Kasım 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Kasım 2012
 
 
 
Akademi'de üç ayrı deneyim: Mezunlar Paneli
2012 yılının ilk mezunlar panelinde akademik hayattan üç farklı deneyimi öğrencilerimizle paylaştık. Panele 2001 Psikoloji mezunu Çağla Aydın, 2006 Bilgisayar Mühendisliği mezunu Nihal Dindar ve 2008 Uluslararası İlişkiler mezunu Nihan Memişoğlu konuşmacı olarak katıldılar.


Cağla Aydin, 2001 yılında Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Ardında Boğaziçi Üniversitesi'nden Sosyal Psikoloji alanında mastır derecesi aldı. Doktora Çalışmalarını Cornell Üniversitesi'nde devam ettirdikten sonra Sabancı Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent olarak görev almaya başladı.

Nihal Dindar, 2006 yılında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 2008 yılında Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü'nde Yazılım Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılından bu yana da Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü'nde bilgisayar bilimleri alanında doktora yapmakta. Çalıştığı alanlar büyük verilerin işlenmesi, veri akış yönetimi ve karmaşık olay işleme ve depolama sistemleridir. Bu konularda SAP ve Microsoft ile ortak çalışmalar yürütüyor. Nihal, öğreniminin yanı sıra, CommerzdBank Berlin, P&G Türkiye ve Microsoft Amerika'da stajlar yaptı, 2006 yılında Koç Üniversitesi Rektörlük, 2012 yılında da EMEA Google Anita Borg Scholarship ödüllerini aldı.

Nihan Memişoğlu, 2008 yılında Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji bölümlerinden çift diploma ile mezun olduktan sonra 2009 yılında London School of Economics'te Social Research Methods üzerine mastır derecesi aldı. Ardından Türkiye'ye dönerek, Ipsos KMG araştırma şirketinde iş hayatına başladı ve burada birçok büyük FMCG firması için projelerde çalışarak tüketici araştırmaları konusunda deneyim kazandı. 2011 yılı içerisinde Ipsos KMG'den ayrılarak kariyerine Ferrero'da devam etme kararı alan Nihan halen Ferrero Türkiye portföyündeki bütün ürünlerin tüketici ve Pazar araştırmalarından sorumlu Pazar Araştırma Müdürü olarak çalışmakta.


Yılın bu ilk panelinde akademik hayatla ilgilenen öğrencilerimize farklı alternatifler sunduk. Bu şekilde öğrencilerimiz Amerika-Avrupa, doğrudan doktora ya da mastır artı doktora, master sonrası iş yaşamı ve doktora sonrası akademik yaşama dair sorularına yanıt buldular.

Bize bu panelde konuşmacı olarak destek veren mezunlarımız da kendi kişisel deneyimleri doğrultusunda başvuru süreçleri, akademik yaşama dair ipuçları ve iş yaşamına akademik kariyerin katkıları konusunda tavsiyelerde bulundular.

Bu dönem düzenleyeceğimiz diğer Mezun Panelleri öğrencilerimizin isteği ile Kamu'da ve Medya'da çalışan mezunlarımızla olacak. Kamu'da ve Medya'da çalışan mezunlarımızın desteğini bekliyoruz (mezun@ku.edu.tr).