Kasım 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Kasım 2011
 
 
 
 
 
Danışmanlık alanında çalışan mezunlarımız öğrencilerimizle buluştu: Mezunlar Paneli

Bu dönemki ilk Mezunlar Panelimiz yine Danışmanlık alanındaydı. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin büyük ilgisini çeken paneli bu defa yine sektörün önde gelen şirketlerinde çalışan farklı mezunlarımız ile gerçekleştirdik. Value Partners'dan Jak Telyaz'98, Deloitte'tan Erdem Sözvar'06, The Boston Colsulting Group'tan Hüseyin Erol'06 ve Peppers & Rogers'tan Simge Alpargun'07 un katıldığı panel yine öğrencilerimizin ilgisini çekti. Bu dönem ilk defa bir paneli öğrencilerimizden Deniz Uzun yönetti. Deniz, Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi.

Panelde kendi kişisel kariyer hikayelerini paylaşan mezunlarımız, sektörü incelikleri ile öğrencilerimize anlattılar. Soru cevaplarla ilerleyen panelde "Şu an bulunduğu pozisyonda iş tanımı tam olarak nedir?", " Bir danışman olarak yaptığı mesleğin ona göre artıları ve eksileri nelerdir?", "Danışmanlık mesleğinde yükselme ve başka sektörlere geçebilme olanakları nelerdir?", " Danışmanlık firmasında işe alım ve stajyer alım süreçleri nelerdir?" ve " Öğrencilere ipucu olarak neler söyleyebilirler? Bir danışmanın hayat biçimi ve yaptığı iş göz önüne alınarak, kişinin hangi özellik ve yetilere sahip olması beklenir?" gibi soruları yanıtladılar.

Panelin ardından Mezunlar Derneği lokalinde mezunlarımız yüz yüze tanışma ve sohbet etme imkanı buldular.

Bu dönem düzenlenecek diğer paneller Girişimcilik ve İnsan Kaynakları alanlarında olacak. İlgili mezunlarımızı panellerde konuşmacı olarak görmeyi umuyoruz (mezun@ku.edu.tr).