Subat 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
TEMMUZ 2011
 
 
 
Hemşirelik mezunları 23 Haziran’da Nişantaşı kampüsümüzde buluştu.

Bu yıl 9. dönem mezunlarını veren Hemşirelik Yüksek Okulu mezunlarımız kendilerine özel bir organizasyonda buluştular. Etkinliği organize eden ekipten Begüm Yalçın’08 etkinliği bizimle paylaştı.

Merhaba Begüm, bize kendini tanıtır mısın?
Merhaba, ben 2008 KU Hemşirelik Yüksekokulu mezunuyum ve 2011 Mayıs ayında Araştırma Asistanı olarak üniversiteme geri döndüm.


Bu etkinlik fikri nasıl oluştu?

HYO’ da biz şu an 4 mezun çalışıyoruz. Benim dışımda Kader Tekkaş’06, Ayda Kebapçı’06 ve Betül Güven’03 klinik eğitimci olarak görev yapıyorlar. Okulda çalışan biz mezunlar bu projeyi gerçekleştirmek istedik. İdari işlerden sorumlu Direktör Yardımcımız Sayın Meltem Şahbazoğlu’nun da desteğiyle mezunlarımızı bir araya getirmek için kısa bir sürede bu organizasyonu planladık.

Hemşirelik mezunlarımız arasında bir bağ var mı?

Mezun olan arkadaşlarımızın çoğunluğu Amerikan Hastanesi’nde görev aldığı için hepimiz aslında sürekli bir iletişim halindeyiz. Uzun süreçte Amerikan Hastanesi’nden ayrılan mezun arkadaşlarımız ile de yeniden bağ kurabilmek adına da mezunlar buluşmasını gerçekleştirmek ve bunu bir gelenek haline getirmek istedik.

Etkinliğiniz nasıl geçti, kaç mezun kaıldı, neler yaptınız, mezunlar neler hissetti?
Tam 70 mezunumuzun katıldığı bu buluşmada birbirimizi yeniden görmekten çok zevk aldık ve etkinlik boyunca eğlenceli vakit geçirdik. Uzun süredir birbirlerini göremeyen 9 dönemin mezunları bir araya gelmiş olduk. Kendilerinden; iletişim bilgilerini, çalıştıkları kurumları ve pozisyonları ve eğitim durumları ile ilgili bilgilerini güncellemek adına hazırladığımız bilgilendirme formunu doldurmalarını istedik. Böylece mezunlarımızla ilgili oluşturduğumuz veri tabanımızı da yenilemiş olduk.
Tüm mezunlarımızın adının yazılı olduğu bir afiş hazırladık ve bu afişi etkinliğin gerçekleştiği mekâna yerleştirdik. Etkinliğe gelen arkadaşlarımızdan isimlerini bulmalarını ve üzerlerine imzalarını atarak arkadaşları ile o güne özel bir hatıra fotoğrafı çektirmelerini sağladık. Herkes çektirdiği fotoğraflarını basılı şekilde alarak yanlarında hatıra olarak götürmüş oldular.

Description: C:\Documents and Settings\secilk\Desktop\desktop\TRAVEL\İSTANBUL\HALİÇ TURU\HALİÇ 003_buyuk.jpg


Bundan sonrası için planlarınız nelerdir?


Etkinlik günü; mezunlar olarak aramızdaki iletişimi sürekli sağlamak adına her dönemden gönüllü bir sınıf temsilcisi belirledik. Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği ile sürekli bir etkileşim halinde olacak olan sınıf temsilcileri aracılığı ile birbirimizden daha kolay haberdar olabileceğimizi düşündük. Bu organizasyon sonrasında mezunlardan aldığımız geri bildirimler ile benzer etkinliklerin her sene gerçekleştirilmesi konusunda hemfikir olduk.

Bu güzel etkinlikten dolayı seni ve arkadaşlarını tebrik ediyoruz Begüm.