EKİM 2010
 
 
Yeni Öğrencilerle Yeni Bir Oryantasyon Daha!

Her sene Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından yeni girişli öğrencilere düzenlenen Üniversiteye Uyum Programı bu yıl 22-23 Eylül tarihlerinde Rumeli feneri Kampusu’nda gerçekleşti.

Programın açılışında Rektör Umran İnan, Öğrenci Dekanı Bilgen Bilgin ve Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Onay konuşma yaptılar. Ardından, tüm yeni öğrenciler kendilerine atanan rehber öğrenciler (mentor'lar) ile tanıştılar.

Bu tanışmanın ardından ilk gün programı, fakülte tanıtımları, KOLT (Office of Learning and Teaching), ALIS (Academic Life Skills), KURES (Koç Üniversitesi Rehberlik Servisi), Öğrenci Değişim Programı (Exchange Office), Danışman Programı ve Yurt Müdürlüğü tanıtım toplantıları ile devam etti. Spor Salonu'nda stand açan yaklaşık 45 öğrenci kulübü kendi aktivitelerini tanıtma fırsatı buldu. Şenlik havasında geçen kulüp tanıtımlarında oyunlar, workshop'lar, canlı müzik performansları ve dans gösterileri dikkat çekti. Ayrıca, uyum programının ilk akşamında Odeon parti alanında gerçekleştirilen oryantasyon partisi yoğun katılımla pek çok öğrencinin tanışması için fırsat oluşturdu.


Oryantasyonun 2. gününde yine kulüp faaliyetleri yer alırken, yeni girişli öğrencilerin eğitimleri başladı. Rehber öğrenciler eşliğinde eğitimlere götürülen yeni Koç Üniversite’li öğrenciler CIT (Bilgi İşlem), kütüphane, smart ID ve KUAIS eğitimlerini tamamladılar.

27 Eylül Pazartesi günü ise sadece ELC (Hazırlık) Bölümü’nde okuyacak öğrenciler için SGKM'de bir günlük bir oryantasyon düzenlendi. İngilizce dil seviyelerine göre ayrılan grupların farklı saatlerde katıldıkları bu programda Hazırlık Bölümü ve sınav geçme sistemi ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca, Kayıt Kabul Müdürlüğü, Ders Dışı Faaliyetler Koordinatörlüğü ve KURES de sunumlar yaparak kendilerini tanıttılar.


Rehber Öğrenci (Mentor) Nedir?
Rehber öğrenci sistemi (Mentorship), Koç Üniversitesi’nde 1999 yılından beri akran destek sisteminin bir parçası olarak işlemektedir. Yeni gelen öğrenciler arasından şehir ve bölüm bazında 12'şerli gruplar oluşturulmakta ve bu grupların her birine Koç Üniversitesi öğrencileri arasından mülakatla seçilen ilgili bölümlerden mentor'lar atanmaktadır. Mentor'ların temel görevi, üniversiteye uyum süresince öğrencilere destek olmaktır. Bu görev kapsamında, uyum programı içinde yeni girişli öğrencilere verilen kütüphane ve CIT gibi eğitimler de rehber öğrenciler tarafından verilmektedir.

 
   
Bilgi Güncelle messagemarketer