Temmuz 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
TEMMUZ 2011
 
 
 
2011 Mezunlar Günü 19 Haziran Pazar günü Rumelifeneri Kampusu'nda Yale Mezunlar Korosu’nun misafirliğinde gerçekleştirildi.
Geleneksel Mezunlar Günümüz bu yıl Yale Mezunlar Korosu’nun da katılımıyla daha farklı ve daha keyifliydi.
Mezunlar Günü saat 15.30’da Öğrenci Meydanı’nın dinlendirici çim alanı ve terasında başladı. Öncelikle üç öğrencimizin desteğiyle mezunlarımızın KUAIS üzerinden bilgilerini güncelledik ve güncelleme yapan tüm mezunlarımıza hediye çekiliş numarası verdik. Karşılamada mezunumuz Aslı Pehlivanoğlu'nun (2009) katkılarıyla bir Nestle görevlisi tüm katılanlara soğuk Nescafe dağıtırken, aynı zamanda en kalabalık katılan dönemi belirlemek için panolara isimlerimizi yazdık.


Kimi mezunumuz çimlerde top oynayarak, kimi langırt oynayarak, kimi hatıra panosu önünde hatıra fotoğrafı çektirerek Mezunlar Günü'ne başladı. 2000 mezunumuz Deniz Doğruöz tahta oyuncak boyama ve uçurtma atölyesi DEDIO ile bizlerleydi. Özellikle çocuklarıyla gelen mezunlarımız tahta boyama atölyesi ile ilgilenirken, uçurtmamızı yapıp birlikte uçurtma keyfine vardık.



Aynı alanda KU Gönüllülerinin tanıtım ve kitap-eşya toplama standı, mezun yüzüğümüzü tasarlayan Sasanna Tasarım’ın standı, mezunumuz İsmet Öztanık’ın (2007) Avantgarde Hotel tanıtım standı ve o güne özel %30 indirim avantajıyla satış yapan Yapı Kredi Yayıncılık standı da vardı. Kariyer Merkezimiz de yeni kadrosuyla mezunlarımızla tanışmak ve özellikle son dönem mezunlarımızla birebir iletişim kurmak için stand açmıştı. Derneğimizin Öğrenci Konseyi işbirliğiyle 2011 Bahar döneminde başlattığı Career Coaching Projesi ekibi de bir stand açarak programın kapanışını aynı gün gerçekleştirdi. Mezunlarımız ayrıca Ku Store'da %35’e varan indirimlerle alışveriş imkanı buldular ve mezun yüzüğü siparişi verdiler.




Yemeklerimizi, kurduğu güzel standla Pedaliza hazırladı. En hoş sürprizlerden biri de Ongan firmasının Cafe Mio konseptiyle hazırladığı nefis cheesecake, pasta ve kurabiyeleri tüm katılımcılara ikram etmesiydi.
Günümüz 2011 mezunumuz İlay Bal’ın solistliğini yaptığı 'Bahis'in canlı müziği ve yine 2011 mezunumuz Can Ahtam’ın yaptığı Radyo Koç yayınıyla neşelendi. Yeni mezunlarımız güzel müzikleriyle ortamı ısıttılar ve tüm etkinlik boyunca keyifle dinlendiler.


Bu sene de hediye çekilişleri ayrı bir heyecan yaşattı. Mezunumuz, Hediye Güral'ın katkısıyla Sapanca Güral Wellness Park’tan 1 gece 2 kişilik konaklama, yine mezunumuz İsmet Öztanık’ın katkılarıyla Avantgarde Hotel’de 1 gece 2 kişilik konaklama ve Setur’dan iki kişilik tatil hediyelerimizin yanında onlarca hediyeyi çekilişle mezunlarımıza dağıttık.
Girişte hazırlanan listelerden en kalabalık grup olarak katıldığı tespit edilen 2010 mezunlarımızın tümüne KU logolu şapka hediye ettik. Bu sene mezuniyetinin 15. yılını kutlayan 1996 mezunlarına, 10. yılını kutlayan 2001 mezunlarına ve 5. yılını kutlayan 2006 mezunlarına da günün anısı 5., 10. ve 15. yıl rozetlerini taktık.




Yale’den Misafirlerimiz Var.

Gün boyu süren etkinlikler biterken diğer tarafta Mezunlar Günü’nün akşam ki büyük sürprizi için hazırlıklar tamamlanmıştı.
Yale Glee Club Korosu'nun 150. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Yale Mezunlar Korosu, Tekfen Filarmoni Orkestrası ile Haliç Kongre Merkezi’nde verdiği konserin ertesinde Koç Mezunlarıyla tanışmak ve özel bir konser vermek için Kampüsümüze gelmişlerdi. 170 koro sanatçısı ile Odeon’da sahne alan Yale Üniversitesi mezunlarına Koç mezunları ve öğrencilerinden oluşan Türk Müziği Koromuz da eşlik etti.
Rektörümüz Umran İnan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Yale Mezunlar Derneği’nin başkanı Mark Dollhopf yaptığı konuşmada mezun ilişkilerinin önemini ve değerini vurguladı. Yale mezunları için öğrenmenin yaşam boyu sürdüğünü, bugün korolarında 1945 mezunu bir üyelerinin bulunduğunu, Yale mezunlarının kendilerine çok şey katan üniversitelerine minnettar olduğunu bu minnettarlığın Koç mezunları arasında da olmasını umduğunu belirtti. Yale korosu mezunların bugüne kadar bu koroya 18 milyon $ bağışladığını belirten Dollhopf bu bağışlar ile hem öğrenci korolarının hem de mezun korosunun ayakta kaldığını anlattı. Yale mezunlarının içerisinde bulundukları çevreyi ve ihtiyaç sahiplerini de unutmadığını belirten Dollhopf, “day of service” etkinlikleri ile Yale mezunlarının her yıl düzenli olarak gönüllü yardımlarda bulunduğunu anlattı.

