Subat 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ağustos 2011
 
 
KUYAT 10. Yılında!
Üniversitemizin en köklü öğrenci etkinliklerinden biri olan KUYAT (Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi) bu yıl 10. kez gerçekleştirildi.

KUYAT, Sarıyer ve çevresindeki birçok çocuğu yazın Koç Üniversitesi'nde ağırlayıp onların hem eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlıyor; hem de ekip çalışmasının ve arkadaşlığın güzelliğini gösteriyor. İlköğretim 7. sınıf öğrencilerine ulaşmayı hedefleyen Atölye, on yıldır Temmuz ayı içerisinde iki hafta süresince düzenlenmeye devam ediyor. Atölye'ye katılan öğrenciler fen, bilgisayar, sağlık, sanat, müzik, spor, yaratıcı drama ve insan hakları derslerine katılıyorlar.

KUYAT ile Atölye'ye katılan çocukların üniversiteli abla ve ağabeylerini model almaları, yeni bir dünyaya kapı aralamaları, var olan becerilerini keşfetmeleri, yeni beceriler edinmeleri, deneyimleyerek ve keyif alarak öğrenmeyi tatmaları ile birey olarak önemsenme ve takdir edilme deneyimi yaşamaları amaçlanmakta.

Atölye'de gönüllü olarak yer alan öğrencilerimizin soysal sorumluluk ve toplumsa duyarlılık bilinci edinmeleri, gönüllü bir projeyi oluşturma ve yürütme deneyimi edinmeleri ile iletişim ve liderlik becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Bu yıl KUYAT'ta görev alan öğrencilerimiz KUYAT'ı anlattı:

"Öğrenci Gelişim ve Destek Koordinatörlüğü'nün desteğiyle bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz KUYAT (Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi) 27 Haziran- 8 Temmuz arası gönüllülerimizin katılımıyla Rumelifeneri Kampusumuzda gerçekleşti. Her sene olduğu gibi bu sene de katılacak çocuklar çevre okullardaki 7. sınıfı bitirmiş öğrenciler arasından seçildi ve okulumuza davet edildi. Önceki senelerden farklı olarak bu yıl kendi "KUYAT" tişörtlerini boyama, grupça kocaman bir kumaşa grup resmi yapma, çeşitli oyunlarla kendilerini geliştirme, Florya'da yeni açılan akvaryumu görme gibi aktiviteleri ilk kez deneyen çocuklar bundan önce de olduğu gibi drama yaparak da kendilerini ifade etme fırsatı buldu. Gönüllülerimizin desteğiyle farklı okullardan gelen öğrenciler birbirleriyle kaynaştı ve grup olma, grup olarak hareket etme ve paylaşım bilincine ulaştı. Kendilerini müzik dersinde grupça yazdıkları şarkılarla da ifade etmeyi öğrenen çocuklar gruplarına verdikleri isimlerde olduğu gibi hem "RENGARENK" bir ortamda iki hafta geçirdi hem de birçoğu için "YASAK KRALLIK" olan üniversitemizi ve öğrencilerini yakından tanıma şansını yakaladı. Programın son günü velilerine yaptıkları gösteriyle iki hafta boyunca "KUYAT"ın hayatlarına ne kattığını onlara da gösterme şansı buldu. Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi bitiminde katıldıklarına dair aldıkları sertifikalar umarız çocukları hayatları boyunca Koç Üniversitesi'nde geçirdikleri eğlenceli ve öğretici zamanları hatırlatacak güzel bir anı olur." 

Çevresi ile her zaman etkileşim halinde olan üniversitemiz KUYAT ile 10 yıldır yaklaşık 500 çocuğun ve ailelerinin kalbine girmeye devam ediyor.

 
   
Bilgi Güncelle messagemarketer