Ocak 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ocak 2012
 
 
FENER Türkiye'de Kültürel Sınırlar: Ağlatan TV Dizileri, Nostaljik Türk Komedileri ve Facebook!
Koç Üniversitesi Araştırma Dergisi FENER'in yeni sayısı Haberler ve Ödüller, Profil, Araştırma Projeleri, Bakış Açısı, Yakından Bakış ve Toplumsal Erişim başlıkları ile çıktı.

Tıp Eğitiminde Yeni Bir Soluk! Dekan Prof. Dr. Şevket Ruacan ile röportaj

"Öğrencilerimizin çağdaş tıp araştırmalarına katılması, bilim üretenler içinde bulunması ve Türkiye'nin büyük bir gereksinimi olan biyomedikal alanlarda araştırmacı kadrolarında yer alması en büyük amacımız."

Avrupa Komisyonu'yla İlişkiler Koç Üniversitesi Avrupa Komisyonu'nun desteklediği Çerçeve Programları'ndan aldığı payı arttırmayı hedefliyor.

Türkiye'de Kültürel Sınırlar: Ağlatan TV Dizileri, Nostaljik Türk Komedileri ve Facebook! Kültürel Sınırların İnşası: Türkiye'de Kültürel, Sosyo-Ekonomik ve Ahlaki Statü Sembolleri Arasındaki İlişkiler araştırması kültür sahasında yapılan ilk sistematik projelerden biri...

Akıllılaşan Arayüzler Atın artık klavyenizi, mouse'unuzu... Dr. Metin Sezgin ve ekibi bilgisayarlarla iletişimi insanlarla olduğu kadar doğal ve keyifli hale getirecek teknolojileri gerçekleştiriyorlar.

Hisse Senetlerinin Dinamiği: Al-Sat-Tut Finans piyasalarında alım satım kararlarında yapılacak ufak değişiklikler, büyük miktarda kar olarak yatırımcıya geri dönebilir. Dünyadaki eğilimi takip eden öğrenciler finans matematiğine yöneliyorlar.

Masum Oburluk: Farkında Olmadan Daha mı Çok Yiyoruz? İdeal olarak ne kadar yemesi gerektiği konusunda emin olamayan ve porsiyonların gerçek miktarları hakkında değerlendirme yapmakta zorlanan tüketici, daha "küçük" olarak adlandırılan porsiyonlardan daha fazla tüketebilir - üstelik farkında olmadan ve suçluluk hissetmeden.

Benim Partim Hangisi? Prof. Dr. Ali Çarkoğlu'nun koordinatörlüğünde, siyasi partilerin seçim bildirgeleri temel alınarak hazırlanan www.oypusulasi.org adlı internet sitesi, kişilere siyasi yelpazedeki yerlerini ve hangi partiye daha yakın durduklarını gösteriyor.

Metamalzemeler ve Görünmezlik: Doğanın Ötesine Uzanmak Yakın gelecekte teknolojimizin önemli bir parçası olacağı öngörülen metamalzemeler hayalleri gerçeğe dönüştürecek mi?

İstanbul Depremini Beklerken Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğretim üyelerinden Sibel Salman'ın gerçekleştirdiği İstanbul Depremi İçin Yardım Dağıtım Sistemi Tasarlanması Çalışması bir çok kurumu bir araya getirdi.

Spontane Yaşanan Bir Hayat Eric Mortenson'un "Beat anını Yakala" adlı kitabı, Beat Kuşağı olarak tanınan bir grup 2. Dünya Savaşı sonrası Amerikalı yazarın eserlerini inceleyerek geçen her ana adanmış yaşamların ne anlama geldiğini sorguluyor.

Türkiye'nin İnsan Hakları Sorunları ve Hukuk Eğitimi Ülkemizde farklı siyasi, felsefi ve sair kanaate sahip herkesin mutabık kaldığı nokta, Türkiye'de çeşitli insan haklarının kolaylıkla ihlal edilebiliyor oluşudur.

Herşey Sarıyer İçin... Koç Üniversitesi, belediyeyle işbirliği içerisinde, kuruluşlara Sarıyer'in refahını arttıracak projeleri tasarlamaları, kaynak bularak uygulamaları için eğitim veriyor.

Bizim İçin Atan Kalpler Bilime olan ilgiyi artırmaya katkıda bulunmak amacıyla 23 Eylül'de Koç Üniversitesi'nde düzenlenen Avrupa Bilim ve Eğlence Günü'ne binlerce çocuk ve genç katıldı.

İnsan Esenliği: İnce, Uzun Yol Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı 2011 TÜBİTAK Bilim Ödülü'nün sahibi oldu.

Fener'in yeni sayısı için tıklayınız.