Kasım 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Kasım 2012
 
 
Global Social Venture Competition (GSVC) 2013: Topluma yararlı olacak bir iş planın var mı?
GSVC hem finansal hem de sosyal açıdan en yüksek potansiyele sahip iş planlarını, yani bir diğer deyişle "katma değerli projeleri" ödüllendiriyor.

GSVC dünyanın en büyük üniversite öğrencileri tarafından yönetilen sosyal girişim yarışmasıdır. 1999 yılında UC Berkeley Haas School İşletme Okulu MBA öğrencileri tarafından başlatılan bu cesur girişim Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya'da yer alan önemli İşletme okullarındaki bölgesel ve sosyal destek ortaklarının da katılımıyla küresel boyutlara ulaşmıştır.

Geçtiğimiz yıl GSVC, 50 farklı ülkeden 600'ü aşkın başvuru almıştır. Geçtiğimiz yılın finalistleri arasında Husk Power, Revolution Foods, and d.light design yer almıştır. GSVC kuruluşundan bu yana yeni oluşan sosyal girişimlere 250.000 $'dan fazla destek sağlamıştır ve erken dönem sosyal girişimcileri yatırımcı topluluğuyla bir araya getirmiştir.

2011 yılında Koç Üniversitesi, Türkiye ve bölgesini temsilen sosyal destek ortağı olarak seçilmiştir.Yarışmanın ilk yılında 17 başvuru alınmış olup bu başvurular arasından 10 tanesi jürimiz
tarafından London Business School'da yapılan bölgesel finallere katılmak üzere değerlendirilmişlerdir. Balyolu, "the Honey Road" ve PAK-Energy Solution projeleri 2012 Nisan ayında Berkeley Üniversitesi'nden yapılan global finallerde yer alabilmek için Londra'da yarışmışlardır. Her iki takım da global finallere gidememesine rağmen Balyolu, Londra'da "Audience Favorite" (İzleyici Favorisi) seçilmiştir.

Koç Üniversitesi olarak 2012-2013 döneminde GSVC'ye yönelik beklentilerimiz oldukça yüksek. Balkanlar'dan Orta Doğu'ya kadar olan bu büyük coğrafyada bulunan üniversitelere, organizasyonlara ve erken dönem sosyal girişimlere sağladığımız bölgesel sosyal desteğimizi genişletmekteyiz. Aynı zamanda Türkiye'den gelecek olan sosyal destek proje başvurularını arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Başvuru, değerlendirme kriterleri ve proje başvuru takvimi için lütfen web sitemizi ziyaret edin.

Bu yarışmanın temel amacı şehirleri, toplumu, çevreyi ve insanlığı ilgilendiren ve pozitif bir sosyal etki yaratacak olan sürdürülebilir çözümler geliştirmektir.

Web sitemiz: gsvc.ku.edu.tr.

Bizi facebook'ta da takip edebilirsiniz: gsvcku.