Temmuz 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ağustos 2011
 
 
 
Rektörümüz Umran İnan'dan Mezunlarımıza Mektup
Sevgili Mezunlarımız,

Koç Üniversitesi'nde Rektör olarak göreve başladığım günden beri her etkinlikte mezunlarımızla tanışmaya, görüşlerini almaya ve üniversitemizdeki gelişmeleri paylaşmaya gayret gösteriyorum. Her fırsatta "Mezunlarımız Üniversitemizdir, Üniversitemiz de mezunlarımızdır" diyorum. Size bu mektubu yazarak üniversitemizin mezunlarımızla olan bağını bir kez daha vurgulamak ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.
Üniversitemiz kurulduğu ilk günden beri, temellerinde yatan ilkelerden güç alarak; tüm yapısını öğrenci merkezli bir yaklaşım üzerine örmüş; sağladığı çok yönlü eğitim ve zengin kültürel donanım ile öğrencilerinin geleceğine yön vermiştir. Üniversitemiz, bu anlayış ile şimdiye kadar altı bin iki yüzden fazla öğrencisini hayata hazırlamış; her bir mezunu Türkiye'de ve dünyada saygın birer yer edinmiştir. Açıkça, bu tüm Koç Üniversitesi ailesi için müthiş bir övünç kaynağıdır.

25 Haziran 2011 Cumartesi günü Rumelifeneri kampüsümüzde gerçekleştirdiğimiz Mezuniyet Töreni ile 17. dönem mezunlarımızı verdik. Yeni mezunlarımızın da katılımıyla, üniversitemizin toplam mezun sayısı yedi bini aştı. Bu sene mezuniyet törenimizin konuşmacısı Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Başkanı ve dünyanın en büyük holdinglerinden Li&Fung Limited Şirketi'nin kurucusu Victor K. Fung'dı. Üniversitemizden fahri doktora derecesi alan Victor K. Fung, büyük küresel değişim zamanlarında gelecekteki liderlerin rolleri ve görevleri üzerine ilgi çekici bir konuşma yaptı. Mr. Fung, konuşmasını "Hiç şüphem yok ki, Koç Üniversitesi mezunlarına yeni nesiller ve geleceğin liderleri eklendikçe daha iyi bir dünya için her zaman umut olacaktır" diyerek noktaladı. Mr. Fung'ın da bizim gibi düşünmesi gurur vericidir…

Bir yandan en iyi şekilde yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi mezun ederken diğer yandan da yeni öğrencilerimizi beklemenin heyecanı içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıl üniversite giriş puanlarında ve sıralamalarında büyük bir yükseliş gösterdik. Bu yıl da benzer bir başarıyı yakalamak için bütün gücümüzle çalıştık. Güz dönemine yine ülkemizin en başarılı öğrencileri ile başlayacağımıza hiç kuşkumuz yok.

Üniversitemizi tercih eden her başarılı öğrencide sizin de payınız var. Biliyorum ki Üniversitemizde edindiğiniz dünya görüşünü her gün zenginleştiriyor, burada geçirdiğiniz yıllara duyduğunuz bağlılık ile Koç Üniversitesi'ne sahip çıkıyor, pekiştirdiğiniz dostlukları ve arkadaşlıkları her zaman yaşatıyor ve birbirinize destek oluyorsunuz. Bu sene aranıza katılan sekiz yüz otuz üç yeni mezun arkadaşınızı da aynı bağlılıkla kucaklayacağınızdan eminim.

Sevgili Mezunumuz,

Koç Üniversite'li kimliğinizle her zaman gurur duyun; bir Koç Üniversite'li gördüğünüzde yaklaşımınız hep sıcak, hep kucaklayıcı olsun. Ne kadar tekrar etsem azdır: Çünkü bir üniversite zaten mezunlarıdır ve mezunlarımız da zaten üniversitemizdir. Biz yüceldikçe sizin değeriniz artacak ve siz başardıkça da biz yüceleceğiz.

Bizler, Koç Üniversitesi'nin temellerinde yatan ruhu içimizde barındıran ve bunu gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen büyük bir aileyiz. Bu, tüm mezunları, öğrencileri, akademisyenleri ile hepimizin sorumluluğudur. Koç Üniversitesi Ailesi'nin gelişimine gösterdiğiniz ve göstereceğiz her türlü destek için sizlere teşekkür eder; sizleri üniversitemizde görmekten her zaman mutluluk duyacağımızı bir kez daha belirtmek isterim.

Sevgi ve saygılarımla,

Umran İnan
Rektör
 
   
Bilgi Güncelle messagemarketer