Bu iletiyi düzgün göremiyorsanız online versiyonu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
 

HOMECOMING 2022

3 yıl aradan sonra 25 Eylül Pazar günü Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü'müzde tekrar bir araya geliyoruz! Karnaval havasında geçecek bir gün için tüm mezunlarımızı ikinci evimiz, üniversitemize davet ediyoruz.
Mezun Stantları, Atölyeler, Oyunlar (Dev Jenga, Limbo, Treasure Hunt, kutu oyunları), Minik Koçlular için özel oyunlar, Merdol Can'04 Frekansların Dansı: Ses Yolculuğu @ Oda Tiyatrosu, Zaman Kapsülü, Sokak Lezzetleri, DJ Sayhan, Beliz Akustik Konser, Soul Grinders Canlı Performans…

Haberin devamı!

Zaman Kapsülü, 2020, 2021, 2022 mezunlarını ve anılarını bekliyor!

Değerli 2020, 2021 ve 2022 mezunlarımız, iki yıl aradan sonra gerçekleşecek geleneksel Mezunlar Günümüz Homecoming'de sizleri de görmeyi heyecanla bekliyoruz. Koç Üniversitesi Mezunları ailesine katılımınızı kutlayacağımız bu ilk Homecomig'inizde size özel bir "Zaman Kapsülü" etkinliği düzenliyoruz. Anılarınızı Mezunlar Yolu'na gömerek geleceğe miras bırakmak için 25 Eylül'de Homecoming'e gelirken öğrencilik yıllarınızı simgeleyen objelerinizi yanınıza almayı unutmayın. Zaman Kapsülü tanıtım filmini izlemek için tıklayınız. Mezunlar Yolu'na daha önceki senelerde gömülen objeleri görmek için tıklayınız.

Haberin devamı!

Koç Üniversitesi’nde 28’inci Mezuniyet Heyecanı

Pandemi nedeniyle iki yıldır yüz yüze yapılamayan mezuniyet törenleri Haziran ayında bir mezuniyet haftası ile kutlandı. 21 ve 22 Haziran’da 2020 ve 2021 yılı mezunları, 25 Haziran’da ise 2022 mezunları Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde kep attı. Lisans ve lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlayan 2022 mezun sınıflarından 1293 öğrenci, 25 Haziran 2022 Cumartesi günü Rumelifeneri Kampüsü’nde düzenlenen 28’inci Mezuniyet Töreniyle mezunlar camiasına katıldı. 2022 yılının üniversite birincisi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Suriye ve Filistin asıllı uluslararası öğrenci Shadi Hamdan oldu.
Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman ve Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı’nın katıldığı törenin konuk konuşmacısı ise dünyanın en güçlü şirketlerinden Exor N.V.’nin CEO’su, Stellantis N.V. ve Ferrari N.V.’nin Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann oldu.

Haberin devamı!

Koç Üniversitesi Araştırmacıları Covid-19 İle Mücadeleyi Yeni Bir Molekülle Ateşliyor

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Tuğba Bağcı Önder, Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Alişan Kayabölen ve ekip arkadaşları, COVID-19 salgınına neden olan SARS-CoV2 ile mücadelede yeni bir molekül tasarladılar. Koç Üniversitesi araştırmacılarının, virüsün hücre içine girmek için kullandığı ACE2 reseptörü ile virüs arasına yerleştirdikleri bu molekül sayesinde virüsün reseptöre tutunarak vücudumuza girmesi engellenebilecek. Yeni varyantların da enfeksiyon kapasitesini azaltabilecek bu çoklu molekül ilaç üretimi için de umut olabilecek.

Haberin devamı!

Ve Dahası...

Teras Buluşmaları Devam Ediyor

Açık havada, kendine has terasımızda bir araya geliyoruz. Şehre dönmenin tadını hep beraber çıkarmak isteyenleri KoçPera'ya bekliyoruz. Eski günlerdeki gibi eğlenmek, arkadaşları ile özlem gidermek isteyen mezunlarımızı bu etkinliğimizde ağırlayacağımız için çok heyecanlıyız. Sizler için hazırlanan tüm etkinliklerimizi KÜME’den takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı!


Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün İlki Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in Oldu.

Vehbi Koç Vakfı, her yıl sırasıyla sağlık, eğitim ve kültür alanlarında üstün başarıları takdir ve teşvik ettiği “Vehbi Koç Ödülü” kapsamında zamanın ruhunu okuyan yeni bir ödül kategorisi başlattı. Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü’nün ilk kazananları, hayatları boyunca yenilikçi bilimsel çalışmalara öncülük eden ve son olarak da hızla geliştirilen aşıyla pandemi sırasında milyonlarca hayatın kurtarılmasına doğrudan katkı sağlayan bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin oldu.

Haberin Devamı!


KoçAilem Ayrıcalıkları KUMED’lileri Bekliyor!

KUMED ailesini, KoçAilem imkanlarıyla buluşturmanın sevincini ve gurunu yaşıyoruz! Bu ayrıcalıklı dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bütün üyelerimizi bekliyoruz.

Haberin devamı!


 

MEZUNLAR WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Bültenlerimizde mezunlarımızdan gelecek haberlere daha çok yer vermek, iş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyurmak istiyoruz. Önerilerinizi, fikirlerinizi, resimlerinizi ve haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.