OCAK 2011
 
 
   
 
 
Boston'da yaşayan mezunlarımız "Destination Turkey" çalıştayında
TÜBİTAK, ''Hedef Türkiye, Beyin Dolaşımı, Ar-Ge İşbirliği ve Araştırma Kariyeri İçin Avrupa ve Ulusal Fon Olanakları Çalıştayı''nda AB 7. Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi ve AB Komisyonu'nun verdiği destekle Northeastern ve Michigan Üniversitelerinde düzenledi.

Bu etkinlikle, TÜBİTAK, cazip imkanlar nedeniyle araştırmalarını ABD'de sürdüren Türk araştırmacılara ''Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle Amerika'dan Türkiye'ye dön'' çağrısı yaptı. Çalıştaya ABD'nin dört tarafından ve Boston'daki Harvard ve MIT gibi dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim alan araştırmacılarla, bu üniversitelerde doktora ve sonrası eğitim alan 200'e yakın Türk araştırmacı katıldı.
 

Northeastern Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliğe, aralarında Arçelik, Yıldız Holding, Aselsan, Türk Telekom gibi önemli sanayi kuruluşları ve üniversiteleri de katılırken, etkinliğin düzenlenmesine Avrupa Komisyonu da büyük destek verdi.

30 Kasım tarihinde Northeastern Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte Boston'da yaşayan ve akademik çalışmalarını sürdüren mezunlarımız bir araya gelerek üniversitemizin tanıtımını yaptılar. Mezunlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

     
     
Berkin Abanoz Çilingiroğlu
2006 yılında Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans, 2008 yılında ise aynı bölümde yüksek lisans derecesi aldı. Boston Universitesi'nde doktora çalışmalarını sürdürüyor.

Özgür Özsun
2008 yılında Makine Mühendisliği yüksek lisansından mezun oldu. Boston Üniversitesi'nde doktora çalışmalarını sürdürüyor.

Nurcan Tunçbağ
Hesaplamalı bilimler ve Mühendislik alanında 2007 yılında yüksek lisans, 2010 yılında ise doktora derecesi aldı. Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) doktora sonrası araştırmacı olarak görev alıyor.

Emre Özkumur
2004 yılında Fizik bölümünden mezun oldu.Boston Üniversitesi'nde Optik biosensörler ve nano-bioteknoloji alanında doktora çalışmalarını sürdürüyor.

Erhan Baş
2007 yılında Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi aldı. Doktora çalışmalarını Northeastern Üniversitesi'nde sürdürüyor.


PDF için tıklayınız.
 
 
 
 

,