Bu iletiyi düzgün göremiyorsanız online versiyonu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
 

2021 Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Prof. Dr. Ali Hortaçsu’nun Oldu

Türkiye’nin yetiştirdiği, evrensel bilgi birikimine katkıda bulunan başarılı bilim insanlarını ödüllendiren, “Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası” 2021 yılı ödülü düzenlenen online törenle takdim edildi. 2021 yılına ait ödül etkin piyasalar, rasyonel beklentiler ve ihale modelleri konularındaki üstün bilimsel katkılarından dolayı Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde Ralph ve Mary Otis Isham Kürsüsü Ekonomi Profesörü olarak görev yapan Ali Hortaçsu’ya verildi.

Piyasaların verimliliğinin deneysel yaklaşımlarla değerlendirilmesine odaklanan Prof. Dr. Ali Hortaçsu, çalışmalarında, bireysel davranışların arkasında yatan tercihleri ve teknoloji parametrelerini öngörmek üzere mikro seviyedeki detaylı piyasa verilerini kullanıyor. Ardından, öngörülen tercihleri ve teknolojik parametreleri kullanarak ölçütler oluşturuyor ve gözlenen piyasa sonuçlarının verimliliğe ne derece yakın olduğunu inceliyor.

Haberin devamı!

Ayça Küçük ile Fintech Sektörü ve Gençlerin Fintech Kariyerleri Hakkında Röportaj

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2010 yılı mezunu Ayça Küçük ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Ayça Küçük’10 ile Fintech sektörü ve genç mezunların bu sektördeki kariyerleri hakkında konuştuk. Sohbetimiz ile ilgili detayları röportajımızda bulabilirsiniz.

Haberin devamı!

Silikon Vadisi’nin Başarılı Girişimcisi Şahin Boydaş’05 ile Röportaj

Silikon Vadisi’nin başarılı girişimcilerinden Şahin Boydaş’05’in yeni bir başarı haberini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Şahin ile girişimcilik hikayesi, RemoteTeam’in Gusto’ya satışı ve sonrasındaki planları hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin devamı!

Seda Ünsar’99 ile “Düşüş” İsimli Kitabı Hakkında Konuştuk

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu Seda Ünsar’99 ile yeni kitabı “Düşüş” hakkında ve yazarlık macerası hakkında konuştuk. Seda Ünsar’a ve kitabı “Düşüş”‘e dair tüm detayları röportajımızda bulabilirsiniz.

Haberin devamı!

Bir Armağan Kitap: Tevfik Fikret

Turgut Çeviker’in hazırladığı “Tevfik Fikret” kitabı, 106 yıl sonra ona farklı açılardan bakan bir armağan. Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY) yeni dizisi “Armağan Kitaplar”ın da ilk kitabı aynı zamanda. 

Yılmaz Güney, Halit Ziya Uşaklıgil, Yahya Kemal, Nurullah Ataç, Sait Faik, Sabahattin Ali, Fikret Muallâ, Yaşar Kemal, Âşık Veysel kitaplarıyla devam etmesi planlanan “Armağan Kitaplar” dizisini Turgut Çeviker yayına hazırlıyor.

Haberin devamı!

Ve Dahası...

Neden KÜME?

Koç Üniversitesi'nin 17.000'den fazla mezunuyla daha güçlü iletişim ve iş birliği için, Koç Üniversitesi'nin güçlü mezunlar ağından faydalanabilmek için, hayatına artı değer katacak etkinliklere katılmak ve tüm duyurulardan haberdar olmak için, Mezunlar Derneği'yle ilgili tüm işlemleri kolayca yapıp Koç Üniversitesi kültürünü daha da geliştirmek için, geri vermenin önemine inanarak eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak için KÜME'ye dahil olabilirsin.

Haberin devamı!


Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne üye olun!

Özlediğiniz üniversitenizle ve arkadaşlarınızla ilişkinizi aynı sıcaklıkta sürdürmek için aramıza katılın, yeni dostlar edinin, mezun arkadaşlarınızla yakın bağlar kurun. Dayanışma kültürü içerisinde eğlenme, öğrenme ve fark yaratma şansı yakalayın; ayrıca üyelik avantajlarından yararlanın. Üyelik hakkında bilgi almak ve hemen üye olmak için tıklayın!.

Haberin Devamı!


Yeni Yıl Partisi

Yılın son etkinliğinde, uzun bir aradan sonra tekrardan geçen seneyi beraber uğurlayabilmenin mutluluğunu yaşadık. 1920'lerden 2020'lere diyerek çıktığımız müzikal zaman yolculuğunda 300 misafirimizle beraber KoçPera'da hem özlem giderdik hem de saatlerce dans ettik. Beraber paylaştığımız bu güzel enerjinin yeni seneye de yansımasını, KUMED olarak hep beraber geçireceğimiz keyifli vakitlerinse çoğalmasını diliyoruz. Herkese iyi seneler! Yaklaşmakta olan etkinlikler ve daha fazlası için bizi takipte kalın.

Haberin devamı!


 

MEZUNLAR WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Bültenlerimizde mezunlarımızdan gelecek haberlere daha çok yer vermek, iş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyurmak istiyoruz. Önerilerinizi, fikirlerinizi, resimlerinizi ve haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.