Ocak 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ocak 2012
 
 
 
Mezunlar Derneği Genel Kurulu yapıldı, yeni başkan ve yönetim kurulu seçildi.

Tüzük gereği 2 senede bir kez yapılan Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı, 15.12.2011 Perşembe günü, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezinin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çok yakın bir zamanda açılacak olan Mezunlar Derneği Beyoğlu Lokalinin de bulunduğu binada gerçekleşen Genel Kurul'da katılan mezunlarımız aynı zamanda hem bu yeni Merkezi görme imkanı buldular ve hem de hazırlık çalışmaları son aşamaya gelen Lokalimizi gördüler.

2010-2011 çalışma döneminin Başkanı Albert Krespin, döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve iş ve aile hayatının yoğunluğu sebebiyle yeni dönem için aday olmadığını katılımcılara duyurdu. 

Toplantıda, 2012-2013 döneminde görev alacak Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim ve Denetleme Kurulları üyelerinin seçimi yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanlığına tek aday olarak giren Seçil Kınay oy birliğiyle 2 sene için Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. 2004 senesinde Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olan Seçil, Yüksek Lisansını da 2008 senesinde yine Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras Yönetimi bölümünde tamamladı.

Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu listeleri oluşturulurken farklı dönem ve bölümlerden oluşan bir grubun bir araya getirilmesine özen gösterilmişti. Yeni Başkan Seçil Kınay 2 yıllık süre için seçildiği dönemdeki hedef ve projelerini katılımcılarla paylaşırken,  Yönetim Kurulunun tüm toplantılarının sadece o gün seçilen üyelere değil tüm Dernek üyelerine açık olduğunu özellikle belirterek üyeleri dernekte daha aktif olmaya davet etti.

2010-2011 Dönemi Başkanı Albert Krespin'in görüşleri:

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği yepyeni ve dinamik bir döneme giriyor

"Bundan beş yıl sonra bugünlere dönüp baktığımızda 2012 yılının derneğin atılım yılı olduğunu göreceğiz. Bu beklentimin birkaç dayanağı var. Öncelikle2011'in son haftalarında göreve gelen yeni yönetim kurulumuz yenilenmiş bir heves ve enerjiyle derneğimizi bir üst basamağa taşıyacağına inanıyorum. Yönetim kurulumuz yeni inisiyatifler alarak derneğin bilirliğini ve toplum içindeki etkinliğini artıracak. Derneğimiz ve üniversitemiz üye sayısı ve mezun sayısı açısından kritik kütlesini aşmış durumda. Rektörümüz Umran Bey'in de desteğiyle tüm mezunlarımıza ulaşmak için üniversiteyle koordineleri olarak çaba sarf ediyor olacağız. Beyoğlu Lokalinde son aşamaya geldik. Lokal bu yılın başlarında açılmış olacak. İstanbul'un içinde tüm mezunların kolaylıkla erişebileceği Beyoğlu Lokali pek çok mezunumuzun evlerinden sonra en çok ziyaret ettiği mekanlardan biri olacak. Yaklaşık 13 yıldır Koç Mezunlar Derneği için çalışan bir mezun olarak gelecekten çok ümitliyim. Son döneminde başkanlık sorumluluğunu gururla üstlendiğim derneğimize yönetim kurulu üyesi olarak bir dönem daha elimden geldiğince hizmet etmeye devam edeceğim. Tüm mezunlarımıza bizi izlemeye devam etmelerini öneriyorum. Dernek aktivitelerine katılarak derneğimize sahip çıkmanızı rica ediyorum. Kısa süre içerisinde açılacak Beyoğlu Lokalimizde görüşünceye kadar hoşçakalın."


 
2012-2013 Dönemi Başkanı olarak seçilen Seçil Kınay kimdir?

Seçil İstanbul'da 1981'de doğdu. Ortaokul yıllarını Kocaeli Koleji'nde, liseyi Ankara ODTÜ Koleji'nde ve üniversiteyi İstanbul Koç Üniversitesi'nde okudu.

