Bu iletiyi düzgün göremiyorsanız online versiyonu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
 

İş Dünyasında Büyük Veri

Hocalardan Dinleyelim'de bu ay Doç. Özden Gür Ali ile İş Dünyasında Büyük Veri konulu sohbetimizi gerçekleştiriyoruz. Doç. Özden Gür Ali mezunlarımızla kendisinin iş dünyasında satış, verimlilik ve kalitenin arttırılması için büyük veri analizlerinden faydalanılması hakkındaki tecrübelerini ve değerlendirmelerini paylaşacak. Hocamızın Koç Üniversitesi'ndeki görevinden önce iş dünyasında edindiği tecrübeler ile özellikle veri madenciliği ve tahminsel modelleme odaklı akademik çalışmalarını dinleyerek bu konuları tartışma fırsatı bulacağız. Özellikle iş dünyasında çeşitli sektör ve görevlerde bulunan mezunlarımızın değerli hocamız ile gerçekleştireceğimiz bu önemli sohbette büyük keyif ve fayda bulacaklarını düşünüyoruz. İlgilenen tüm mezunlarımızın aramıza katılmalarını dileriz.

Haberin devamı!

Uluer Kardeşlerden bir sosyal ağ: Hairmod

Caner’02 ve Cem’06 Uluer kardeşler girişimcilik hikayelerine bir yenisini eklediler: Hairmod. Dünyanın ilk saç ve makyaj sosyal ağı olan Hairmod’u Caner ve Cem’den dinledik

Haberin devamı!

Türkiye’nin en çok takip edilen anne blogger’ı: Hassas Anne - Ece Kumkale

Koç Üniversitesi’nin ilk öğrencilerinden ve 1999 Uluslararası İlişkiler bölümü mezunumuz Ece Çiflikli Kumkale “Hassas Anne” bloğu ve Facebook sayfası ile 500.000 anne tarafından takip ediliyor. Geçtiğimiz yıl Zekeriyaköy’de Hassas Anne Etkinlik ve Gelişim Merkezi’ni açan Ece ile annelik, blogger’lık ve Hassas Anne’yi konuştuk.

Haberin devamı!

Güneri Tuncer’den bir sosyal girişim: www.evebakici.com

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi master programı mezunumuz Güneri Tuncer’06 son derece problemli bir alanda “social business / sosyal iş(letme)” projesi olan evebakici.com ile girişimciliğe adım attı. Güneri ile bu alandaki sorunları ve evebakici.com’un bu sorunlara nasıl çözümler getirdiğini konuştuk.

Haberin devamı!

Ve Dahası...

Yeni Sınıf Temsilcilerimizi Aramıza Bekliyoruz

Mezunlarımız arasındaki dayanışmayı pekiştirmek, sosyal faaliyetlere öncülük etmek, mezunlar iletişim ağını geliştirmek ve mezunlarımızın her alanda üniversitemize sağladığı katkıların giderek artmasına destek olmak için sınıf temsilcilerimizin arasına katılın.

Haberin devamı!

Kurious’tan bir makale: Susevmez Yüzeyler

Kimya ve BiyolojiMühendisliği ve Fizik bölümlerinden bir grup araştırmacının susevmez yüzeyler oluşturma alanındaki çalışmaları, kullanılan yöntemin basitliği ve ucuzluğuyla ticari ve endüstriyel uygulamaların yaygınlaşmasını kolaylaştıracak nitelikte.

Haberin devamı!

Koç Üniversitesi Yayınları’ndan üç yeni kitap

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Mimarlık ve Sanat Tarihi, Tarih ve Antropoloji alanında üç yeni kitap yayınladı. KÜY kitaplarının gelirleri Koç Üniversitesi Burs Fonu’na aktarılıyor.

Haberin devamı!

 

MEZUNLAR WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Bültenlerimizde mezunlarımızdan gelecek haberlere daha çok yer vermek, iş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyurmak istiyoruz. Önerilerinizi, fikirlerinizi, resimlerinizi ve haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.