Konserde ilk olarak sahne alan Türk Müziği koromuzla Yale Mezunlarına müziğimizi tanıttık. Ardından 150 yıllık Yale korosu tarihinin 7. koro şefi olan Jeff Douma liderliğinde Yale mezunları sahne aldı. Dev Yale Korosu ise bize nefis bir konser atmosferini yaşatırken aynı zamanda bir Üniversite mezunu olmanın ruhunu nasıl koruduklarını gösterdiler. Birliktelikleri ve coşkuları ile ilham kaynağı oldular.


Konser sonrasında Rektörümüz Umran İnan her iki koronun şeflerine ve Yale Mezunlar Derneği başkanı Mark Dollhopf’a birer teşekkür plaketi sundu. Plaketini alan Dollhopf, hiçbir değişimin Koç mezunlarının da New Haven’deki Yale Mezunlar Günü’ne gitmeden tamamlanmayacağını, Yale mezunlarının da Koç Mezunlar Korosu’nu ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti.


Konserin ardından mezunlarımız ve Yale mezunları ile üniversitemiz öğretim görevlisi ve personelinden bu etkinliğe katılan çok kalabalık bir grupla birlikte Sosyal Bilimler Avlusunda kokteyl gerçekleştirildi.

Bu yıl böylesi güzel bir Mezunlar Günü geçirmiş olmanın keyfi ile bir sonraki yıl yapılacak Mezunlar Günü’nü düşlemeye başladık…


Koç Üniversitesi Mezunlar Korosunun lideri 2010 mezunumuz Merve Gürsoy, Mezunlar Korosunun hikayesini ve Yale Mezunlar Korosu ile birlikte verdikleri konseri anlattı:

Koç Üniversitesi Mezunlar Koromuz ilk konserinde Yale Üniversitesi Mezunlar Korosu ile Koç Sahnesindeydi…

Koç Üniversitesi’nde Türk Müziği ile ilgili çalışmalar bundan on sene önce başladı. Koç Üniversiteli öğrenci ve akademisyenlerden oluşan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korolarımızla bu süreçte birçok konser verdik. Faaliyetlerimizi geliştirmek üzere, okulumuzun desteği ile 2009 yılında Koç Üniversitesi Türk Müziği Kulübü çatısı altında toplandık. Bu sene ise Koç Üniversitesi Mezunlar Korosu’nun temellerini attık ve ilk konserimizi 19 Haziran 2011 günü Mezunlar Günü’nde Koç Üniversitesi Odeon Açıkhava Sahnesinde sergiledik.

Yale Üniversitesi Mezunlar Korosu, Yale Glee Club’in kuruluşunun 150. Yılını kutladığı turnenin İstanbul etabında Koç Üniversitesi Mezunlar Günü’nde düzenlenen konserde sahne aldı. Koç Üniversitesi Mezunlar Korosu’nun Halil Karaduman şefliğinde hazırladığı, 13. yüzyıldan günümüze kadar gelen Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan mini konserinin ardından, Yale Üniversitesi Mezunlar Korosu 170 kişiden oluşan dev korosu Koç Üniversitesi’ndeydi. Acapella şarkılardan oluşan bu müzik ziyafeti sonrasında, Yale Üniversitesi ve Koç Üniversitesi mezunları arasındaki dayanışmayı sağlamak ve geliştirmek yönünde atılan bu adım üzerine rektörümüz Sayın Prof. Dr. Umran İnan ve Yale Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Mark Dollhopf’un konuşmaları yer aldı. Konser sonrası düzenlenen kokteyl resepsiyonunda iki üniversite mezunları geceyi sonlandırdı.

Koç Üniversitesi Mezunlar Korosu olarak, Yale Glee Club tarafından Beşiktaş’ta düzenlenen yemeğe davetliydik. 300’e yakın müzisyenin yer aldığı bu yemekte koromuz Türk sazları ile müziğimizden eserler sunarken, tüm katılımcı korolar da kendi müziklerinden eserler sergiledi. Gecenin sürprizi ise Yale ve Koç Mezunlarından oluşan dev koronun Niksar’ın Kaleleri türküsünü birlikte seslendirmesi oldu.

Koç Üniversitesi Mezunlar Korosu şimdiden bir sonraki konserine hazırlanmak için sabırsızlanıyor… Koromuzu güçlendirmek, bir geleneğe dönüştürmek için desteğinizi bekliyoruz. Unutmadan, eğitilmiş bir sese sahip olmak veya profesyonel olmak gerekmiyor, Türk Müziği’ni seven tüm Koç Üniversitesi mezunlarını aramıza katılmaya davet ediyoruz. Eylül başında yine şef Halil Karaduman yönetiminde çalışmalarına başlayacak olan koromuza katılmak ve koro ile ilgili sorularınız için megursoy10@alm.ku.edu.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Koç Üniversitesi Mezunlar Türk Müziği Korosu adına,
Stj.Av. Merve Gürsoy’10