Üniversite'de Sosyoloji bölümünde öğrenim görmesine rağmen Sanat Klübünde ve Tiyatro Kulüplerinde aktif roller aldı. Koç Üniversitesi'nde iki dönem New Yorklu sanatçı Mike Berg'den Contemporary Art dersleri aldı ve kavramsal sanat denemelerini de bu dönemde Sanat Kulübü aracılığıyla gerçekleştirdi.

2005 yılında yine Koç Üniversitesi'nde tam burslu olarak Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras programında yüksek lisans yapmaya başladı. Yüksek lisans tezinde, "Müzede Eğitim" konusuna eğildi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi için 10-12 yaş grubu çocuklara yönelik bir eğitim programı sundu.

Kendini tanımak ve deneyim edinmek adına çok sayıda farklı alanı denedi, sırasıyla; 2003'de P Sanat Dergisi editör asistanlığı, 2004'de Çağdaş Sanat Fuarı kapsamında P Sanat Dergisi satış ve tanıtımı, 2004'de Galeri Artist çatısı altında Ertuğrul Ateş'in asistanlığı, 2005-2007'de Koç Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Asistanlığı, 2006'da ÇEKÜL'de gönüllülük ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde yaz stajı, 2006-2007'de ise İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde gönüllü eğitmenlik yaptı.

Sanata olan derin ilgisi sanat üretiminden, iletişimine kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik konularında aldığı yüksek lisans eğitimi ile ilgi ve sevgisi daha da pekişti. 2010 yılında Koç Üniversitesi Mezunlarından Bige Duyulmuş'un (Ekonomi '05) küratörlüğünde ve Begüm Gazioğlu'nun (Ekonomi '06) danışmanlığında MÜZE GİBİ isimli ilk kişisel sergi projesine imza attı.

Eylül 2007'den beri de Vehbi Koç Vakfı'nda Proje Uzmanı olarak çalışmakta, eğitim ve kültür alanında projeler yürütmektedir.

2008 yılından beri Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne gönüllü olarak destek vermektedir.

2012-2013 Yönetim ve Denetim Kurulları:


YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

MEZUN OLDUĞU BÖL./ YIL

ÇALIŞTIĞI YER

SEÇİL KINAY

SOSYOLOJİ' 04

Vehbi Koç Vakfı

ALP ALBERT KRESPİN

MBA' 98

Deutsche Securities Menkul Değerler

KENAN YILMAZ

EMBA' 98

Koç Holding

GÜNEŞ İNGİN

PSİKOLOJİ' 03

Koç Üniversitesi

NUR ERDEM ÖZEREN

İŞLETME' 04

Young Career Academy

İREM GÜROĞLU

FİZİK' 07

Eczacıbaşı Holding

DENİZ UTKU

İŞLETME' 06

Sahibinden.com

BİGE DUYULMUŞ ATANISAY

EKONOMİ' 05

Efes Türkiye

AVNİ MERT TOPLU

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ' 10

Unilever

BURAK ÖZGEN

MATEMATİK' 10

Vodafone

MEHMET BİLGE BOZOĞLU

EMBA' 98

Mercedes-Benz Türk A.Ş

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

NUR ERTEM UNDEN

ULUSLARARASI İLİŞKİLER' 98

Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürlüğü

EMİNE AYŞE İNAL

EKONOMİ' 06

Galata Business Angels

PINAR ÖZYÜREK ÖZHARAR

ULUSLARARASI İLİŞKİLER' 04

Koç Üniversitesi

SERDAR TÜRKER

EKONOMİ' 07

Sanfra Healthcare

BEGÜM YALÇIN

HEMŞİRELİK' 08

Amerikan Hastanesi

CAN ERGELMİŞ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ' 06

London Business School

SELVİ YURTSEVER

İŞLETME' 02

Prestige Hotel

EGEMEN DÖVEN

İŞLETME' 07

Reysaş Lojistik

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELERİ

MÜNEVVER ERÖZ

EMBA' 98 

Turklandbank

KEREM CEZZAR

EKONOMİ' 03

Koç Holding

SERHAN VARDARLI

İŞLETME' 03

Pozitif Müzik A.Ş

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ

ALİ YILMAZ

EMBA' 08

Societe Generale

AYŞE YAZGAN

İŞLETME' 04

Garanti Bankası

İLKER TUNCAY

ULUSLARARASI İLİŞKİLER' 09