Bu iletiyi düzgün göremiyorsanız online versiyonu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
 

Eğitimde Fırsat Eşitliği İlkesiyle Yol Alan Anadolu Bursiyerleri Programı’nın 10 Yılı

Ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğini yaygınlaştırma misyonuyla hayata geçirdiğimiz Anadolu Bursiyerleri Programı’nın 10’uncu yılını geride bırakırken, bu özel yıldönümü için hazırladığımız kısa filmimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

2011 yılında 6 bağışçı kurumun 14 öğrenciye destek vermesiyle başlayan programımız, bugün 300’ü aşkın kurumsal ve 1500’ün üzerinde bireysel bağışçının katkılarıyla, 23’ü mezunlarımızın destekleriyle olmak üzere, 982 öğrenciyi üniversitemizin nitelikli eğitim imkanlarıyla buluşturdu. Toplumsal sorumluluk bilinci ile çıktığımız bu yolda programımıza olan inançları ve kıymetli katkılarıyla yanımızda olan tüm mezunlarımıza yürekten teşekkür ederiz.

Haberin devamı!

Kalp Rahatsızlıklarını önceden haber verecek “2. Şans’a” AB’den destek geldi.

Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker, “Sürekli Kardiyak Ölçümü Amacıyla Kablosuz ve Biyobozunur İmplant Geliştirilmesi” adlı projesiyle Avrupa Araştırma Konseyi’nden (European Research Council - ERC) 2,5 milyon avro destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında geliştirilen aygıt dünyada bir ilk olmasıyla çok önemli vaatlerde bulunuyor. 2ND-CHANCE adlı aygıt, kalp rahatsızlığı geçirmiş kişilere implant edilerek olası rahatsızlıkları önceden algılayabilecek ve kritik seviyeye gelmeden hastayı uyarabilecek.

Haberin devamı!

Yenal Gül’08 ile Ofis Voyvoda Hakkında Konuştuk

Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2008 yılında mezun olan Yenal Gül ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Yenal Gül’08 ile Galata’dan ve kendi girişimi olan Ofis Voyvoda’dan bahsettik. Bu keyifli sohbetimizin detaylarına röportajımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.

Haberin devamı!

Teri (Palombo) Nudelman’00 ile Astroloji Kariyeri Hakkında Röportaj

Koç Üniversitesi 2000 Ekonomi Bölümü mezunlarından Teri (Palombo) Nudelman ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Mezunumuz Teri Nudelman’00 ile kariyer hikayesi, astroloji ve kendi girişimi olan amethystastrotarot.com hakkında konuştuk. Sohbetimizin detaylarını bu röportajda bulabilirsiniz. 

Haberin devamı!

Ve Dahası...

KUMED Başkanı’ndan mesaj var: Begüm Yalçın’08

“2021 Kasım ayında gerçekleşen Genel Kurulumuz sonucunda derneğimizin yeni yönetim kurulunun seçilmesiyle Başkanlık görevini devraldığım, birlikte çalışmaktan çok keyif aldığım değerli arkadaşım Nesim Mizrahitokatlı’06 başta olmak üzere geçtiğimiz dönemde katkı sağlayan tüm yönetim kurulu üyelerimize gönülden teşekkür etmek isterim. KUMED geçmiş dönemlerden aldığı vizyon ve misyon ile kurumsal geleneklerine bağlı kalarak, katılımcı ve sürdürülebilir yeni projelerle Koç Üniversitesi Mezunlar Camiasının gurur duyacağı bir dernek olarak çalışmalarına devam edecektir.”

Haberin devamı!


KUMED Komitelerine Açık Çağrı

KUMED komiteleri için birlikte düşünmeye, çalışmaya ve gönül vermeye sizi davet ediyor! Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin çalışmalarına profesyonelliğiniz ile katkı vermek, gönüllü olarak çalışmak isterseniz tüm mezunlarımıza açık olarak yapacağımız komite toplantılarımıza katılabilirsiniz. Yeni fikirler ve projeler ile KUMED’e destek olmak isteyen mezunlarımızı bekliyoruz. Yer almak istediğiniz komitenin toplantısına KÜME üzerinden kayıt oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı!


KÜ Çocuk’tan yeni bir kitap: Protesto

Koç Üniversitesi Çocuk (KÜ Çocuk) tarafından yayımlanan, Portekizli illüstratör Eduarda Lima'nın ilk resimli çocuk kitabı olan Protesto, çevre duyarlılığı konusunda bir "sessiz çığlığı" duyuruyor bizlere. Klişelerden uzakta, gülümseten sonuyla daha da çok düşündürüyor...

Haberin devamı!


 

MEZUNLAR WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Bültenlerimizde mezunlarımızdan gelecek haberlere daha çok yer vermek, iş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyurmak istiyoruz. Önerilerinizi, fikirlerinizi, resimlerinizi ve haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.