Aralık 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Aralık 2011
 
 
Endüstri Mühendisliği lisansüstü mezunları kampusta buluştu.

İlk mezunlarını 2003 yılında veren Endüstri Mühendisliği lisansüstü programlarımızın bugün 74 mezunu var. Mezunlarımızı, ailelerini, hocalarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getiren bir kahvaltı ile 26 Kasım sabahı okulda buluştuk.
Lerzan Örmeci hocamız ve Mezunlarla İlişkiler Ofisimizin girişimi ile gerçekleşen buluşmada Süleyman Özekici hocamız bir “hoşgeldiniz” konuşması yaptı.
Tanışmayanların tanıştığı, tanışanların hasret giderdiği bu kahvaltı sonrası Koç Meydanı'nda bir toplu fotoğraf çekildi. Sohbete devam etmek isteyen mezunlar kahvelerini Mezunlar Derneği lokalinde yudumladılar.
Geçtiğimiz yıl Psikoloji mezunları ile başladığımız bu buluşmaları ileride düzenli hale getirmek ve diğer bölümler ve fakültelerle de devam ettirmek arzusundayız. Bu buluşmaların organizasyonlarında yer almak isteyen mezunlarımızı bekliyoruz (mezun@ku.edu.tr).

Lerzan Örmeci buluşma sonrası duygularını paylaştı:
Lisansüstü programlarımızın ilk mezununu bundan 8 yıl önce, 2003'te verdik. Yıllar geçtikçe tanıdığımız öğrenci sayısı arttı. Mezunlarımızın kimi yurtdışına gitti, kimi buralarda çalışmaya başladı; hatta gidenlerin bir kısmı geri döndü... Kiminin haberlerini daha sık aldık, kimininkini daha seyrek... Ama hepsini ayrı özledik. Sonunda gecen Cumartesi günü gelebilenlerle, çoluklu çocuklu toplandık, hasret giderdik, mezunlarımızla öğrencilerimizi tanıştırdık, büyükçe bir aile olduğumuzu anımsadık... Bunca mezunumuzu beraber görmek çok güzeldi, eski günleri yad etmek, o zamanlardan bu yana değişen, gelişen hayatlarımızdan söz etmek, gelecek hayallerimizi paylaşmak... İşte bu yüzden buluşmalarımızı gelenekselleştirelim diyoruz, yani umuyoruz ki gelecek sonbaharda yine böyle içimizi ısıtan bir kahvaltıda hep beraber olacağız...

Buluşmaya katılan mezunlarımızdan görüşler:
Endüstri Mühendisliği Lisansüstü mezunlarının ve öğretim üyelerinin buluşmasını sağlayan bu etkinliği organize eden Lerzan hocamıza ve Güneş'e çok teşekkürler. İş yoğunluğundan vakit bulup görüşemediğimiz arkadaşlarımızı ve değerli hocalarımızı bir arada görmek çok güzeldi. Bu buluşma sonrasında büyük bir ailenin üyesi olmanın gururunu ve güzelliğini tekrar anladım.
Koç Üniversitesi'nde geçirdiğim 6 yılın kendimi geliştirmem konusunda çok büyük bir katkısının olduğuna inanırım. Bu buluşma sonrası bu katkının mezuniyet sonrasında da devam ettiğini/edeceğini anlamış oldum. İyi ki varsınız!
Fadime Üney Yüksektepe, 09

"Kampus, arkadaşlar ve hocalarımız... Hepsi biraraya gelince insan okulda geçirdiği yıllara geri dönüyor ve o yılların kıymetini bir kez daha anlıyor. Günlük telaş içinde görüşemediğimiz arkadaşlarımızı görmek ve aynı sınıflarda farklı dönemlerde okuduğumuz yeni yüzleri tanımak çok keyifliydi. Bu organizasyonun gelenekselleşmesini ve her yıl daha da geniş bir grup olarak buluşmayı çok isteriz. "
Seda Tepe'07

Endüstri Mühendisliği yüksek lisans bölümü olarak hocalarımız ve mezun arkadaşlarımızla çok güzel bir organizasyonda bir araya geldik. Uzun bir aradan sonra özlenen yüzleri görmek, sohbet etmek gerçekten de çok iyi geldi hepimize. İstanbul'da olup da katılmayan mezun yok denecek kadar azdı sanıyorum, bu sayede daha önce tanışma fırsatı bulamadığımız mezunlarla da tanışma ve deneyimlerimizi paylaşma imkanımız oldu. Buluşmayı düzenleyen Lerzan hoca'mıza bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Umuyorum önümüzdeki senelerde de benzer organizasyonlarda bir araya gelme fırsatımız olur.
Ayşegül Tunçelli'07

   
   


Buluşmaya Katılan Mezunlarımız :

Alper Altan'05, eşi ve çocuğu
Ayşe Gül Tunçelli'07
Başak (Çizmeci) Topaler'08 ve eşi
Bora Çekyay'09, eşi ve çocuğu
Eda Kaya'06
Emin Tanrıöven'10
Emre Sancak'09
Ethem Çanakoğlu'09, eşi ve çocuğu
Fadime Üney'05
Ferda Tangüner'08
Filiz Sayın '11
Işılay Talay Değirmenci'04
Nesrin Çakan'06
Seda Tepe'07
Semra Ağralı'05, eşi ve çocuğu
Seray Aydın'08 ve eşi
Sezer Gül'08
Taha Doğru'07
Uğur Çelikyurt'04
Uğur Kaplan'07
Zeynep Orman'05, eşi ve çocuğu
Zeynep Özyurt'07, eşi ve çocuğu

Buluşmaya Katılan Hocalarımız :

Evrim Güneş
Fikri Karaesmen
Lerzan Örmeci
Onur Kaya
Özden Gür Ali
Sibel Salman
Süleyman Özekici
Zeynep Aksin

Buluşmaya Katılan Öğrencilerimiz :

Abdullah Bilgin
Abdullah Taşkıncan
Aylin Polat
Başak Tozlu
Buse Aras
Büşra Ürek
Can Öz
Can Özkan
Caner Canyakmaz
Duygu Korkmaz
Emin Rodoslu
Giray Reşat
Gökhan Kirlik
Müge Güçlü
Müge Tekin
Önay Batur
Yahya Yavuz
Zehra Yalçın