Ocak 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ocak 2012
 
 

Mezunlarımız panellerde deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmaya devam ettiler.

Dönemin ilk paneli olan Danışmanlık panelinin ardından Öğrenci Konseyi ile ortaklık içerisinde Girişimcilik paneli, Mühendislik Fakültesi ile Endüstri Mühendisliği Mezunları paneli ve IEEE Kulübü ile ortak Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunları panelini gerçekleştirdik.

Oldukça sıcak bir ortamda geçen bu panellerde mezunlarımız kendi kariyer hikayelerini paylaşıp, alanlarını/sektörleri hakkında bilgileri veriyor, kendi kişisel deneyimleri yönünde öğrencilerimize yol gösteriyorlar.

2 Kasım'da gerçekleşen Endüstri Mühendisliği Mezunları Paneli 'ne A. Mete Özbek'05 (Deutsche Securities), Canan Güneş'06 (Bilkent Üniversitesi), Muzaffer İncekara'06 (Intermat), Onur Elgün'07 (Boston Consulting Group) ve Tuğba Serez'07 (Unilever) katıldılar.


29 Kasım'da gerçekleşen Elektrik Elektronik Mezunları Paneli'ne Fatih Noyan'05 (Ericsson - Account Manager), Cahit Emir Erel'06 (Vestel -Product Manager), Kaan Olcayto'08 (Schneider Electric- Product Manager) ve Emre Özdemir'06 (Huawei -Product Control Manager) katıldılar.
30 Kasım'da gerçekleşen Girişimcilik Paneli 'ne Can Turanli'98 (İşletme-Myotos ve Markapon - Yönetici Ortak), Sinan Gunal'98 (MBA-Project House - Yönetici Ortak), Serhat Akkilic'98 (MBA-Project House - Yönetici Ortak), Didem Senol'00 (Psikoloji- Lokanta Maya - Şef-Lokanta Sahibi) ve Güçlü Gökozan'09 (Endüstri Mühendisliği- Buldum Buldum - Şirket Sahibi) katıldılar.


Ayrıca Mühendislik Fakültesi tarafında organize edilen "Bir projenin doğuşu: Taksimetre" konu başlıklı seminerde Bilgisayar Mühendisliği mezunlarımız Emre Erol'05 ve Gün Makinabakan'05 öğrencilerle buluştular.

3 Kasım tarihinde Briç Kulübü tarafından organize edilen Briç Paneli'ne Dünya Gençler Şampiyonu mezunumuz Mehmet Remzi Şakirler'05 katıldı.

Koç IEEE Kulübü Başkanı Nazlı Demirci Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunları Paneli'ni anlattı:

"KOÇ IEEE Kulübü olarak 29 Kasım Salı günü Öğrenci Konseyi Odası'nda ilk Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunlar Paneli'ni gerçekleştirdik. Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, mühendislikle ilgili kariyer yapmış ve şu anda bu alanda sektörün önde gelen firmalarında çalışan mezunlarımızdan Kaan Olcayto (Schneider Electric-Product Manager), Cahir Emir Erel (Vestel-Product Manager), Fatih Noyan (Ericsson-Account Manager), Emre Özdemir (Huawei-Product Control Manager) kendi kariyer hikayelerini anlattılar ve daha sonra öğrencilerden gelen birçok soruyu yanıtladılar. Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin yüksek katılımıyla gerçekleşen panelde katılımcılar, stajdan, iş mülakatlarına, master konusundan not ortalamasına kadar çeşitli alanlarındaki sorularının hepsine yanıt bulurken, hem verimli hem de eğlenceli bir panel yaşadılar. Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Tekalp'in de katıldığı panel, ardından Mezunlar Lokali'ndeki kokteyl ile devam etti."