasete, yani insan davranışına ilişkin, gerçek zamanlı, geriye dönük ve nüfusu istatistiksel olarak temsil edebilen veriler sağlayacak. Toplumsal araştırma yöntemindeki büyük devrimin öncülerinden olmayı vaat eden Politus Projesi ile Politus Analytics isimli bir veri platformu inşa edilecek. Klasik anket yöntemiyle veri toplamanın ötesine geçecek bu veri platformu hem toplumsal ve siyasi trendleri anlamak için hem de adil sosyal politikalar tasarlanmasına katkıda bulunmak için kullanılacak.

Haberin devamı!

Ve Dahası...

KoçAilem Ayrıcalıkları KUMED’lileri Bekliyor!

KUMED ailesini, KoçAilem imkanlarıyla buluşturmanın sevincini ve gurunu yaşıyoruz! Bu ayrıcalıklı dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bütün üyelerimizi bekliyoruz.

Haberin Devamı!


Kitap – Osmanlı İmparatorlugu’nda Emek ve İktidar

Osmanlı İmparatorluğu’nda emek ve sermaye arasında değişen güç ilişkileri ve bu ilişkilerde devlet aktörlerinin oynadığı rol hakkında değerli bilgiler sunan “Emek ve İktidar”, Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlandı. Can Nacar’ın kaleme aldığı bu inceleme, Osmanlı sosyal tarihçiliğinin ulaştığı yeni aşamanın sevindirici bir örneği.

Haberin Devamı!


2010-2021 Faaliyet Raporumuz Yayınlandı.

Koç Üniversitesi’nin 2019-2020 dönemindeki kapsamlı faaliyetlerini, öne çıkan araştırma projelerini ve başarılarını içeren yeni Faaliyet Raporunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Haberin devamı!


 

MEZUNLAR WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Bültenlerimizde mezunlarımızdan gelecek haberlere daha çok yer vermek, iş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyurmak istiyoruz. Önerilerinizi, fikirlerinizi, resimlerinizi ve haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.