Bu iletiyi düzgün göremiyorsanız online versiyonu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
 

2022 Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın Sahibi Prof. Dr. Bilge Yıldız Oldu.

Türkiye’nin yetiştirdiği, evrensel bilgi birikimine katkıda bulunan başarılı bilim insanlarını ödüllendirmek amacıyla verilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası bu yıl pandeminin ardından Rahmi M. Koç Müzesi’nde yeniden yüz yüze gerçekleştirilen törenle sahibini buldu. Bu yıl yedincisi verilen madalyanın kazananı, çalıştığı teknolojilerle dünya çapında enerji verimliğini artırıp karbondioksit salımını azaltarak, iklim ve enerji krizlerine karşı ürettiği bilime dayalı çözümlerle öne çıkmış bilim insanı, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (Massachusetts Institute of Technology – MIT) Prof. Dr. Bilge Yıldız oldu.

2018’den beri profesör olarak ders verdiği MIT’de birçok öğrenciye ilham kaynağı olan Prof. Dr. Bilge Yıldız, Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası aracılığıyla Türkiye’de bilime meraklı gençlere olan güvenini şu sözlerle hatırlattı: “Ben şimdiye kadar yaptıklarımı yapabildiysem Türkiye’den birçok yetenekli genç benden daha iyisini de yapabilir. Türkiye’de çok çalışkan, çok genç insanlarımız var; umarım bu ödül onlara da çok büyük bir motivasyon kaynağı olur. Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası aynı zamanda benim sorumluluklarımı da artırıyor: Hem kendi yaptığımız araştırmaları en iyi şekilde devam ettirebilmek hem de bilim peşinde koşan daha çok genci bu alana yönlendirebilmek, onları bilim yolunda motive edebilmek için. Umarım bu iki yönde de ileride daha başarılı olabilirim.”

Haberin devamı!

Mentor Mezun Ağı ile Öğrencilerimizi İş Yaşamına Hazırlıyoruz

Sizleri yeni dönem Mentor Mezun Ağı’na mentor olmaya davet ediyoruz. Temel amacı öğrencilerimizin profesyonel hayata geçişlerini kolaylaştırmak olan bu platform sayesinde Koç Üniversitesi öğrencileri ile kendi kariyeriniz süresince edindiğiniz tecrübelerinizi ve görüşlerinizi paylaşarak, onlara yol gösterebilir; ‘keşke bunu öğrenciyken bilseydim’ dediklerinizi öğrencilerimize aktararak kariyerlerine bir adım önde başlamalarına önayak olabilirsiniz. Bu ağın bir parçası olarak üniversitemizin sizlere katmış olduğu artı değeri katlayarak zorlu ve rekabetçi koşullar altında kariyerlerine ilk adımlarını atacak olan genç öğrencilere aktarabilir ve hedeflerine giden bu yolculuklarında onlara kılavuz olabilirsiniz.

Haberin devamı!

Vehbi Koç Vakfı Ziyaretimiz...

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu ile KUMED İcra Kurulu olarak bir araya geldik. Vakıfların ve derneklerin dinamikleri ve yeni dönem projelerimiz üzerine konuştuk. Önümüzdeki dönem ortak değerlerimizi büyütmek için beraber çalışmaya devam edeceğiz. Misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Haberin devamı!

Koç Üniversitesi ve TPF İş Birliği

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çıktığımız yolculukta bizimle aynı amaca ortak olan ve ABD'de 501(C) statüsünde olan Turskish Philanthropy Funds (TPF) ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğini sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Siz de Amerika’da yaşıyor ve destekçilerimiz arasında yer almak istiyorsanız, Anadolu Bursiyerleri Programı’na %100 vergiden muaf bağış yapabilir, çek, havale ve kredi kartı gibi farklı kanalları kullanarak kolaylıkla destek olabilir, kurumunuzun sunduğu bağış olanaklarından yararlanabilirsiniz.

Haberin devamı!

Ve Dahası...

Bilim Kahramanları Derneği 2021 Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü – Doç. Dr. Didem Unat

Bilim Kahramanları Vakfı’nın, bilim ve mühendislik alanlarına katkı sağlayan 38 yaşını geçmemiş genç bilim insanlarına yönelik olan 2021 Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Didem Unat aldı. Yüksek performanslı bilgi işlem alanında önde gelen uzmanlardan biri olan Didem Unat, Teknik Hesaplama alanında ACM SigHPC Yükselen Kadın Lider Ödülü’nü Amerika Birleşik Devletleri dışından alan ilk kişi ve Türkiye’den bilgisayar bilimi alanında Avrupa Araştırma Konseyi hibe desteği alan ilk bilim insanı oldu.

Haberin Devamı!


Kanserin Tetikçisi Protein Bulundu – Prof. Dr. Devrim Gözüaçık

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Devrim Gözüaçık ve ekibi, kanserli hücrelerin mikro çevreleri ile etkileşimlerini inceledikleri çalışmada, normal doku gelişimi ve onarımındaki etkileriyle bilinen CT-1 adlı bir molekülün şaşırtıcı bir rolünü keşfettiler. Yaptıkları geniş gen taramaları ve testler sonucunda kanserden salgılanan proteinleri belirlerken, daha önce kanserle ilişkisi bilinmeyen CT-1’e rastladılar. CT-1, ileride birçok kanser türünün tanısı, metastaz seyrinin belirlenmesi ve tedavisinde önemli bir rol oynayabilir.

Haberin Devamı!


KoçAilem Ayrıcalıkları KUMED’lileri Bekliyor!

Market alışverişinden arabaya, yemekten tatile, ulaşımdan iletişime kadar onlarca alanda, yüzlerce markayla KoçAilem sayesinde aileden ayrıcalıklı olmaya 2023 senesinde de KUMED üyeleri olarak devam ediyoruz. Geçtiğimiz sene KoçAilem sayesinde üyelerimizin kazançlarının bazılarını görmek için kocmezunlar.org adresini ziyaret edebilir, üye değilseniz üyelik başvurusu yapabilirsiniz. KoçAilem üyeliğini devam ettirmek isteyen mezun dernek üyelerimizin 03.01.2023 - 28.02.2023 tarihleri arasında kalan yarı bedeli (yıllık 240₺) yatırmalarını rica ederiz.

Haberin devamı!


 

MEZUNLAR WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Bültenlerimizde mezunlarımızdan gelecek haberlere daha çok yer vermek, iş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyurmak istiyoruz. Önerilerinizi, fikirlerinizi, resimlerinizi ve haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.