Ekim 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ekim 2011
 
 
 
 
Kyoto ve Koç Üniversitelerinin ortaklığında "Uluslararası Yenilikçi ve Sürdürülebilir Gelişim Sempozyumu"
Dünyaca ünlü Kyoto üniversitesi tarafından her yıl farklı ülke ve üniversitede düzenlenen sempozyumların 16'ncısı bu yıl Koç üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü'nde gerçekleştirildi. İş ve akademik dünyanın önde gelen isimlerinin de katıldığı, “Uluslararası Yenilikçi ve Sürdürülebilir Gelişim Sempozyumu”nda üniversite-sanayi işbirliği, sürdürülebilir gelişmede finans ve muhasebe, sürdürülebilirlik için ekonomi politikaları gibi konular ele alındı. Sempozyuma katılanlar arasında Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki, eski TüBİTAK başkanı Nüket Yetiş, Sony Eurasia Genel Müdürü Noohi ve Koç Holding CEO'su Turgay Durak yer aldı.



Koç üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, “Sürdürülebilir ve yenilikçi gelişim insan yaşamının her alanı için önemli bir konu. Bizim amacımız iki tarafın bir araya gelebileceği ve bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform yaratmak, böylelikle insanlığın refahı için daha iyi bir değerler bütünü oluşturmaktır. Sempozyumun daha iyi bir dünya için yeni kapılar açacağına inanıyorum.” dedi. Prof. İnan'ın görüşüne katılan Kyoto üniversitesi Rektörü Prof. Hiroshi Matsumoto, dünyada geleneksel hale getirdikleri uluslararası sempozyumların 16'ncısını Türkiye'nin en saygıdeğer akademik kurumlarından Koç üniversitesi'nde gerçekleştirmenin büyük bir ayrıcalık olduğuna işaret etti. “Küresel buluşlar yapılırken küresel ısınma gibi küresel sorunlarla da karşı karşıyayız. Kültür ve iş yaşamı alanındaki hızlı değişimler pek çok yeni sorunu birlikte getiriyorlar. Bütün bu sorunlarla karşı karşıya olduğumuz bu zamanlarda paylaşmak önemli bir değer haline geliyor. Zengin kültürlere sahip olan bu iki ülkenin bir araya gelmesi ve deneyimlerini paylaşmaları açısından üniversite işbirliklerinin sembolik önemi oldukça fazladır.” dedi.


Kyoto ve Koç üniversitelerinin işbirliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Yenilikçi ve Sürdürülebilir Gelişim Sempozyumu” başarı ile sonuçlandı. Konferans yenilikçi ve sürdürülebilir gelişimin önemini hep birlikte tartışmak üzere bütün alanlardan insanları bir araya getirmekle kalmadı, üniversiteler, kurumsal şirketler ve kurumlar arasındaki işbirliğinin önemini kanıtladı. İşbirliğinin gelişim için bir kapı olduğunu vurgulamak amacıyla Kyoto ve Koç üniversiteleri arasında akademik bir işbirliği anlaşması imzalandı.