ARALIK 2010
 
 
 
 
 
Koç Üniversitesi Öğrenci ve Çalışanları "Ülkem İçin Kan Veriyorum" Projesi Kapsamında Kan Bağışında Bulundu.
Koç Holding'in Türk Kızılayı'nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği 'Ülkem için Kan Veriyorum' kampanyasına Koç Üniversitesi çalışan ve öğrencileri de destek verdi. Kampanyaya katılmak ve tanıtımını yapmak üzere Koç Üniversitesi'ne gelen Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanı ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt da öğrencilerle birlikte kan vererek, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kurumsal soysal sorumluluk projelerine katılanları, "geleceğin liderleri" olarak değerlendiren Tayfun Bayazıt, "Çünkü ülkelerine karşı sorumluluklarının farkındalar" diye konuştu.

Kurucusu Vehbi Koç'un 'Ülkem varsa ben de varım' sözünden yola çıkarak 2006 yılında 'Ülkem İçin' projesini başlatan Koç Holding, projede 2010 yılı uygulaması olarak Türk Kızılayı işbirliğinde 'Ülkem için Kan
Veriyorum' kampanyasını hayata geçiriyor.

Kampanya, kan bağışının önemi ile ilgili farkındalık yaratarak gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artmasını amaçlıyor. Yıl boyunca tüm Koç Topluluğu şirketlerinin genel müdürlükleri ve tesislerindeki çalışanları ve bayileri öncülüğünde 81 ilde düzenlenen ve önümüzdeki dönemde de devam edecek olan kampanyanın Koç Üniversitesi'ni kapsayan kısmı 24 Kasım'da Rumeli Feneri'ndeki Koç Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirildi.

24 Kasım'da gerçekleşen kampanyaya katılmak ve kampanyanın tanıtımını yapmak üzere Koç Üniversitesi Rumeli Feneri kampüsüne gelen Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanı ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konuşmasında kurumsal soysal sorumluluk projelerinin önemine değinen Tayfun Bayazıt, katılanları, "geleceğin liderleri" olarak değerlendirdi. Tayfun Bayazıt, "Çünkü ülkelerine karşı sorumluluklarının farkındalar" diye konuştu.


Batı'da her 100 kişiden 5'i kan veriyor, Türkiye'de oran sadece yüzde 1.5

Kan, geçmişten günümüze tek kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan eşsiz bir tedavi aracı. Türkiye'de, yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor ve bu ihtiyaç her geçen gün artıyor. Gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5'i gönüllü kan bağışında bulunuyor, Türkiye'de ise bu oran sadece yüzde 1,5 seviyesinde. Gelişmiş ülkelerde toplanan kanın yüzde 82'si gönüllü kan bağışçılarından sağlanarak tüm tarama testlerine tabi tutulabilirken, Türkiye'de bu oran gezici ekiplerin katkısıyla ancak yüzde 33'e ulaşabiliyor. Dolayısıyla kan bağışının yaygınlaşması ve düzenli kan bağışçısı sayısının artırılması son derece önemli bir konu.

Koç Holding'in 2010 yılında Türk Kızılayı ile birlikte hayata geçirdiği "Ülkem İçin kan veriyorum" kampanyası ile kan bağışının insan hayatı için önemi konusunda farkındalık yaratarak, gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artması amaçlanıyor.


Ülkem İçin Hakkında...

Koç Holding'in kuruluşunun 80. yıldönümünü temsil eden 31 Mayıs 2006 tarihinde sorumlu vatandaşlık bilinicini Koç Topluluğu çalışanları ve bayileri arasında yaygınlaştırmak üzere başlattığı Ülkem İçin Projesi bu yıl beşinci yaşında. Her sene 31 Mayıs'ta görkemli kutlamalar yerine Türkiye'nin dört bir yanında ülkemiz için fark yaratacak uygulamalara imza atmayı hedefleyen Ülkem İçin Projesi'nin ilk iki yılında, Türkiye'nin her yöresinde ayrı ayrı tespit edilen sorunlara yerel çözümler getiren 387 farklı proje gerçekleştirildi. 2008 yılında ise tek bir konuya odaklanılarak 7 bölgede 700 bin fidan dikildi; 1750 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacak "Koç Topluluğu Ülkem İçin Ormanları" oluşturuldu. 2009 yılında, ormanların bulunduğu illerde TEMA ile işbirliği yaparak çocuklara çevre eğitimleri verildi ve bu eğitimler 81 ile yaygınlaştırıldı. Böylece 18 bin çocuğa ulaşarak, onların "Dünyayı Kurtaran Çocuklar" olarak doğa konusunda bilinçlenmeleri sağlandı. Bu yıl ise, Türk Kızılayı ile birlikte "Kan Bağışı Kampanyası" hayata geçiriliyor.

http://www.ulkemicin.com.tr/bildirgec.asp?ref=/Default.asp
 
 
   
Bilgi Güncelle