Mart 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Mart 2012
 
 
Sosyal Sorumluluk, Sorumlu Vatandaşlık: KU Mezunlar Derneği Gönüllüleri'nden Öneriler

Koç Üniversitesi Mezunları olarak toplumun gelişmesi ve güçlenmesi için zamanımızın, emeğimizin veya paramızın bir kısmını sivil toplum kuruluşlarına aktarabiliriz.

KUMED Gönüllüleri size her ay sosyal sorumluluk gösterebileceğiniz alanları veya kurumları listeleyecek...Size de sadece kendinize uygun olan kurumu seçmek ve aksiyona geçmek düşüyor...

Birlikte çok daha güçlüyüz...
Sevgiler,
KU Mezunlar Derneği

1. DENİZ TEMİZ DERNEĞİ'NİN GÖNÜLLÜSÜ OLUN!

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Türkiye'nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen TURMEPA, ülkemizin bu alanda faaliyet gösteren lider sivil toplum kuruluşudur. Ülkemiz, deniz ve kıyılarının gerek doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel kaynakları, gerekse biyolojik çeşitliliği ve hem sualtı hem su üstü canlı ve cansız varlıkları açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir.

Birçok farklı şekilde DenizTemiz Derneği'nin faaliyetlerine katkıda bulunabilirsiniz. Nasılını öğrenmek ve harekete geçmek için: http://www.turmepa.org.tr/kategori.aspx?cid=31

2. EKLEDESTEKLE.COM aracılığı ile TEGV, TEMA, IKSV, AİLE İÇİ ŞİDDETE SON PROJESİ'ni DESTEKLEYEBİLİRSİNİZ!

Ekle Destekle, kârının çoğunu hissedarlarına değil, sivil toplum kuruluşlarına dağıtmayı hedefleyen bir sosyal girişim projesi. Ekle Destekle, kullanıcılarından hiçbir maddi bağış istemiyor. Ekle Destekle sitesinden indirilecek bir program ile ekranlarınızda görmeye başlayacağınız bir satırda gösterilecek reklamlardan kendi seçtiğiniz bir sivil toplum kuruluşuna düzenli gelir sağlamış oluyorsunuz.

Ayrıca, kendi seçtiğiniz haber kaynaklarından ve sivil toplum kuruluşlarından da haberleri altyazı mantığında görüyorsunuz. Böylelikle, yüreğinize yakın bir konuda (eğitim, çevre, kültür gibi) cepbinizden bir tek kuruş çıkmadan duyarlı vatandaş olarak katkı sağlamış oluyorsunuz.

"İyi" birşey, yapılası..:) Bu Sosyal Girişimcilik örneği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve aksiyon almak için: http://www.ekledestekle.com/

3. TEV ile VAN İÇİN TÜRKİYE KUMBARASI

Türkiye'nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşu Türk Eğitim Vakfı, Türkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı Van'da yaşanan depremler sonrasında, bölgede yaşanan sıkıntılara kalıcı çözümler hedefleyen yeni bir proje başlattılar. Eğitim seferberliği kapsamında, ilk olarak bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu inşa edilecek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrenciler burslarla eğitim yolunda desteklenecek.

Van Merkez'de kurulacak Öğretmen Kampüsü'nün ilk etapta 100 kişi kapasiteli olması planlanıyor. 10 dönüm arazi üzerine kurulacak mahalle, yeni konutlar eklenebilecek şekilde tasarlandı. Modüler yapıya sahip Öğretmen Kampüsü sosyalleşme ve aktivasyon merkezleriyle tam bir yaşam merkezi olacak. Kampüs'te; 2+1 daireden oluşan çekirdek daimi çelik konstrüksiyon konutlar yer alacak. 2+1 evler öğretmenlerin aileleriyle birlikte yaşamasına olanak sağlayacak. Turk Eğitim Vakfı bünyesinde Van için Türkiye Kumbarası'nda biriken bağışlar ile Öğretmen Kampüsüsü'ne yeni evler eklenecek, böylece daha çok öğretmene barınma imkanı sağlanacak.

Daha detaylı bilgi edinmek ve desteklemek için: http://www.turkiyekumbarasi.com/