EKİM 2010
 
 
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü 4 kıtadan 27 okul ve 60'dan fazla şirketi kapsayan CEMS- Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans Programına 2010- 2011 akademik yılı için öğrenci seçimini tamamladı ve eğitim vermeye başladı.
Avrupa İşletme Okulları ve Uluslararası Şirketler Birliği (Community of European Management Schools and International Companies, 'CEMS') 1988 yılında kurulmuş dünyaca ünlü lider işletme okullarının ve uluslararası şirketlerin oluşturduğu stratejik bir birliktir. Ana hedefi işletme alanında henüz iş deneyimi edinmemiş öğrencilerin eğitim gördüğü yüksek lisans programlarında global bir mükemmeliyet standardı oluşturmak, küresel liderler ve vatandaşlar yetiştirmektir.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, CEMS olarak adlandırılan Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans Programı'na Aralık 2009'da dâhil olmuştur. CEMS seçilen ülkelerden sadece bir eğitim kurumu ile anlaşmakta olup, ülkemizde Üniversitemizi üyeliğe dahil etmiştir.

Merkezi Paris'te bulunan CEMS Yönetim Kurulu'nun ibrası ile Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü 4 kıtadan 27 okul ve 60'dan fazla şirketi kapsayan CEMS- Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans Programına 2010- 2011 akademik yılı için öğrenci seçimini tamamladı ve eğitim vermeye başladı. Koç Üniversitesi CEMS MIM ile yüksek itibarlı uluslararası şirketler ile uluslararası kariyer hedefi olan öğrencileri bir araya getirerek, uluslararası vizyona sahip geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi hedeflemektedir.

20 Eylül 2010 tarihinde The Financal Times CEMS MIM'i Yönetim Master Programı olarak dünyadaki "iki numaralı program" ve bu kategoride son üç yılın en başarılı programı olarak gösterilmiş, ayrıca öğrencilerinin mezuniyet öncesi veya mezuniyetten sonraki ilk üç ayda %99'unun istihdam edilmesiyle de dünya çapında ciddi bir başarıya imza atmıştır.



Program, kabul edilen öğrencilerin lisans eğitimlerinin hangi alanda olduğuna bağlı olarak bir ya da bir buçuk yıl sürmekte ve tam zamanlı olarak verilmektedir. Daha önce bir iş deneyimi olmayan yeni mezun öğrencilerin bu yüksek lisans programı sırasında eğitimlerinin bir dönemini akademik ortak olan diğer üniversitelerin birinde değişim öğrencisi olarak geçirmeleri, İngilizce ile birlikte bir yabancı dile daha iyi seviyede hâkim olmaları ve programın sonunda yine yabancı bir ülkede 10 haftalık bir staj yapmaları gerekmektedir.

2010-2011 Akademik yılında toplam 23 ogrenci ile başlamış olup programının zorunlu bir parçası olan seminer dizisi kapsamında "Müşteri İlişkileri Yönetimi" (CRM) konusunda uzman olan seçkin öğretim üyelerinin önderliğinde 20-24 Eylül 2010 tarihleri arasında Antalya-Kemer'de bulunan Türkiz Otel'de gerçekleştirilmiştir.

Programa katılmak isteyen öğrencilerin dikkat etmeleri gereken noktaların başında CEMS MIM programına başvuruların en geç Şubat 2011 sonunda tamamlanacağı gelmektedir.

CEMS MIM 2010-2011 Program Kataloğu - PDF için tıklayınız.

CEMS MIM Web Sitesi için tıklayınız.

 
   
Bilgi Güncelle messagemarketer