Aralık 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Aralık 2011
 
 

Hızla gelişen ve değişen Kariyer Gelişim Merkezimiz yeni web sitesini ve yeni online kariyer gelişim sistemi KUcareerlink'i hayata geçirdi.

Mezunlarımız bu sisteme kaydolarak kariyer konusunda yardımlar alabilir veya çalıştıkları şirketlerdeki iş ve staj imkanlarını ilgili öğrencilerimize ve mezunlarımıza iletebilirler.

Kariyer Gelişim Merkezimizin direktörü Selcen Yavuz yeni sistemi anlattı:

Sevgili Mezunlarımız,

Kariyer Gelişim Merkezi olarak Güz 2011 döneminin başlamasıyla birlikte yeni web sitemizi ve bu yeni web sitesiyle birlikte "KUcareerlink" ismini verdiğimiz yeni bir çevrimiçi (online) sistemi hayata geçirdik. Bu yeni sitenin, yeni çevrimiçi sistem ile birlikte, mezunlarımızın da kariyer ihtiyaçlarına destek olabileceğimiz interaktif bir alan olmasını hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, KUcareerlink'i kullanarak, sizler de çalıştığınız şirketlerdeki staj ve iş imkanlarını yayınlayarak öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine destek olabilirsiniz.

  • KUcareerlink'e mezun olarak kaydolmak ve kariyer amaçlı kullanmak için:

KUcareerlink kariyer gelişimiyle ilgili aşağıdaki temel süreçleri yürütmenizde sizlere destek olacaktır:

  • Kariyer danışmanlarıyla kariyer planlarınızı gözden geçirmek, prova mülakat yapmak ya da CV ve kapak yazısı hazırlamak üzere yapacağınız görüşmeler için randevu almak
  • "Resume Builder" ile CV ya da kapak yazısı hazırlamak
  • İş ilanlarını takip etmek

KUcareerlink'i kullanarak etkinliklere kayıt yaptırmak, iş ilanlarını takip etmek ve başvuru yapmak için KUcareerlink'te bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Hesap oluşturmak için gerekli bilgiler daha önce @alm.ku.edu.tr uzantılı eposta adresinize iletilmişti ancak bilgi almak için career@ku.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

KUcareerlink'in kullanımına ait detaylı bilgileri Kariyer Gelişim Merkezi'nin http://career.ku.edu.tr/ adresli web sitesinde bulabilirsiniz.

    2. KUcareerlink'e işveren olarak kaydolmak ve çalıştığınız şirketlerdeki staj ve iş fırsatlarını öğrencilerimize duyurmak amacıyla kullanmak için:

Çalıştığınız şirket için KUcareerlink'te bir hesap oluşturabilir ve staj ve iş imkanlarını öğrencilerimize duyurabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için http://career.ku.edu.tr/tr/Alumni/Get-Involved linkini tıklayabilirsiniz. İşveren olarak kayıt yaptırmak için https://koc-csm.symplicity.com/employers/ linkine tıklayıp Register dedikten sonra kayıt yaptırabilirsiniz.

Kariyer Gelişim Merkezi'nin diğer etkinlikleri ve çalışmalarını takip etmek için http://career.ku.edu.tr/ adresindeki web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Yorum, görüş ve sorularınızı career@ku.edu.tr adresine iletmenizi rica ederiz.
Kariyer Gelişim Merkezi