Mart 2013 E.Bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Mart 2013
 
 
İşletme eğitiminin geleceği Koç Üniversitesi'nde tartışıldı.
Koç Üniversitesi, dünyaca ünlü işletme okullarının dekan ve direktörlerini ağırladı. Dünyanın sayılı işletme okullarından gelen dekanlar ve direktörler, 2013 EFMD Dekanlar ve Direktörler Konferansı (Avrupa İşletme Geliştirme Vakfı - The European Foundation for Management Development Network ) kapsamında, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde bir araya geldi. Konferansta, son yıllarda küresel anlamda işletme eğitiminde meydana gelen değişikliklerle, önümüzdeki beş yılda trendlerin ne yönde olacağına ilişkin çeşitli konular ele alındı.
Dünyanın önde gelen işletme okulları ve fakültelerinin dekan ve direktörlerinin de aralarında bulunduğu 47 ülkeden 350'yi aşkın katılımcı, işletme eğitiminde son beş yılda dünyada yaşanan gelişmeler ve gelecekte beklenen trendleri ele almak üzere 31 Ocak-1 Şubat 2013 tarihleri arasında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde bir araya geldi.


Koç Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve EFMD’nin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen konferans kapsamında son beş yılda işletme eğitimindeki yaşanan gelişmelerle birlikte önümüzdeki dönemde uluslararası şirketlerin işletme mezunlarından beklentilerini ve bu konuya yönelik işletme okullarının eğitimlerini nasıl gözden geçirmeleri gerektiğini de ele alan katılımcılar işletme eğitiminin önümüzdeki beş yıl için yol haritasını çıkardılar.

"İşletme Eğitiminin Geleceği" başlığı altında çeşitli oturumlar ve atölye çalışmalarının da düzenlendiği konferans süresince, işletme okullarının dijital jenerasyona yaklaşımı ve sosyal medyayı daha aktif kullanan yeni kuşaktaki öğrencilere yönelik çalışmaların da masaya yatırıldığı konferans hakkında görüşlerini belirten Koç Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Tan; "EFMD bünyesinde her sene gerçekleştirilen Dekanlar ve Direktörler Konferansı’na ilk defa kıta Avrupası’nın dışında Doğu ve Batı’nın buluştuğu nokta olan İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan son derece gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Konferans süresi boyunca dünyanın önde gelen birçok işletme okulu dekanı ile birlikte işletme eğitimini farklı bakış açıları ile değerlendirdik" dedi.

EFMD CEO’su Eric Cornuel ise konferans hakkında şu değerlendirmeleri yaptı; "  EFMD üyesi işletme okulu dekanları ile birlikte dünya standartlarında eğitim verdiğini EFMD EQUIS akreditasyonu ile kanıtlamış olan Koç Üniversitesi’nde bulunmaktan son derece memnunuz.  47 ülkeden 350’yi aşkın İşletme Okulu temsilcisi ile bir araya geldiğimiz bu konferansta işletme eğitiminin geleceğine dair beklentilerimizi değerlendirme fırsatı bulduk ve Koç Üniversitesi’nin bizlere sunduğu misafirperver bu ortamda yeni bağlantılar kurma şansı yakaladık."

European Foundation for Management Education Hakkında:

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, EFMD (The European Foundation for Management Development-Avrupa İşletme Geliştirme Vakfı) üyesidir.  EFMD, Belçika merkezli uluslararası bir kurumdur. 82 ülkede akademi, işletme, kamu hizmetleri ve danışmanlık alanlarında hizmet veren 750’den fazla üye kuruluşuyla EFMD, işletme alanında gelişim sağlamak için inovasyon ve en iyi uygulamalar üzerine bilgi, araştırma, network yaratma ve münazara alanlarında eşsiz bir forum sağlamaktadır. EFMD işletme eğitiminde kalitenin yetkili organı olarak tüm dünyada kabul görmektedir ve işletme okulları, işletme programları, kurumsal üniversiteler ve teknoloji uzantılı eğitim programlarında standartları belirleyen hizmetler sunmaktadır. EFMD ayrıca 2003 yılında Birleşmiş Milletler’in Küresel İlkeler Anlaşması’yla (Global Compact) bir ortaklık anlaşması imzalamış ve daha sonra Globally Responsible Leadership Initiative’in (Global Sorumlu Liderlik İnisiyatifi) yaratılma sürecine öncülük eden Global Responsibility Invitation (Global Sorumluluk Daveti) programını başlatmıştır. EFMD ile ilgili detaylı bilgi için: www.efmd.org