Aralık 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Aralık 2011
 
 
Mezun buluşmalarımız Ankara'da devam etti.

Mezun buluşmaları ile ilgili olarak size verdiğimiz güzel haberler devam ediyor. İzmir ve Londra'dan sonra Ankara mezunları ile de buluştuk.

Bu heyecanlı mezun buluşmalarımızda İzmir'deki mezunlarımızın mezun olduktan sonra öncelikli olarak aile şirketlerinde çalışmaya başladıklarını, İngiltere'de çoğunluğun Londra'da yasadığını ve yüksek lisans yapan genç mezunlar olduklarını gördük. Ankara mezunlarımızı ise daha çok kamuyu ve akademiyi tercih eden mezunlarımız oluşturuyor.

Mezunlarımız Atay Maç'04, Arda Ozansoy'09 ve Simge Saltık'02'ın girişimleri ile gerçekleştirilen Ankara buluşmasına yaklaşık 25 mezunumuz katıldı. Simge Saltık'ın sahibi olduğu Çayyolu'ndaki Nada ise buluşma mekanıydı. Mezunlarla İlişkiler Ofisimizden Güneş İngin'in de katıldığı gece Ankaralıların sonraki buluşma planları ile noktalandı.

Ankara'da yaşayan ve etkinliklerden haberdar olmak isteyen mezunlarımız Atay Maç ile (ataymac@gmail.com) iletişime geçebilirler.

"Uzun zamandır Ankara'daki arabaların arka camlarında gördüğüm Üniversite çıkartmaları arasında Koç Üniveristesi'nin adını görememek beni hem üzüyor, hem de meraklandırıyordu. Uzun zaman önce mezunlar ofisi ile irtibata geçip, Ankara'daki mezunları biraraya toplamak için elimden geleni yapacağımı belirtmiştim.İstanbul Mezunlar ofisimizden sevgili Güneş'in çabaları ve destekleri ile Ankara'da bir organizasyon yapabilmenin sevincini ve gururunu yaşadık. Katılımın beklentimizden fazla olması biri ayrıca onurlandırdı. Buluşma sırasında bundan 5 yıl sonra yapacağımız çok daha kalabalık bir toplantının hayalini kurdum. Umarım aynı hızla ve heyecanla daha niceleri gerçekleşir..."
Atay Maç'04

“Kibrit Fabrikası'ndan son model Rumelifeneri kampüsüne geçerken "2 minik kafe 1 küçük spor salonumuzla, 2 oda 1 salon pembe panjurlu ev saadeti yaşıyorduk, şimdi ne olacak?" kaygısı taşımıştım. Ankara buluşmasından önce de “3-5 kişi biz bize oluruz, kaç kişi gelir ki” diye ev sahipliği yaptığım mekanım Nada'da rezervasyon sayısını bile kısıtlı tutmuştum itiraf ediyorum... Fakat katılımın niceliği değil daha da önemlisi buluşmamızın niteliğiydi beni ve eminim hepimizi mutlu eden... İlk mezunlarımızla son mezunlarımızın aynı tadı alarak öğrencilik anılarını paylaşmaları, birbirini hiç tanımayan insanların deneyimlerini bu denli içten anlatması, bizi bağlayan şeylerin mekanın, zamanın ötesinde olduğunu, Ankara buluşmasının samimiyeti de yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Katılan herkese teşekkürler. Madem kibrit Fabrikası'ndan dem vurduk söyle bir metaforla sonlandırayım: İstinye’nin kibritinden Rumeli'nin led'ine uzanan bu yolculuk, zaman, mekan fark etmeden aydınlatmaya devam eder, yeter ki aydınlanmaya hazır ruhumuzun alevi daim olsun...”
Simge Saltık’02

İlk buluşmaya katılan mezunlarımız:

Adnan Çağrı Demir'09
Arda Ozansoy'09
Atay Maç'04
Ayça Özdoğan'03
Aykut İşcanoğlu'05
Aykut Yılmaz'09
Burcu Terzioğlu'09
C. Simge Saltık'02
Cemil Dinmezpınar'10
Didem Çelik Arıkan'04
Hayati Fırat Güvence'09
İrem Metin Orta'10
Özlem Gür'06
Simge Andı'09
Uğur Baran Kasırga'96
Yusuf Ekrem Eren'09
Zeynep Odabaş